Šta kuvate danas?
+25
DJURA
La scarpa
zelenooka
Troja
male
Milla
Samanta
Marooned
hope
mirka
strawberry22
ivonka
Femme
Boni
ABA
Zvončica
Happylica
bub@mara
Anne Boleyn
Aynnah
Veca
Nina
Holly
Shade
Khallu
29 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Kulinarske čarolije
Strana 18 od 40
Strana 18 od 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Re: Šta kuvate danas?
i ja sam htjela pitati, ali pretpostavljam da su to pečene crvene sa bijelim lukom??
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Jesu Veco. Salata od pečenih paprika, začinjene belim lukom.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
I ja baš sad kuvam pasulj.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Danas ne kuvam ništa, ima punjenih paprika od juče.
Juče ostavim mojoj ćerki da napravi punjene paprike, da malo vežba. I rekli smo joj kakve god ispadnu, ješćemo.
Njoj bilo malo komplikovano da dinsta luk i šargarepu pa doda meso pa puni... I reši devojka da skrati priču. U živo mleveno meso urendala crni luk, i šargarepu, dodala šoljicu nekuvanog pirinča, vegetu, malo bibera, sve to lepo izmešala i napunila paprike. Mogu vam reći da su bile super. Nema neke razlike izmedju tog brzinskog i tradicionalnog spremanja.
Juče ostavim mojoj ćerki da napravi punjene paprike, da malo vežba. I rekli smo joj kakve god ispadnu, ješćemo.
Njoj bilo malo komplikovano da dinsta luk i šargarepu pa doda meso pa puni... I reši devojka da skrati priču. U živo mleveno meso urendala crni luk, i šargarepu, dodala šoljicu nekuvanog pirinča, vegetu, malo bibera, sve to lepo izmešala i napunila paprike. Mogu vam reći da su bile super. Nema neke razlike izmedju tog brzinskog i tradicionalnog spremanja.
zelenooka- Elita
- Broj poruka : 400
Pridružila/o se : 28.10.2011
Pametne su mlade domaćice, olakšavaju sebi, a ne kao mi. Treba kupiti njihov fazon ponekad...
Veca- Urednica Elite
Da znaš Veco. Mnogo su pametnije od nas. Mi smo sve- što komplikovanije to bolje i ode \žvot. Ja ću vala od sada da tako spremam paprike.
zelenooka- Elita
Ja cu danas da pravim kalju. Mislim da to nikada nisam pripremala na nacin koji imam namjeru danas da upotrebim i nadam se da ce mi dobro ispasti.
Troja- Elita
- Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011
Troja, šta je kalja, s kupusom ili krompirom?
Veca- Urednica Elite
Šta je kalja, Troja?
edit: Jaoj vidi i Veca istovremeno pita
Ja stvarno ne znam šta je kalja.
Shade- Elita
Ja ne znam kako Troja pravi kalju, ali ja je pravim ovako:
Po izboru uzmete rebra (ovčija,svinjska,teleća),isečete na komade malo veće, i dobro propržite na ulju i dodate sitno seckan crni luk.Zelje isečete na krupnije komade i poredjate izmedju mesa, dodate bibera,soli, aleve paprike, paradajz pire ili kuvanog paradajza 1 čašu,i seckanog belog luka, po želji, i ko voli malo seckane feferone.Naliti malo supe, i krčkati. Kalja se ne sme mešati, samo se protrese sud.Krčka se dva sata na tihom.Zelje ne treba da se raspadne.Ako hoćete u kalju možete dodati 2 rendana krompira i čašu crnog vina.Ovakvu kalju sam jela u selu Kožusi kod Doboja još pre 30 godina.
Ja volim da je kuvam u zemljanom loncu i da uz nju napravim običnu tvrdu proju od belog kukuruznog brašna.
Po izboru uzmete rebra (ovčija,svinjska,teleća),isečete na komade malo veće, i dobro propržite na ulju i dodate sitno seckan crni luk.Zelje isečete na krupnije komade i poredjate izmedju mesa, dodate bibera,soli, aleve paprike, paradajz pire ili kuvanog paradajza 1 čašu,i seckanog belog luka, po želji, i ko voli malo seckane feferone.Naliti malo supe, i krčkati. Kalja se ne sme mešati, samo se protrese sud.Krčka se dva sata na tihom.Zelje ne treba da se raspadne.Ako hoćete u kalju možete dodati 2 rendana krompira i čašu crnog vina.Ovakvu kalju sam jela u selu Kožusi kod Doboja još pre 30 godina.
Ja volim da je kuvam u zemljanom loncu i da uz nju napravim običnu tvrdu proju od belog kukuruznog brašna.
zelenooka- Elita
ja prvi put cujem za to jelo.
danas cu pilecu supicu,imam dve snicle pa cu najverovatnije uz to napraviti i podvarak
danas cu pilecu supicu,imam dve snicle pa cu najverovatnije uz to napraviti i podvarak
Stavila sam meso da se dinsta, neko ću povrće za prilog.
Veca- Urednica Elite
Majka kuva pasulj, ja ću danas voće da jedem.
Shade- Elita
pa šta bi moglo osim kuvanog kupusa sa rebarcima danas da se i kuva... zimska idila...
mirka- Elita
- Broj poruka : 1016
Pridružila/o se : 22.03.2011
Dinstam piletinu i krompir.
Zvončica- Počasni član
Ja cu danas becke snicle, pomfrit i supu iz kese, kao prilog kupus salatu. To volim vikendom da spremem, a preko nedelje obicno nesto uvece skuvam da ne bi padala na nos kad dodjem s posla.
Anne Boleyn- Urednica
- Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011
jutros sam napravila neke brzopotezne ustipke,lice na krofne
a trenutno kuvam brokoli,volim da ga jedem samog,kao salatu
ostale klope ima od juce
a trenutno kuvam brokoli,volim da ga jedem samog,kao salatu
ostale klope ima od juce
Ja brokoli nikad nisam ni jela ni spremala, ogadio mi se kada sam pomirisla Lazinu kasicu kad je bio mali.
Anne Boleyn- Urednica
pa miris mu bas i nije najlepsi ali je zato ukus...
skuvanog prelijem sa malo maslinovog ulja i iscedim limun,obozavam to
skuvanog prelijem sa malo maslinovog ulja i iscedim limun,obozavam to
Ajd u recepte da mi detaljno napises kako ga pripremas, da pokusam zbog ovog malog.
Anne Boleyn- Urednica
Anne,bukvalno onako kako sam napisala.skuvas 5-10min,posolis(ja nisam)prelijes sa malo ulja i limuna(ili sirceta)i to je to
Ja obavezno stavim i bijeli luk i tada bude savršeno.
Veca- Urednica Elite
Daaaa, brokoli su čudo, pa pisala sam, da se ne ponavljam. Ja ih tako i jedem najradije, kao salatu.
Shade- Elita
Khallu, napiši recept za te uštipke.Khallu ::jutros sam napravila neke brzopotezne ustipke,lice na krofne
Zvončica- Počasni član
Strana 18 od 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Kulinarske čarolije
Strana 18 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu