Zmijonoša - novi horoskopski znak
+5
Nina
Holly
Khallu
Aynnah
Shade
9 posters
Strana 1 od 1
Pojavio se novi horoskopski znak?
Novi, trinaesti horoskopski znak smešten je između Škorpije i Strelca.
Ako ste rođeni između 29. novembra i 17. decembra vi ste - Zmijonosac.
Ako svaki dan bacite pogled na horoskop u novinama, sada bi trebalo da proverite da li čitate odgovarajuću rubriku. Pojavio se još jedan horoskopski znak, "Zmijonosac" kojem pripadaju osobe rođene između 29. novembra i 17. decembra.
Astronom Parke Kankl kaže da je zbog nove konstelacije planeta i promena u položaju Zemlje došlo do izmena u sistemu horoskopskih znakova, prenosi "Hafington post".
Navodno su datumi koji pripadaju određenim znakovima pogrešni, jer se položaj planeta i sazvežđa od vremena začetaka astrologije znatno promenio. S obzirom na to da podela na 12 horoskopskih znakova datira od pre tri hiljade godina, Kankl kaže da je potrebno da se te promene uzmu u obzir i da se u sistem uvrsti i 13. znak, Zmijonosac (Ophiuchus), i to između Škorpije i Strelca.
Pošto uvođenje još jednog znaka remeti ceo sistem, proverite ponovo šta ste u horoskopu:
Jarac: 20. januar - 16. februar
Vodolija: 16. februar - 11. mart
Ribe: 11. mart - 18. april
Ovan: 18. april - 13. maj
Bik: 13. maj - 21. jun
Blizanci: 21. jun - 20. jul
Rak: 20. jul - 10. avgust
Lav: 10. avgust - 16. septembar
Devica: 16. septembar - 30. oktobar
Vaga: 30. oktobar - 23. novembar
Škorpija: 23. novembar - 29. novembra
Zmijonosac: 29. novembra - 17. decembra
Strelac: 17. decembar - 20. januar
Ako ste rođeni između 29. novembra i 17. decembra vi ste - Zmijonosac.
Ako svaki dan bacite pogled na horoskop u novinama, sada bi trebalo da proverite da li čitate odgovarajuću rubriku. Pojavio se još jedan horoskopski znak, "Zmijonosac" kojem pripadaju osobe rođene između 29. novembra i 17. decembra.
Astronom Parke Kankl kaže da je zbog nove konstelacije planeta i promena u položaju Zemlje došlo do izmena u sistemu horoskopskih znakova, prenosi "Hafington post".
Navodno su datumi koji pripadaju određenim znakovima pogrešni, jer se položaj planeta i sazvežđa od vremena začetaka astrologije znatno promenio. S obzirom na to da podela na 12 horoskopskih znakova datira od pre tri hiljade godina, Kankl kaže da je potrebno da se te promene uzmu u obzir i da se u sistem uvrsti i 13. znak, Zmijonosac (Ophiuchus), i to između Škorpije i Strelca.
Pošto uvođenje još jednog znaka remeti ceo sistem, proverite ponovo šta ste u horoskopu:
Jarac: 20. januar - 16. februar
Vodolija: 16. februar - 11. mart
Ribe: 11. mart - 18. april
Ovan: 18. april - 13. maj
Bik: 13. maj - 21. jun
Blizanci: 21. jun - 20. jul
Rak: 20. jul - 10. avgust
Lav: 10. avgust - 16. septembar
Devica: 16. septembar - 30. oktobar
Vaga: 30. oktobar - 23. novembar
Škorpija: 23. novembar - 29. novembra
Zmijonosac: 29. novembra - 17. decembra
Strelac: 17. decembar - 20. januar
MONDO
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Re: Zmijonoša - novi horoskopski znak
Šta?!Sad sam vodolija.
Aynnah- Uvaženi član
- Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010
cula sam nesto o tom 13.znaku ali nisam imala pojma o ostalim pomeranjima,sto je mozda i vrlo logicno.
ja ispadoh blizanac sad
mada,ni to nije daleko od istine kakva sam ponekad :s:
ja ispadoh blizanac sad
mada,ni to nije daleko od istine kakva sam ponekad :s:
Ja sam devica, i uopšte mi se ne dopada to saznanje.
Sad će verovatno i osobenosti da menjaju
Ko zna šta će još izmisliti.
O kojoj logici pišeš Khallu? Nisam razumela?
Shade- Elita
Ja sam bre Ribica i tačka.
Mada,moram reći da mi je naziv ovoga novog znaka pomalo smiješan
Mada,moram reći da mi je naziv ovoga novog znaka pomalo smiješan
Aynnah- Uvaženi član
- Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010
pa logicno mi je to pomeranje ako ce se vec uvrstiti taj 13.
a i na ovo sam mislila:''S obzirom na to da podela na 12 horoskopskih znakova datira od pre tri hiljade godina,''
a i na ovo sam mislila:''S obzirom na to da podela na 12 horoskopskih znakova datira od pre tri hiljade godina,''
Da, da, sad sam te razumela. Pa, da, evo i ovo se pominje u tekstu.
Astronom Parke Kankl kaže da je zbog nove konstelacije planeta i promena u položaju Zemlje došlo do izmena u sistemu horoskopskih znakova
Shade- Elita
Ja sam sad skorpija,a to mi se ne svidja.
Ostajem strelac.
Ostajem strelac.
Holly- Elita
- Broj poruka : 2049
Pridružila/o se : 15.11.2010
Isto to, samo drugim rečima
LONDON - Ako spadate među one koji veruju u horoskop, onda sigurno znate da su Jarčevi praktični, Ribe maštovite, Vage su velike diplomate, Blizanci prilagodljivi, i tako dalje. Samo, postoji jedan problem. Izgleda da postoji opasnost da zapravo niste znak koji mislite da jeste, ako je verovati pojedinim astronomima.
Planetarijumsko udruženje u Minesoti tvrdi da današnji horoskopski znakovi danas maltene nemaju nikakve veze sa originalnim znakovima. Navodno - zbog gravitacije Meseca, Zemljina osa se pomerila i došlo je do, kako kažu, raskoraka u položaju zvezda. To bi trebalo da znači da sada postoji 13, a ne 12 znakova, kao do sada. Novi znak se zove Zmijonoša i pokriva period od 29. novembra do 17. decembra. Ostali znakovi su pomereni za otprilike mesec dana unazad, što znači da Blizanci postaju Bikovi, Bikovi Ovnovi i tako dalje, dok je Škorpijama u novom sistemu ostalo samo 6 dana, od 23. do 29 novembra. Drugim rečima, ništa više nije kao što je bilo.
"O tome se priča već dosta dugo. Mi već znamo za promene u rotaciji oko zemljine ose, ali astrologija kojom se ja bavim, i koja se koristi na Zapadu, oslanja se na tropski zodijak, a to je fiksni sistem, koji se nikada ne menja. S druge strane manje poznata vedska astrologija koristi zvezdani zodijak, koji se menja i pomera sa rotacijom Zemlje", izjavio je za Bi-Bi-Si jedan od najpoznatijih britanskih astrologa Rasel Grant.
On je dodao da su navodne promene u horoskopu posledica starog sukoba između astronoma i astrologa.
"Tužan sam zbog toga što je ova priča odavno poznata, a neki astronomi, naročito u Minesoti, i dalje ne shvataju šta je tačno astrologija. Kada bi znali šta je astrologija i kada bi znali njene osnove - i to da astrologija koristi fiksni, tropski zodijak, onda im se ne bi dešavalo da tako naivno upadnu u zamku", dodao je on.
Planetarijumsko udruženje u Minesoti tvrdi da današnji horoskopski znakovi danas maltene nemaju nikakve veze sa originalnim znakovima. Navodno - zbog gravitacije Meseca, Zemljina osa se pomerila i došlo je do, kako kažu, raskoraka u položaju zvezda. To bi trebalo da znači da sada postoji 13, a ne 12 znakova, kao do sada. Novi znak se zove Zmijonoša i pokriva period od 29. novembra do 17. decembra. Ostali znakovi su pomereni za otprilike mesec dana unazad, što znači da Blizanci postaju Bikovi, Bikovi Ovnovi i tako dalje, dok je Škorpijama u novom sistemu ostalo samo 6 dana, od 23. do 29 novembra. Drugim rečima, ništa više nije kao što je bilo.
"O tome se priča već dosta dugo. Mi već znamo za promene u rotaciji oko zemljine ose, ali astrologija kojom se ja bavim, i koja se koristi na Zapadu, oslanja se na tropski zodijak, a to je fiksni sistem, koji se nikada ne menja. S druge strane manje poznata vedska astrologija koristi zvezdani zodijak, koji se menja i pomera sa rotacijom Zemlje", izjavio je za Bi-Bi-Si jedan od najpoznatijih britanskih astrologa Rasel Grant.
On je dodao da su navodne promene u horoskopu posledica starog sukoba između astronoma i astrologa.
"Tužan sam zbog toga što je ova priča odavno poznata, a neki astronomi, naročito u Minesoti, i dalje ne shvataju šta je tačno astrologija. Kada bi znali šta je astrologija i kada bi znali njene osnove - i to da astrologija koristi fiksni, tropski zodijak, onda im se ne bi dešavalo da tako naivno upadnu u zamku", dodao je on.
Novi horoskopski datumi, prema Planetarijumskom udruženju iz Minesote su:
Jarac: 20.01 - 16.02,
Vodolija: 16.02. - 11.03,
Ribe: 11.03. - 18.04,
Ovan: 18.04. - 13.05,
Bik: 13.05. - 21.06,
Blizanci: 21.06. - 20.07,
Rak: 20.07. - 10.08,
Lav: 10.08. - 16.09,
Devica: 16.09. - 30.10,
Vaga: 30.10. - 23.11,
Škorpija: 23.11. - 29.11,
Zmijonoša: 29.11. - 17.12. i
Strelac: 17.12.- 20.01.
Izvor blic.rs
A ribe nisu stavili gore u tabeli.
Shade- Elita
Pazi stvarno,ribe su izostavili.
Zmijonosa.
Zmijonosa.
Holly- Elita
- Broj poruka : 2049
A ja sam kao strijelac....svasta!
Nina- Elita
- Broj poruka : 1086
Nista mi se ne svidja to,ja sam sad kao jarac
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Ooo, ja bih bila lav, dopada mi se , iako bas i nemam neke osobine lava.
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
Sviđa mi se zmijonoša-moj novi znak.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
A i ime je stvarno
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Ima jedan sjajan tekst, deluje mi vrlo strucan i promisljen , o "poturanju" tog 13-tog znaka. Meni je bilo interesantno da procitam pa zelim da podelim sa vama.
Pozz svima! http://www.astroloskicentar.com/312095/poturanje-13-og-znaka-zmijonose.html
Pozz svima! http://www.astroloskicentar.com/312095/poturanje-13-og-znaka-zmijonose.html
Leni- Broj poruka : 2
Pridružila/o se : 29.01.2013
Similar topics
» Horoskopski znakovi - kako koji znak prašta
» Idealna dijeta za svaki znak Zodijaka
» Gde bi se koji znak najbolje uklopio
» Be Safe - agencija za nekretnine Novi Sad
» Talismani i horoskopski znaci
» Idealna dijeta za svaki znak Zodijaka
» Gde bi se koji znak najbolje uklopio
» Be Safe - agencija za nekretnine Novi Sad
» Talismani i horoskopski znaci