Test 39, 40
+2
Nina
Shade
6 posters
Strana 1 od 1
Test 39, 40
Test br.39
Krug, trougao, kvadrat
Svaki oblik ili crtež može se svesti na iste osnovne delove: tačke i linije. Nekome ove reči mogu bolno zazvučati i podsetiti ga na časove geomerije. Mogu nas takođe i vratiti u vreme kad je svet bio mnogo jednostavniji , u osnovnu školu i časove likovnog kada smo mogli da nacrtamo kuću pomoću četiri kvadrata i trougla ili da nacrtamo lice pomoću jednog kruga, dve tačke ili krvudave linije. Naša sledeća igra zahteva od bas da se vratite na taj nivo nevinog deteta i ponovobudete detinje kreativni.
Za ovu igru vam traba papir i olovka. Pomoć jednog kruga i koliko god želite trougao i kvadrat nacrtajte nešto na papiru.
Test br. 40
Psihijatar
Od želje se ne može pobeći. Od ranog detinjstva imamo brige i želje - Da sam samo malo veći! Hoću novi bicikl! Nadam se da ću dobro uraditi pismeni iz srpskog!-Svi živimo bolje. Mada ta želja često dovodi i do osećaja frustracija i neuspeha, ona je i motorna snaga za vaše uspehe i dostignuća. Naravno, niko nije na tom putu uspeha potpuno sam. Svi izvlačimo pouku iz mudrih saveta, ljubaznih reči, pa i oštrih kritika. Prisetite se samo koliko puta ste se izborili s nekom krizom zahvaljujući verbalnoj podršci drugima, koju biste profesiju odabrali?
1. Psihoanalitičar ste i imate svoju privatnu praksu. U kakvoj prostoriji biste primali pacijente koji dolaze na terapiju? Detaljno opišite sobu.
2. Prvi pacijent toga dana je došao. Šta je njegov problem, o čemu želi da priča s vama i čuje vaš savet? Kakav savet mu vi dakete?
3. Sedite naspram svog pacijenta i dajete mu stručne savete. Kako pacijent reaguje na njih?
4. Radno vreme je završeno, vi sedite za svojim stolom i sređujete papire kad neko uleće u kancelariju. Ko je ta osoba koja dolazi kod vas posle radnog vremena? ( Dajte joj ime osobi koju poznajete. )
- Spojler:
- test br.39
Krug, trougao, kvadrat rešenje:
Kako je ispalo naše umetničko delo? Da li zaslužuje da se okači na frižider? Pravo znanje vašeg crteža može se naći u tome kako ste upotrebili ova tri osnovna oblika. Trouglovi ovde predstavljaju posao i učenje, kvadrati se odnose na društvo i njegove norme a taj jedan krug je simbol vas samih.
Ako ste nacrtali jako veliki krug, posedujete srazmerno visoko mišljenje o sebi. To može biti dobro ako vodi ka objektivnom samopoštovanju. Ali kod nekih ljudi to predstavlj pomalo izvrnutu o njihovom mestu na ovom svetu - tj. centru sveta.
Ako je vaš krug malen, vi onda smatrate da ste beznačajni i da vas svet oko vas još manjim. Čuvajte se svih tih kvadrata i trouglova, ne zaboravite da se one sastoje iz istih tačkica i linija kao i vi!
Broj i veličina trouglova predstavlja vaš posao ili obaveze u školi. Veliki trouglovi nam ukazuju na to koliko važnim ih vi smatrate i koliko vas ispunjavaju. Ako ste nacrtali mnogo manjih trouglova, to znači da radite nekoliko projekata u isto vreme. Pripazite se, ako imate suviše trouglova morate smanjiti obaveze ili obim posla pre nego što se potpuno istrošite.
Kvadrat u vašem crtežu predstavlja vaš odnos prema društvu i drugim ljudima. Ako su vaši kvadrati veliki, vi ste pod pritiskom da se uklopite i prihvatite norme društva. Ako imate mnogo manjih kvadrata, osećate se prilično izgubljenim u velikom društvu ili vas opterećuju brojna društvena pravila. U slučaju da se ovi oblici na vašem crtežu dodiruju ili preklapaju, vi ste uspeli da u određenoj meri integrišete i uskladite sve ove aspekte u vašem životu. Ako su sve geometrijske figure nacrtane posebno, svaka za sebe, može se dogoditi da osetite da ste izolovani ili, u neku ruku, van sveta.
test br.40
Psihijatar rešenje:
Kako ste izašli na kraju sa gomilom posla za danas? Pacijent u ovoj priči predstavlja onaj deo vas koji žudi za podrškom i savetima. Odgovori koje ste dali označavaju ono što vama nedostaje u životu.
1. Opis kancelarije je opet nešto što vam nedostaje u životu. Da li ste zamislili tihu prostoriju gde se možete osamiti i razmišljati? Možda veselo i svetlo okruženje gde je lako opustiti se? Ili je to bilo udobno toplo mesto gde ste se osćeli sigurnim? Ili je to bila ogromna prostorija gde ste mogli da ispružite noge i oputiti se? Gde vam to podsvest govori da treba da budete?
2. Problem koji vam pacijent iznosi zapravo je problem koji vas muči. Da li se radilo o problemu na poslu? Ljubavnoj vezi koja ne vodi ničemu? Ili želji za ličnim napredovanjem i saznanjem?
Savet koji ste vi pružili pacijentu odgovor je na vaš problem, ali je to odgovor koji je dala ona vaša objektivna strana. Da li ćete biti u stanju da poslušate svoj sopstveni ojektivni savet?
3. Reakcija pacojenta na vaš savet pokazuje nam da li ste u stanju da prihvatite dobre savete kada ih dobijete. Da li je vaš pacijenat slepo slušao i pamtio svaku vašu reč ili se sa vama raspravljao i tvrdoglavo odbijao da prihvati ono što je za njega najbolje? Možda ste imali osećaj da se pacijent slagao sa svakom vašom reči ali da će čim izađe iz sobe sve to zaboraviti?
4. Osoba koja uleće u vašu kancelariju posle radnog vremena jeste neko ko vam zadaje najviše briga i problema. To ne mora da znači da je ta osoba neko ko vam dosađuje ili koga da se klonite. Saosećati s drugima je obeleženje velike mudrosti.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Re: Test 39, 40
39
Sve je bilo odvojeno, bili su krug trougao i kvadrat otprilike iste velicine i mnogo malih trouglova i kvadrata
40
- Namjestena u nekim toplim tonovima smedje i bjele, na jednom zidu ploica puna knjiga i ispred nje radni sto, udoban kauc i fotelja pokraj velikog prozora sa divnim pogledom na neku sumu
- Muskarac, izgubio je nekoga koga je volio svojom krivicom
- pa, izgubljen je i nesiguran i sumnja da ce se oporaviti, pun krivice i zaljenja
- moj dragi
Sve je bilo odvojeno, bili su krug trougao i kvadrat otprilike iste velicine i mnogo malih trouglova i kvadrata
40
- Namjestena u nekim toplim tonovima smedje i bjele, na jednom zidu ploica puna knjiga i ispred nje radni sto, udoban kauc i fotelja pokraj velikog prozora sa divnim pogledom na neku sumu
- Muskarac, izgubio je nekoga koga je volio svojom krivicom
- pa, izgubljen je i nesiguran i sumnja da ce se oporaviti, pun krivice i zaljenja
- moj dragi
Nina- Elita
- Broj poruka : 1086
Pridružila/o se : 15.11.2010
Test 39
Dva trougla različite veličine,veliki krug i jedan kvadrat manji od ostalih figura.
Test 40
1.To bi bila prostrana soba kako pacijent ne bi osjetio osjećaj skučenosti.Preovladavali bi bijeli i bež tonovi sa udobnim namještajem ...
2.o svom lošem psihičkom stanju i strahovanju od nečega neobjašnjivog što mu se događa u posljednje vrijeme.
3.Sluša smireno sa blijedim izrazom na licu.
4.Sestra
Dva trougla različite veličine,veliki krug i jedan kvadrat manji od ostalih figura.
Test 40
1.To bi bila prostrana soba kako pacijent ne bi osjetio osjećaj skučenosti.Preovladavali bi bijeli i bež tonovi sa udobnim namještajem ...
2.o svom lošem psihičkom stanju i strahovanju od nečega neobjašnjivog što mu se događa u posljednje vrijeme.
3.Sluša smireno sa blijedim izrazom na licu.
4.Sestra
Aynnah- Uvaženi član
- Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010
Test br.39
jedan krug i sest trouglova, kvadrate ne volim
Test br. 40
1.u prostoriji bele i nezno narandzaste boje, soba bi imala 2 udobne fotelje i jedan kauc, radni sto, dva zida prekrivena knjigama i dosta cveca
2. dosao je mladic koga je ostavila devojka, govorim mu da je to normalno, da ce se navici da je ona otisla i da je ovo idealno jer ce jedno vreme moci da se posveti samo sebi
3.gleda me kao da sam luda, on je dosao po savet kako da je vrati
4.moja drugarica Marina, opet je nezadovoljna svojim zivotom i zeli o tome da prica
jedan krug i sest trouglova, kvadrate ne volim
Test br. 40
1.u prostoriji bele i nezno narandzaste boje, soba bi imala 2 udobne fotelje i jedan kauc, radni sto, dva zida prekrivena knjigama i dosta cveca
2. dosao je mladic koga je ostavila devojka, govorim mu da je to normalno, da ce se navici da je ona otisla i da je ovo idealno jer ce jedno vreme moci da se posveti samo sebi
3.gleda me kao da sam luda, on je dosao po savet kako da je vrati
4.moja drugarica Marina, opet je nezadovoljna svojim zivotom i zeli o tome da prica
Anne Boleyn- Urednica
- Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011
test 39
krug u kvadratu, a na vrhu kvadrata trougao, veličina svih figura je gotovo ista
test 40
1. Soba srednje veličine, liči na radnu sobu ili kancelariju. U njoj se nalazi težak drveni radni sto sa udobnom kožnom stolicom. Iza stola je prozor sa pogledom na mirnu ulicu punu drvoreda. Udoban dvosed i fotelja, sobno cveće, police sa knjigama...
2. Devojka koja priča da ima problem sa nedostatkom samopouzdanja. Slušam je pažljivo i kažem da je dobro što je potražila pomoć i da ćemo zajedno početi kroz razgovore i vežbice da radimo na izgrađivanju samopouzdanja.
3. sluša me pažljivo, na licu joj se vidi neki strah i nesigurnost
4. moja sestra Andrea
krug u kvadratu, a na vrhu kvadrata trougao, veličina svih figura je gotovo ista
test 40
1. Soba srednje veličine, liči na radnu sobu ili kancelariju. U njoj se nalazi težak drveni radni sto sa udobnom kožnom stolicom. Iza stola je prozor sa pogledom na mirnu ulicu punu drvoreda. Udoban dvosed i fotelja, sobno cveće, police sa knjigama...
2. Devojka koja priča da ima problem sa nedostatkom samopouzdanja. Slušam je pažljivo i kažem da je dobro što je potražila pomoć i da ćemo zajedno početi kroz razgovore i vežbice da radimo na izgrađivanju samopouzdanja.
3. sluša me pažljivo, na licu joj se vidi neki strah i nesigurnost
4. moja sestra Andrea
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Test 39
Kucica (dakle krov - trougao, kuca - kvadrat plus mali kvadrati za prozore i vrata) i sunce (krug).
Test 40
1 Udobna i topla soba u kojoj se mozemo opustiti sa lezaljkom i cvijecem na prozoru.
2 Covjek koji se povjerava da je nesretan u ljubavi. Ja mu dajem savjet da pokusa, jer ljubav pobjedjuje sve.
3 Slusa me pazljivo i zadovoljno klima glavom.
4 Moj suprug.
Kucica (dakle krov - trougao, kuca - kvadrat plus mali kvadrati za prozore i vrata) i sunce (krug).
Test 40
1 Udobna i topla soba u kojoj se mozemo opustiti sa lezaljkom i cvijecem na prozoru.
2 Covjek koji se povjerava da je nesretan u ljubavi. Ja mu dajem savjet da pokusa, jer ljubav pobjedjuje sve.
3 Slusa me pazljivo i zadovoljno klima glavom.
4 Moj suprug.
Troja- Elita
- Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu