Haos u kući je znak loših odnosa
+6
Veca
mirka
Anne Boleyn
Nina
bub@mara
Khallu
10 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Stambeni prostor
Strana 1 od 1
Kad svaki delić vašeg stana ispunjava nered, u životu nema mesta ni za šta novo. Živite u prošlosti obuzeti problemima, a spremanje nereda omogućilo bi vam da se suočite sami sa sobom, jasnije razmišljate, kao i da krenete napred, tvrdi Karen Kingston u knjizi "Rešite se nereda uz feng šui".
Nered u kući, tačnije u spavaćoj sobi, odražava ljubavni život, ali ne mora da ukazuje na probleme s partnerom, nego i na sopstvene. Ako vam je spavaća soba haotična, možda pokušavate da izbegnete intimnost s partnerom, a verovatno bežite i od suočavanja sa sobom, zato što nikako ne možete da pronađete mir.
Nered u kući, tačnije u spavaćoj sobi, odražava ljubavni život, ali ne mora da ukazuje na probleme s partnerom, nego i na sopstvene. Ako vam je spavaća soba haotična, možda pokušavate da izbegnete intimnost s partnerom, a verovatno bežite i od suočavanja sa sobom, zato što nikako ne možete da pronađete mir.
Re: Haos u kući je znak loših odnosa
PODRUM
Ipak, problemi koji “tresu” temelje vašeg života ogledaju se u neurednom podrumu. Nesigurni ste i mislite da vas porodica i partner dovoljno ne podržavaju.
KUHINJA
Haos u kuhinji predstavlja manjak duhovnosti i emocionalnosti. Verovatno ste pod stresom, umorni ili zbunjeni, a to se sve odražava u kuhinji. Ona je često mesto gde se povezujete s bližnjima i jačate odnose razgovarajući s članovima porodice, pa se emocionalno povezujete s njima. Zato haos u kuhinji upućuje na probleme u porodičnim odnosima.
DNEVNA SOBA
U dnevnom boravku se odmarate i uživate u aktivnostima ili hobijima koji vas raduju, bilo da ste s porodicom, prijateljima ili sami. Predstavlja opuštanje, zabavu, strast i rekreaciju, a previše nereda u njoj može da znači da ne možete da se opustite. Nered u dnevnoj sobi može da znači i da se teško povezujete s porodicom ili prijateljima.
KUPATILO
Kupatilo pokazuje da li se brinete za sebe. Ako je neuredna ili toliko haotična da ništa ne možete da pronađete, verovatno se borite protiv loših navika. One se ogledju u nedovoljnom vežbanju ili nevežbanju, manjku odmora i lošoj ishrani. Prljavo kupatilo može da ukaže na potpuni nedostatak samopoštovanja.
Ipak, problemi koji “tresu” temelje vašeg života ogledaju se u neurednom podrumu. Nesigurni ste i mislite da vas porodica i partner dovoljno ne podržavaju.
KUHINJA
Haos u kuhinji predstavlja manjak duhovnosti i emocionalnosti. Verovatno ste pod stresom, umorni ili zbunjeni, a to se sve odražava u kuhinji. Ona je često mesto gde se povezujete s bližnjima i jačate odnose razgovarajući s članovima porodice, pa se emocionalno povezujete s njima. Zato haos u kuhinji upućuje na probleme u porodičnim odnosima.
DNEVNA SOBA
U dnevnom boravku se odmarate i uživate u aktivnostima ili hobijima koji vas raduju, bilo da ste s porodicom, prijateljima ili sami. Predstavlja opuštanje, zabavu, strast i rekreaciju, a previše nereda u njoj može da znači da ne možete da se opustite. Nered u dnevnoj sobi može da znači i da se teško povezujete s porodicom ili prijateljima.
KUPATILO
Kupatilo pokazuje da li se brinete za sebe. Ako je neuredna ili toliko haotična da ništa ne možete da pronađete, verovatno se borite protiv loših navika. One se ogledju u nedovoljnom vežbanju ili nevežbanju, manjku odmora i lošoj ishrani. Prljavo kupatilo može da ukaže na potpuni nedostatak samopoštovanja.
Ja sam totalna čistunica!
bub@mara- Elita
- Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010
I ja Bubi..cak mi je brat nedavno rekao da sam kontrol frik sto se kuce tice...
Nina- Elita
- Broj poruka : 1086
Pridružila/o se : 15.11.2010
Ja sve sredim i ocistim i odem na dva sata...a kad se vratim pitam se da li su moji tepisi u zivotu usisivac videli.
Anne Boleyn- Urednica
- Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011
meni stvarno nema spasa po ovom gore
mirka- Elita
- Broj poruka : 1016
Pridružila/o se : 22.03.2011
Ma ne sekiraj se, ne mozemo sve biti vredne. I ja sam beznadezan slucaj.
Anne Boleyn- Urednica
nije neka utjeha, ali hvala
mirka- Elita
- Broj poruka : 1016
Pridružila/o se : 22.03.2011
Nema na cemu i drugi put.
Ja sam cvrsto resila, cim budem dobila normalnu platu, placam zenu jednom nedeljno da mi pomaze.
Ja sam cvrsto resila, cim budem dobila normalnu platu, placam zenu jednom nedeljno da mi pomaze.
Anne Boleyn- Urednica
Ovih dana mi je haos od zbirki iz hemije i biologije, papira, papira i papirčića na sve strane, ali to ne smatram neurednošću, jednostavno, tako je dok ne prođe prijemni...
Tako je bilo i dok su djeca bila mala, igračke svuda po kući, ali meni to ne smeta, bitno je samo da ništa nije prljavo...
Tako je bilo i dok su djeca bila mala, igračke svuda po kući, ali meni to ne smeta, bitno je samo da ništa nije prljavo...
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Poznato mi je ovo. I u mene je prošle sedmice bila ista situacija u kući.veca ::Ovih dana mi je haos od zbirki iz hemije i biologije, papira, papira i papirčića na sve strane, ali to ne smatram neurednošću, jednostavno, tako je dok ne prođe prijemni...
Aynnah- Uvaženi član
- Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010
Aynnah ::Poznato mi je ovo. I u mene je prošle sedmice bila ista situacija u kući.veca ::Ovih dana mi je haos od zbirki iz hemije i biologije, papira, papira i papirčića na sve strane, ali to ne smatram neurednošću, jednostavno, tako je dok ne prođe prijemni...
Mi smo non stop puni papira, svezaka, knjiga...ali to je kreativni haos!
Anne Boleyn- Urednica
Ne mogu da funkcionišem u haosu, ali ne volim ni da mi je sve pod konac kao u apoteci.
A moja majka je baš takva. Sve mora da bude perfektno sređeno.
A moja majka je baš takva. Sve mora da bude perfektno sređeno.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Radni sto mog sina je uvek, ali uvek bio nesređen.
Na moje pitanje, zašto jednom ne pospremi taj haos, jer ja to ne želim više da radim umesto njega, mi je odgovorio da on u tom haosu fenomenalno funkcioniše.
Od tada mu više reč nisam rekla.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Pa da, svi smo različiti, neko se savršeno snalazi u haosu, a meni nered uglavnom unosi nervozu.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Njegov radni sto je bio prepun papirića, nemarno ostavljenih knjiga, sveske, olovke ...
Ja nikada ne bih mogla da se snađem, ali ... on se snalazio. Ne znam kako.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Ja sam freak sto se tice kozmetike,ormana i cipela.To sve mora da bude pod konac sredjeno jer lakse mogu da nadjem sta mi treba,ali smo zato usisivac i ja neprijatelji br.1
Gost- Gost
Meni je pegla neprijatelj br. 1 a samim tim i nagomilan ves koga uvek ima.
Ali istina je ovo- haos u kuci - haos u glavi. Sad dok sam ucila takav lom je bio oko mene da necu moci da se sredim 5 godina.
Ali istina je ovo- haos u kuci - haos u glavi. Sad dok sam ucila takav lom je bio oko mene da necu moci da se sredim 5 godina.
Anne Boleyn- Urednica
UH! haos,krš,lom...
Volim kad mi je u kući uredno,namešteno,ušuškano,kad miriše na čisto.Ali nisam fanatik.Ponekad nemam želje da sredjujem,pa kažem- neka prašine,obrisaću sutra...A tek da vidite haos kad su u jeku svadbe,pa kad ja odradjujem za nekoliko svadbi,raznih slavlja...E,to je tek totalni kreativni haos.Zamislite kada u toku jednog meseca napravim više od 1500 cvetova za svatove,kumove,devere,po dvadesetak korpi za cvetove,napeglam se i nasašivam metre i metre satena,tila,organdina,uradim po desetak mladenačkih kola,toliko venaca za kapije,vrata,zgrade,čaša za mladoženje,sveća za venčanje,knjiga poklona...pa kad naruče još i poklončiće za goste...Odem u restoran ili u dvorište da dekorišem šator,padnem dok sve postavim,okačim,namestim,a ne volim da svuda bude isto kao pod kalup,nego uvek nešto novo dodajem,izmišljam.Pa posle dva dana idem da sve to skidam,donosim kući,pregledam saten,til,organdin,odvajam za pranje,a ima oko 150m satena,200m tila i oko 90m organdina.Pa sve peri,peglaj...Ne raščistim od jedne svadbe,stiže druga,i tako na red.Ne znam ni kad spavam,ni kad jedem,ruke trnu,otpadaju,po kući svuda konaca,gipsofile,listića,cvetića,traka,iks puta sednem na špenadlu...ma,ludilo.Ali kako uživam da sve to radim,pa kad krenu ideje da naviru...Kad dodje zima,prestanu svadbe,ja odmah nastavljam da pravim krš sa dekupažom,šivenjem,crtanjem na tekstilu,sad sam se uhvatila windowscolora.Prosto ne znam šta bih pre.A izgleda da bih najpre treala generalno da sredim kuću,ovo je sve samo površno.Ali,sve mi se nešto čini da za to nisam dovoljno *kreativna*
Volim kad mi je u kući uredno,namešteno,ušuškano,kad miriše na čisto.Ali nisam fanatik.Ponekad nemam želje da sredjujem,pa kažem- neka prašine,obrisaću sutra...A tek da vidite haos kad su u jeku svadbe,pa kad ja odradjujem za nekoliko svadbi,raznih slavlja...E,to je tek totalni kreativni haos.Zamislite kada u toku jednog meseca napravim više od 1500 cvetova za svatove,kumove,devere,po dvadesetak korpi za cvetove,napeglam se i nasašivam metre i metre satena,tila,organdina,uradim po desetak mladenačkih kola,toliko venaca za kapije,vrata,zgrade,čaša za mladoženje,sveća za venčanje,knjiga poklona...pa kad naruče još i poklončiće za goste...Odem u restoran ili u dvorište da dekorišem šator,padnem dok sve postavim,okačim,namestim,a ne volim da svuda bude isto kao pod kalup,nego uvek nešto novo dodajem,izmišljam.Pa posle dva dana idem da sve to skidam,donosim kući,pregledam saten,til,organdin,odvajam za pranje,a ima oko 150m satena,200m tila i oko 90m organdina.Pa sve peri,peglaj...Ne raščistim od jedne svadbe,stiže druga,i tako na red.Ne znam ni kad spavam,ni kad jedem,ruke trnu,otpadaju,po kući svuda konaca,gipsofile,listića,cvetića,traka,iks puta sednem na špenadlu...ma,ludilo.Ali kako uživam da sve to radim,pa kad krenu ideje da naviru...Kad dodje zima,prestanu svadbe,ja odmah nastavljam da pravim krš sa dekupažom,šivenjem,crtanjem na tekstilu,sad sam se uhvatila windowscolora.Prosto ne znam šta bih pre.A izgleda da bih najpre treala generalno da sredim kuću,ovo je sve samo površno.Ali,sve mi se nešto čini da za to nisam dovoljno *kreativna*
zelenooka- Elita
- Broj poruka : 400
Pridružila/o se : 28.10.2011
Joj zelenooka...ja ne znam sta bi bilo da sam ja na tvom mestu, jer i bez svih tih tvojih drangulija, meni je stalno lom, a zamisi sta bi bilo da sam u tvojoj kozi.
Sto se mog loma tice, kriva je moja neorganizovanost, a brate i nemam nesto iskustva sa kucnim poslovima. Kod roditelja nista nisam radila pa se zato sad zavrzujem.
Sto se mog loma tice, kriva je moja neorganizovanost, a brate i nemam nesto iskustva sa kucnim poslovima. Kod roditelja nista nisam radila pa se zato sad zavrzujem.
Anne Boleyn- Urednica
Similar topics
» Zmijonoša - novi horoskopski znak
» Gde bi se koji znak najbolje uklopio
» Idealna dijeta za svaki znak Zodijaka
» Idealan poklon za svaki znak Zodijaka
» Horoskopski znakovi - kako koji znak prašta
» Gde bi se koji znak najbolje uklopio
» Idealna dijeta za svaki znak Zodijaka
» Idealan poklon za svaki znak Zodijaka