Egzotika u vašoj bašti
+6
Maja
Shade
Boni
Veca
Evita
Khallu
10 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Stambeni prostor
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Egzotika u vašoj bašti
Ma gde meni dosadno. Obnevideo sam od umora!
male- Član za primer
- Broj poruka : 2431
Pridružila/o se : 02.11.2011
Pa kad ti procvjeta ova ruža? Kod mene se tek listovi formiraju
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Lijepa ti je ruza Shade. Volim zute ruze.
Troja- Elita
- Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011
Bas lepa ruza. Nemoj je seci.
Kod mene u naselju su ruze procvetale, ja mislim preko noci, neverovatno.
Kad bude lepse vreme slikacu.
Kod mene u naselju su ruze procvetale, ja mislim preko noci, neverovatno.
Kad bude lepse vreme slikacu.
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
To su one sitne, mini ruze Veco, a i toplije je u mom kraju, imam ih jos u par boja,
fotografisacu narednih dana, danas je bio ruzan dan, sipi kisica i nisam htela da fotografisem.
Hvala Troja, ja volim takodje zute ruze, ma volim sve, ali zuta ima posebnu car.
Necu je rezati Boni, na jesen tek.
Inace, imam i one krupnije, majske, one jos uvek nisu razvile cvetove. Bice fotografija jos.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Molim te Shade smaraj.
Ovih dana idem da kupim lavandu.
Boni- Urednica
Prosto ti zavidim na ovoj ljepoti. U mom cvjetnjaku su ruže tek olistale, jetrva pobola petunije da se šareni, ma ni na šta ne liči...
Lavanda mi fino napreduje u saksiji, valjda se neće osušiti i valjda će nekad procvjetati.
Lavanda mi fino napreduje u saksiji, valjda se neće osušiti i valjda će nekad procvjetati.
Veca- Urednica Elite
Divno cveće Shade. Pomalo ti zavidim. Oko zgrade doduše imamo lepo uređeno. Dve komšinice brinu svaka na svojoj strani za prelepo cveće ali ja sam malko visoko pa ne mogu da uživam u pogledu. Doduše poraslo drveće do visinem mog prozora pa svaki dan uživam u zelenilu vrhova i pticama koje obožavaju da sednu gore i prekrasno pevaju.
Maja- Elita
- Broj poruka : 4128
Pridružila/o se : 21.03.2012
Jorgovan i klematis u mojoj basti.
Troja- Elita
nista lepse od mirisa jorgovana
klematis ne znam sta je,u svakom slucaju basta divno izgleda.
ja cu sutra po lavandu,nadam se da cu je naci.
klematis ne znam sta je,u svakom slucaju basta divno izgleda.
ja cu sutra po lavandu,nadam se da cu je naci.
Divne su ti ruže Shade.
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
Khallu, klematis je biljka penjacica koja ima divne cvjetove. Ako ukucas clematis i trazis slike mozes vidjeti kako cvijet tacno izgleda.
Troja- Elita
kupila sam danas napokon lavandu a posto su ostala samo 2 komada,uzela sam jos jednu ljubicastu biljku krupnih cvetova,nisam zapamtila naziv.meni lici na gerbere,ako uopste znam kako i oni izgledaju
stvarno nisam bila sigurna da li znam kako gerber izgleda.potrazih slike i taj ljubicasti cvet koji sam kupila lici na gerber.meni je bitno da je ljubicast doduse,iznenadilo me to da ima i miris.
lavandu jos nisam posadila a i jako je mlada,bez cvetova.trebace joj vremena da naraste ali polako.visegodisnja je biljka,kao i ova druga,tako da sam sad mirna.nista vise ne dodajem niti menjam.
lavandu jos nisam posadila a i jako je mlada,bez cvetova.trebace joj vremena da naraste ali polako.visegodisnja je biljka,kao i ova druga,tako da sam sad mirna.nista vise ne dodajem niti menjam.
Moja lavanda se razlistala lijepo, a da li će procvjetati, nisam sigurna...
Veca- Urednica Elite
Pre nekoliko dana, dok sam se vracala sa faksa svratim na pijacu i kupim ovo cvece, rekose mi kako se zove, ali nisam zapamtila.
Boni- Urednica
ZUMBUL – Vreme je da posadite lukovice
Zumbul (Hyacinthus) cveta u maju i aprilu, a sadi se iz lukovice. Najbolje je baštenske zumbule saditi krajem oktobra, na 10cm dubine u propusnu i dobro osunčanu zemlju, na oko 20cm razmaka. Veće, posebno preparirane lukovice, upotrebljavaju se za gajenje u posudama u kući, a sade se u septembru i oktobru, da bi cvetale neprekidno od januara. Nos lukovice pri tom treba da stoji oko 2,5 cm iznad površine zemlje, a saksije osam nedelja treba držati na prohladnom, svežem i tamnom mestu, da bi se korenju osigurao dobar rast. Sve vreme zemlju treba održavati vlažnom. Potom se posude unesu u toplu sobu i smeste na umereno svetlo mesto, ne blizu radijatora. Tek kada se lišće razvije, treba ih premestiti na sunčano mesto, a idealna temperatura u toj fazi bi bila 18-21˚C. Po precvetavanju zumbul ređe zalivati. Kad listovi uvenu saksije treba staviti u tamnu, suvu i dobro provetrenu prostoriju u kojoj temperatura ne prelazi 8˚C. Ovako obrađene lukovice mogu se koristiti sledeće godine za sadnju u bašti, ali će biljke manje cvetati i mirisati.
Zumbul (Hyacinthus) cveta u maju i aprilu, a sadi se iz lukovice. Najbolje je baštenske zumbule saditi krajem oktobra, na 10cm dubine u propusnu i dobro osunčanu zemlju, na oko 20cm razmaka. Veće, posebno preparirane lukovice, upotrebljavaju se za gajenje u posudama u kući, a sade se u septembru i oktobru, da bi cvetale neprekidno od januara. Nos lukovice pri tom treba da stoji oko 2,5 cm iznad površine zemlje, a saksije osam nedelja treba držati na prohladnom, svežem i tamnom mestu, da bi se korenju osigurao dobar rast. Sve vreme zemlju treba održavati vlažnom. Potom se posude unesu u toplu sobu i smeste na umereno svetlo mesto, ne blizu radijatora. Tek kada se lišće razvije, treba ih premestiti na sunčano mesto, a idealna temperatura u toj fazi bi bila 18-21˚C. Po precvetavanju zumbul ređe zalivati. Kad listovi uvenu saksije treba staviti u tamnu, suvu i dobro provetrenu prostoriju u kojoj temperatura ne prelazi 8˚C. Ovako obrađene lukovice mogu se koristiti sledeće godine za sadnju u bašti, ali će biljke manje cvetati i mirisati.
Kako su lepe hrizanteme, nemam ih, ali ih vidjam u komsijskim dvoristima, pijaca ih puna, na svakom koraku ih, cini mi se, ima. Bavim se mislju da dovucem par saksija.
Ima li ko hrizanteme od vas?
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Ja svake godine namjeravam da ih posadim, ali nekako mi promakne...Zato ih kupim u saksiji i odnesem na groblje jer se baš dugo održe.
Veca- Urednica Elite
Ja sam bila posadila tri narandzaste hrizanteme u prednjoj basti koju je sada preuzeo komsija koji je kupio stan u prizemlju. Vrlo dugo cvjetaju i nisu ni malo podlozne bilo kakvim bolestima. Lijepo napreduju uz minimum njege.
Troja- Elita
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Stambeni prostor
Strana 3 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu