Domaći sokovi i kompoti
+4
Veca
Shade
Khallu
Holly
8 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Kulinarske čarolije
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Domaći sokovi i kompoti
jedna kesa što imaju u radnjama da sam nabereš voće i povrće ona providna, zante već, kad je onako napuniš ima od 600 do 700 grama maslačkovih cvetova (ja bacila na kantar sve sa kesom )
ja baš ne bolujem od količine, jer ako staviš više "travki" samo je ukus izrazitiji.
Divno Khallu što praviš sok od koprive i nane. Ovde nemam gde da nađem neku lepu čistu koprivu
još dve nedelje ili malo manje pa će stići i zova. Ćevra strašno voli sok od zove, pa ću ga napraviti.
ja baš ne bolujem od količine, jer ako staviš više "travki" samo je ukus izrazitiji.
Divno Khallu što praviš sok od koprive i nane. Ovde nemam gde da nađem neku lepu čistu koprivu
još dve nedelje ili malo manje pa će stići i zova. Ćevra strašno voli sok od zove, pa ću ga napraviti.
Maja- Elita
- Broj poruka : 4128
Pridružila/o se : 21.03.2012
Ja, recimo, ne bih mesala ta dva ukusa, koprivu i nanu. Pravila sam oba soka. Svaki sok od ta dva ponaosob je prica za sebe. No, o ukusima ne treba, jeeee l' te?
Voli vas Shadojka, vazno je da pravite zdravu hranu za sebe i porodicu.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
meni sok od koprive nema posebno privlacan ukus,mada ne kazem da je los.uvek sam dodavala malo nane pa sam sada resila da ih sjedinim,da ne bih posebno spremala.
upravo privodim kraju,jos mi se otapa secer ali izgleda sam malo preterala sa vodom.ili sam dobila pogresnu nanu ukus mi je nekako bledunjav,a nane sam imala vise nego koprive.da li je razlika u jacini ukusa i mirisa divlje i pitome nane?
upravo privodim kraju,jos mi se otapa secer ali izgleda sam malo preterala sa vodom.ili sam dobila pogresnu nanu ukus mi je nekako bledunjav,a nane sam imala vise nego koprive.da li je razlika u jacini ukusa i mirisa divlje i pitome nane?
Naravno da postoji razlika.
Kazem, ponavljam da ne bih mesala, iz prostog razloga sto kopriva ima specifican ukus, miris, koji ja volim, kao i nana, stoga mi je vece zadovoljstvo da uzivam posebno u ta dva. Ne lista mi se tema unazad, ne znam da li stavis malo vanilinog secera, vanile uopste u sok od koprive?
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Ni ja ne volim samu žaru, nana poboljša ukus. Postoji razlika Khallu, meni se više sviđa miris i ukus divlje nane i nju uglavnom i koristim premda imam i pitomu u dvorištu.
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
nece me ovde izvaditi vanilin secer.razocarala me ova nana.dobila sam domacu navodno a ranije sam verovatno pravila sa divljom jer je aroma bila intenzivna.
ipak,sacekacu kad sve lepo odlezi pa cu videti.
ipak,sacekacu kad sve lepo odlezi pa cu videti.
http://www.coolinarika.com/recept/935325/
med drugima i ovo našla na netu, sama nisam pravila pa ne mogu ništa da kažem
med drugima i ovo našla na netu, sama nisam pravila pa ne mogu ništa da kažem
Maja- Elita
Od jagoda ništa ne pravim, jedem ih isključivo svježe.
Veca- Urednica Elite
I ja voće jedem samo svježe.
Ovaj recept je stvarno jednostavan medjutim.
Ovaj recept je stvarno jednostavan medjutim.
Troja- Elita
- Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011
Konačno napravih i sok od nane,dobar je, baš kakav sam htjela, osvježavajući, bez mnogo šećera. A pravila sam po istom principu kao zovu, a sve "odokativno"
Veca- Urednica Elite
Ne spomenuh da sam napravila i sok od matičnjaka, a sve po istom receptu kao zovu. Nije baš mnogo jak ni ukus ni miris, ali osvježavajući je i posebno fino ide sa kiselom vodom.
Veca- Urednica Elite
mi smo popili vec jednu turu soka od maline.imam ih jos u zamrzivacu ali necu praviti za sad,da nam ne dosadi
Baš ste vredne, super
Maja- Elita
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Kulinarske čarolije
Strana 4 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu