Egzotika u vašoj bašti
+6
Maja
Shade
Boni
Veca
Evita
Khallu
10 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Stambeni prostor
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Egzotika u vašoj bašti
Procitaste li vi o ovoj strahoti?
Anđeoski đavo
Jelicin otac me podsetio na moju majku: "Samo vi dovlačite u kuću te adame, eve i ostale korove džunglovske, za koje ovdašnja živa duša ne zna šta sve mogu, kad nas jedne noći izjedu, pitaću vas..."
Ona jadna bila mnogo istraumirana, kad joj se rodio prvi unuk, tj. moj sin. Imala je predivno cvece i bastu za primer, ali, ne daj boze da cuje nesto! Odmah sece u korenu!
Anđeoski đavo
Jelicin otac me podsetio na moju majku: "Samo vi dovlačite u kuću te adame, eve i ostale korove džunglovske, za koje ovdašnja živa duša ne zna šta sve mogu, kad nas jedne noći izjedu, pitaću vas..."
Ona jadna bila mnogo istraumirana, kad joj se rodio prvi unuk, tj. moj sin. Imala je predivno cvece i bastu za primer, ali, ne daj boze da cuje nesto! Odmah sece u korenu!
Paloma Blanca- Elita
- Broj poruka : 1324
Pridružila/o se : 13.09.2012
Bas strahota. Procitala sam, naravno. Sta reci? A tako su lepe trubice. Inace, nikada nisam imala ovo cvece u basti, a nakon citanja ovog clanka, sigurno je da ga ni u buducnosti nece biti.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
O kakvom se to cvecu radi?
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
I ja sam procitala clanak.
Ivonka to su ove trubice sto kaze Shade. Zovu se andjeoske trube. Ljudi ih mahom imaju i prodaju, a niko ne zna koliko su otrovne i opasne po zivot.
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Gde ima clanak o tom cvecu?
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
Jelica Greganovic na Blogu B92, ovde: Anđeoski đavo
Paloma Blanca- Elita
Ja sam imala Angel Trumpets (Andjeoske trubice) u svojoj bašti nekoliko godina. Dva puta sam ih čak unosila zimi u kuću, jer ne podnose hladnoće. Ne znam po čemu su otrovne. Ja sam ih sjeckala bez ikakve specijalne zaštite i nikada nisam imala problema, još sam vrlo sklona alergijama. Možda je ta priča o njihovoj otrovnosti i izmišljena.
Loša strana im je da ne podnose hladnoću. Moje su tako i uginule.
Loša strana im je da ne podnose hladnoću. Moje su tako i uginule.
Troja- Elita
- Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011
Nije izmisljena prica, procitaj ceo tekst.
Ja Jelici verujem. :)
" Količina otrovnih materija u biljci varira od podneblja do podneblja, pa nijedna doza od oka ne može biti pouzdana. Zato je, za svaki slučaj, neophodno prepoznati znake trovanja, a to su: konfuzija, uznemirenost, vrtoglavica, posrtanje, halucinacije, ubrzani srčani puls, gubitak pamćenja, mučnina, širenje zenica, nerazumljiv govor, povišena telesna temperatura, žeđ, nesvestica, nekontrolisano mokrenje.
U svakom slučaju, za skopolamin (koji je zapravo prah naše anđeoske biljke), kažu da je najopasnija droga na svetu. Eliminiše slobodnu volju i briše memoriju. Rastura se po ulicama Kolumbije, a zovu je “Đavolov dah”."
Ja Jelici verujem. :)
" Količina otrovnih materija u biljci varira od podneblja do podneblja, pa nijedna doza od oka ne može biti pouzdana. Zato je, za svaki slučaj, neophodno prepoznati znake trovanja, a to su: konfuzija, uznemirenost, vrtoglavica, posrtanje, halucinacije, ubrzani srčani puls, gubitak pamćenja, mučnina, širenje zenica, nerazumljiv govor, povišena telesna temperatura, žeđ, nesvestica, nekontrolisano mokrenje.
U svakom slučaju, za skopolamin (koji je zapravo prah naše anđeoske biljke), kažu da je najopasnija droga na svetu. Eliminiše slobodnu volju i briše memoriju. Rastura se po ulicama Kolumbije, a zovu je “Đavolov dah”."
Paloma Blanca- Elita
Da, izguglala sam ovo i stvarno tvrde da je otrovna biljka. Izgleda da sam ja imala nevjerovatno puno sreće ili je neškodljiva u našem podneblju.
Troja- Elita
Moja sestra kaze da se o`ladila ziva kad je procitala. Oni su letos u Grckoj imali trubice u dvoristu ispred apartmana. Bilo joj je zao sto nije donela pelcer kuci, zaboravila. A bilo je tako lepo, opojno, sestricina brala cvetove, tu se igrala. Milina.
Svasta novo covek nauci.
Svasta novo covek nauci.
Paloma Blanca- Elita
juce napokon posadih cvece na terasi,kao i svake godine do sada,odlucila sam se za lepog jovu,najbolje mi uspeva tu.
jedino nikako da se nakanim da sredim zardinjeru na prozoru druge sobe,jer je bas velika.tu mi se nalazi lavanda od prosle godine,a trebala bih da dodam jos neko cvece jer ko zna da li ce i kada lavanda da poraste i procveta.dobila sam savet kada sam je kupovala,da bih na jesen trebala da je malo orezem,sto ja nisam uradila,pa sam sad u nedoumici sta ce biti sa njom,da li ce uopste moci da napreduje.zna li neko da mi kaze?
jedino nikako da se nakanim da sredim zardinjeru na prozoru druge sobe,jer je bas velika.tu mi se nalazi lavanda od prosle godine,a trebala bih da dodam jos neko cvece jer ko zna da li ce i kada lavanda da poraste i procveta.dobila sam savet kada sam je kupovala,da bih na jesen trebala da je malo orezem,sto ja nisam uradila,pa sam sad u nedoumici sta ce biti sa njom,da li ce uopste moci da napreduje.zna li neko da mi kaze?
Pokusaj - porezi sada. Hortenziju sam presadila jesenas, iz straha da nece da uspe, tek juce sam joj orezala suve grancice, iako je vec razvila listove, vazno je da se nije potpuno osusila, tako da mislim da nemas sta da izgubis ako je malo orezes.
Shade- Elita
ova lavanda izgleda skroz izdrzljivo,ni malo se nije osusila,zato ne znam da li sad uopste da je seckam...
Ja sam lavande obično sjekla na jesen, ali može i na proljeće. Ako je ne budeš sjekla vjerovatno će brže prerasti i odrveniti.
Troja- Elita
Troja,mislis li da mi ni sada nije kasno da je malo osecem?koliko uopste,plasim se da nesto ne upropastim,nikad to nisam radila?
Nije kasno. Nemoj da sječeš drvenasti dio biljke, a izrastke gdje je bio cvijet možeš da odsječeš.
Troja- Elita
moja lavanda je jos uvek mlada i mala,prosle godine sam je kupila i zasadila.do sada jos nije cvetala.nigde nije ni pozutela niti se osusila,mada je prezimila u toj zardinjeri napolju.zato ne znam gde bih i sta seckala...
Shade- Elita
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Stambeni prostor
Strana 4 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu