Kontracepcija
+14
Troja
Chikita
Anne Boleyn
princess
Marooned
tasana
Veca
ivonka
Zvončica
Nina
Shade
bub@mara
Femme
Khallu
18 posters
Strana 3 od 5
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Koji metod kontracepcije je najbolji po vašem mišljenju?
Re: Kontracepcija
Mislim da je kondom iz mnogo razloga prakticniji..kako iz higijenskih,tako i iz razloga jer se pilula moze zaboraviti da popije...da ne duzim,glasam za kondom,ali mislim da svest kod mladih nije dovoljno razvijena o nezeljenoj trudnoci,o raznim polnim bolestima...nazalost...
Zvezdica- Početnik
- Broj poruka : 85
Pridružila/o se : 10.01.2012
Ne koristim nista od kontracepcije,nemam razloga. Muz i ja vodimo racuna oko toga kada su mi plodni dani. Do sada nismo jos zabrljali.
Holly- Elita
- Broj poruka : 2049
Pridružila/o se : 15.11.2010
Romed kondome nikome ne bih preporucila ... Vec ko zna koji po redu mi je pukao . Ne bih se ja vise salila sa time, sto i vama preporucujem ... Verovatno je po principu koliko para, toliko muzike ... Ili sam ja preveliki bakzus ... Ne znam
Chikita- Elita
- Broj poruka : 1227
Pridružila/o se : 10.03.2011
Verovatno su u pitanju loše serije jer meni apsolutno nikada u životu nijedna vrsta kondoma nije pukla. Ili ga možda ne stavljate na pravilan način.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Ja stvarno ne znam sta je upitanju. Sve vise pocinjem da verujem da sam baksuz i da mi je trudnoca sudjena. Pravilno ga stavljamo, bas sam obratila paznju na to posle prvog pucanja, ali ne vredi, isto je ...
Chikita- Elita
Jaooo
Pa nista pilule sam uzela onda .... Ali opet mi se desila ova glupost i sad stvarno ne znam sta cu ... Sutra imam zakazan pregled pa cu videti sa doktorkom sta kaze.
Pa nista pilule sam uzela onda .... Ali opet mi se desila ova glupost i sad stvarno ne znam sta cu ... Sutra imam zakazan pregled pa cu videti sa doktorkom sta kaze.
Chikita- Elita
ja mislim na kontraceptivne pilule za koje sam ti predlozila da porazgovaras sa doktorkom,nikako na one za dan posle
Svakako...Kontraceptivne pilule cu poceti da koristim. Samo da je ovo sve proslo ok, to me najvise plasi. Plasim se sutrasnjeg pregleda....Plasim se sta ce mi reci.. A pilule se podrazumevaju jer ne mogu vise kroz ovo da prolazim. Dosta je zezanja.
Chikita- Elita
pa nista posebno ti i ne moze reci,ako si taj rizicni odnos imala skoro,to znaj.ostaje ti samo da cekas,a znam da to nije ni malo utesno...
Neophodno je da odradiš krvne analize pre nego što počneš da uzimaš kontraceptivne pilule. Najbolje je da ti doktorka preporuči pilulu koja će biti najbolja za tebe.
Zvončica- Počasni član
Evo drage moje upravo sam dosla od lekara. Sve je ok, Bogu hvala
Preporucila mi je Yaz kontraceptivne pilule ali mi nije pomenula krvne analize Rekla je samo da pocnem da ih uzimam prvog dana menstruacije, da ne moram da pravim pauze sa njima i da procitam dobro uputstvo i to je sve ...
Preporucila mi je Yaz kontraceptivne pilule ali mi nije pomenula krvne analize Rekla je samo da pocnem da ih uzimam prvog dana menstruacije, da ne moram da pravim pauze sa njima i da procitam dobro uputstvo i to je sve ...
Chikita- Elita
A da , pitala me je i da li pusim ili imam visok pritisak. Da je odgovor bio pozitivan mozda bi me onda poslala na analize, ne znam
Chikita- Elita
Nikako ih necu zaboraviti, naucila sam se pameti vala
Chikita- Elita
Čiki, Yaz pilule su odlične, nadam se da idu i kod vas na recept jer su prilično skupe. I moja kćerka ih pije, propisala joj doktorica prvenstveno zbog regulisanja menstruacije (uspješno), a i akne su joj se povukle. Samo dobro i pažljivo pročitaj uputstvo i prati, i ne zaboravi da piješ.
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Veco,pitala sam u apoteci oko 9 Eura su ovde . Nije mi doktorka dala recept posto kao ne moze svaki put, dace mi sledeci put kad budem uzimala. Sad da li je mrzelo ili sta ne znam ali nema veze. Gledala sam po internetu dosta hvale te pilule,kazu da sadrze manje hormona a i prednost je sto ne mora da se pravi pauza.
Drago mi je sto cujem da su tvojoj cerci povukle akne , jer i ja imam mali problem sa njima pa ce biti super, nadam se
Za koji dan trebam da dobijem pa cu poceti sa njima .
Drago mi je sto cujem da su tvojoj cerci povukle akne , jer i ja imam mali problem sa njima pa ce biti super, nadam se
Za koji dan trebam da dobijem pa cu poceti sa njima .
Chikita- Elita
Pravilo je da treba odraditi pregled krvi pre započinjanja oralne kontracepcije da bi se proverilo zdravstveno stanje žene, jer uzimanje ovih pilula nije baš naivno i bezopasno. E sad zašto tvoja doktorka nije to predložila, to već ne znam...
Zvončica- Počasni član
Queen,sve to stoji u teoriji ali nijedan doktor koga ja znam uopste ne trazi analize krvi.ocigledno se svi drze tih ''univerzalnih'' pilula sa najmanjom dozom hormona
Meni je moja doktorka dala da odradim analize iako u to vreme nisam pušila niti sam imala drugih zdravstvenih problema.
Zvončica- Počasni član
I mi smo radili analizu krvi prije nego što joj je propisala pilule, trebalo bi da se to uradi.
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Khallu ::Queen,sve to stoji u teoriji ali nijedan doktor koga ja znam uopste ne trazi analize krvi.
Iskustvo svih mojih drugarica koje piju pilule se poklapa sa iskustvom Khallu. Jedna drugarica je cak sama trazila da radi analize, ginekologica joj rekla da za tim nema potrebe; sta reci, ne mozes danas ni da brines o svom zdravlju.
Ja ne verujem da postoji lek koji mozes da pijes, a da nema negativan uticaj na neke druge organe. Tako da pilulu zaobilazim u sirokom luku, postoje i drugi nacin. Kondom je moj izbor.
Milla- Elita
- Broj poruka : 1032
Pridružila/o se : 04.09.2011
Kontracepcija
Pijem pilule za kontracepciju 2 godine,ali neželjeni efekti kod mene je libido koji je skoro u minus fazi i primećujem neku čudnu nervozu.Razmišljam već neko vreme o spirali.Da li je neka od vas ima i zna li iko kolika je cena?
bub@mara- Elita
- Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010
nisam nikada razmisljala o spirali a ono malo sto znam o njoj su uglavnom lose strane.
ja inace bas sada razmisljam o pilulama,koje nikada nisam koristila,ali dok dojim znam da ih je nepozeljno koristiti.
doduse,jos nisam bila kod ginekologa,a znam da bih trebala sto pre,pa cu se posavetovati.
ja inace bas sada razmisljam o pilulama,koje nikada nisam koristila,ali dok dojim znam da ih je nepozeljno koristiti.
doduse,jos nisam bila kod ginekologa,a znam da bih trebala sto pre,pa cu se posavetovati.
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Strana 3 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu