Glavna jela
+7
zelenooka
Shade
Zvončica
ivonka
Anne Boleyn
Veca
Khallu
11 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Kulinarske čarolije
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Glavna jela
ja nikad nisam pravila taj rinflajs.mozda i jesam a da ne znam da se tako zove .cini mi se da je Maja nekad objasnjavala kako se pravi,pa neko od vas dvoje neka mi ostavi recept.male ::Danas ću skuvati juneći ribić. Dakle, supa i rinflajš.
Kalina, rinflajš je kuvano meso - germanizam.
Uz kuvano meso neko posluži senf ili ren, neko ni to a neko (mhm...) napravi sos. Dakle, sos:
Uzmi maslac, rastopi ga, na njemu isprži nekoliko kašika brašna. Ide kao početak za bešamel. Onda postepeno dolivaj supu u kojoj se kuvalo meso. Ne preteruj, to treba da bude sos srednje gust. Od začina dodaš so, biber, mirođiju. Ako je kuvano meso pileće ili svinjsko, stavi malo mlevenog kima. Eto.
Možeš da kuvaš bilo koje meso, mada obično ide junetina (ribić, rozbratna, rebro - dakle ne but jer je suv) ili piletina. Možeš čak i svinjetinu da kuvaš, ali onda stavi but i prokuvaj dok ne provri pa tu prvu vodu odlij da ne bude otužno.
Ako se odlučiš za senf, onda:
Otvoriš teglu i sipaš.
Uz kuvano meso neko posluži senf ili ren, neko ni to a neko (mhm...) napravi sos. Dakle, sos:
Uzmi maslac, rastopi ga, na njemu isprži nekoliko kašika brašna. Ide kao početak za bešamel. Onda postepeno dolivaj supu u kojoj se kuvalo meso. Ne preteruj, to treba da bude sos srednje gust. Od začina dodaš so, biber, mirođiju. Ako je kuvano meso pileće ili svinjsko, stavi malo mlevenog kima. Eto.
Možeš da kuvaš bilo koje meso, mada obično ide junetina (ribić, rozbratna, rebro - dakle ne but jer je suv) ili piletina. Možeš čak i svinjetinu da kuvaš, ali onda stavi but i prokuvaj dok ne provri pa tu prvu vodu odlij da ne bude otužno.
Ako se odlučiš za senf, onda:
Otvoriš teglu i sipaš.
male- Član za primer
- Broj poruka : 2431
Pridružila/o se : 02.11.2011
Svidja mi se taj rinflajs male kad ga ti opises zvuci ukusnu. Mozda se odvazim da ga napravim.
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
hvala male.znala sam da je kuvano meso u pitanju ali nisam bila sigurna da li jos neki prilog ili sos cine rinflajs celokupnim.
Da se nadovežem na Malete, moji vole sos od paradajza. Isto stavim kako male za sos od mirođije samo umesto mirođije stavim kuvani paradajz (dunst). A meso možeš po želji da malo zapešeč u rerni (moji ga tako više vole).
Maja- Elita
- Broj poruka : 4128
Pridružila/o se : 21.03.2012
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Kulinarske čarolije
Strana 4 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu