Kreme za sunčanje
+6
Femme
sanja5ak
Shade
Boni
Veca
Khallu
10 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Kreme za sunčanje
Upustvo za upotrebu kreme za suncanje:
Rafovi parfimerija i apoteka prepuni su raznih sredstava za sunčanje: krema, losiona, sprejeva... Oni se razlikuju po ceni i kvalitetu, ali i po tome da li uopšte štite od sunca.
Zato budite pažljivi prilikom izbora, ali i korišćenja zaštitnih krema. Evo nekoliko saveta:
Nije dovoljno samo da se namažete i udobno smestite "ispod“ sunca. Tako možete uživati samo do 10 sati ujutru, kao i posle 16 časova.
U međuperiodu potražite hladovinu, što "deblju", jer vas u to doba dana nijedna krema neće zaštiti od "gorenja“.
Bez obzira na to što na nekim kremama piše da štite 100 odsto, to nije istina - SPF 15 štiti od 93 odsto UVB zraka, SPF 30 od 97 odsto, a SPF 50 od 98 odsto.
Lekari savetuju da se u vreme najjačeg sunca obavezno oblači garderoba koja će u potpunosti zaštititi kožu: duga suknja ili pantalone, lagana tunika dugih rukava. Stajling za "opasne sate" upotpunite i šeširom sa većim obodom.
Kremu nanesite ravnomerno i obilato, na svaka dva do tri sata, jer aktivne sastojke razgrađuju i sunčeva svetlost i voda, naročito morska.
Prilikom kupovine kreme sa zaštitnim faktorom proverite da li na ambalaži piše da je reč o kremi širokog spektra - da štiti od UVA i UVB zraka i da sadrži sledeće: octocrilen, avobenzone (Parsol 1789), cink okside i meksoril SX i titanijum dioksid.
Izvor: Mondo
Re: Kreme za sunčanje
leto ne mogu da zamislim bez nekog sredstva sa zastitnim faktorom,a cesto je to i mnogo pre,vec u prolece.
ne shvatam ljude koji se izlazu suncu bez ikakve zastite,toliku nebrigu ili mozda cak neinformisanost stvarno ne mogu da prihvatim.
ne shvatam ljude koji se izlazu suncu bez ikakve zastite,toliku nebrigu ili mozda cak neinformisanost stvarno ne mogu da prihvatim.
pošto imam izrazito svjetlu kožu sklonu brzom gorenju, koristim sredstva sa najvećim zaštitnim faktorom tako da se s ljetovanja vratim skoro ista kakva sam i otišla, a posebno sada kad mi je sunčanje uglavnom zabranjeno
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Kremu za suncanje koristim sa nekim jacim faktorom prvih nekoliko dana na moru,jer sam svetla pa crvenim,a onda kad dobijem neku boju mazem ulje sa zastitnim faktorom...Kreme za suncanje volim jer mnogoo lepo mirisu i podsecaju na more!
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Sva Niveina ulja za sunčanje. Brzo tamnim.
Retko crvenim, jedino ako zaspim po najvećem suncu na plaži.
Znači, ulje na kožu, sunčanje pola sata, plivanje pola sata i tako u krug.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Sto bih ja volela da lako tamnim...
Boni- Urednica
Šta da ti kažem? Imam svetao ten, ali tamnim savršeno. I mogu reći da sam srećna zbog toga. Moja mama na primer, je uvek muku mučila. Žena izgori, pocrveni i nikad boju ne dobije.
Sreća pa sam od tate pokupila genetski materijal.
Shade- Elita
i ja solidno dobijam bojicu mada mi se cini da sam ranije inace bila mnogo tamnija i lakse dobijala boju
Uzmi u obzir da i sunce nije ono što je nekad bilo. Na žalost.
Shade- Elita
Ma dobijem i ja neku boju,ali muku mucim!
Boni- Urednica
Pa probaj sa uljima. Možeš i maslinovo ulje da nanosiš na kožu u početku.
Istina, nije baš prijatnog mirisa, ali je odlično.
Shade- Elita
da ali ljudi se zavaravaju maslinovim uljem,dakle obavezno u kombinaciji sa zastitnim faktorom.
Sve sam ja isprobala,ali bez truda nista! Jedino nisam probala margarin,moja drugarica ga je mazala proslog leta i dobila ekstra boju,ali ja ne mogu to da mazem,fuj!
Boni- Urednica
A kantarionovo ulje? I to si probala?
Shade- Elita
ma daj bre Boni
drz' se ti maslinovog ulja ipak ili svakako ulja ali sa zastitnim faktorom,posebno onih sa beta-karotenom
drz' se ti maslinovog ulja ipak ili svakako ulja ali sa zastitnim faktorom,posebno onih sa beta-karotenom
A pijem i betakaroten kapsule..
Ma pocrnim ja,nisam skroz bela...samo mi treba bas dosta vremena!
Ma pocrnim ja,nisam skroz bela...samo mi treba bas dosta vremena!
Boni- Urednica
Isla sam prosle godine jedno 2 meseca i batalila..
Boni- Urednica
Pozdrav
Samo da skrenem pažnju da kantarion i sunčanje nisu najbolja kombinacija! Međutim posle sunčanja kantarionovo ulje je zakon, fantastično regeneriše kožu.
Samo da skrenem pažnju da kantarion i sunčanje nisu najbolja kombinacija! Međutim posle sunčanja kantarionovo ulje je zakon, fantastično regeneriše kožu.
sanja5ak- Broj poruka : 3
Pridružila/o se : 11.07.2011
Ja sam i za maslinovo ulje čula da se maže tek kad se dobije boja.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
A kako vam se čine ove kreme za suncanje? Priljateljica mi predlaže ovu sa aloe verom. Ima li ko iskustva sa ovim hemelovim kremama?
I naravno kantarion, za posle.
I naravno kantarion, za posle.
Pa ne znam. Ja niveu koristim iskljucivo, stvar navike, a i zadovoljna sam proizvodom, tako da godinama sem nje nista drugo ne koristim.
Sve sto je od aloe ili sadrzi aloju, ne moze biti lose.
Probaj sanja pa nam javi utiske.
Neko mora biti i pionir :)
E, samo da se dokopam mora i probaću sve :)
E, samo da se dokopam mora i probaću sve :)
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu