Vino
+3
Femme
Khallu
Shade
7 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Omiljena pića, napici
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Vino
Nekad sam voljela vino,ali vise ne.Otkako sam se jednom od nekog loseg vina ipovracala,nikad mi nije naumpalo da ga pijem ponovno
Lollipop- Elita
- Broj poruka : 3149
Pridružila/o se : 18.04.2011
Meni se to desilo sa crnim vinom i više ne mogu da ga smislim. A nikada i nisam mogla da ga pijem čisto, nego sam ga mešala sa coca-colom i pravila bambus.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Mogu da popijem crno vino,ali mnogo vise volim belo.
Jos kako sam provalila da je belo vino u buteljci totalno drugacije i lepse,od onog sto sluze u kafanama u staklenim flasama,jos vise ga volim.
Jos kako sam provalila da je belo vino u buteljci totalno drugacije i lepse,od onog sto sluze u kafanama u staklenim flasama,jos vise ga volim.
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Kuvano vino
Za sve vas koji ste u potrazi za usavršavanjem dosadašnjeg omiljenog napitka vina donosimo recept Džejmija Olivera.
Sastojci:
- 2 mandarine
- 1 limun
- 1 limeta
- 200 g šećera
- 6 karanfilića
- 1 štapić cimeta
- 3 lista lovora
- 1 štapić vanile
- 2 zvezdasta anisa
- 2 flaše crnog vina
Priprema:
1. Oljuštite mandarinu, limetu i limun i iseckajte ih na male komade. U veliki lonac stavite šećer i uz lagano mešanje pustite da se otapa na srednjoj temperaturi, potom dodajte koru citrusa, pa sve zalijte sokom mandarine. Dodajte karanfilić, štapić cimeta i lovor. Štapić vanile iscjedite uzdužno i dodajte ga u lonac, kratko promješajte i prelijte s vinom tek toliko da prekrije sve sastojke.
2. Ostavite na laganoj vatri da se smjesa kuva oko 5 minuta dok se šećer u potpunosti ne rastopi nakon čega ćete dobiti gusti sirup. Dobijeni sirup baza je za savršeno ukusno kuvano vino iz kojeg ostatak alkohola naknadno pomješan na ovaj način neće izlapiti.
3. Kada je vaš sirup poprimio kremastu strukturu, smanjite vatru i u lonac dodajte anis i nalijte ostatak vina. Lagano sve zagrevajte oko pet minuta pazeći da ne provri, potom vino natočite u čaše i poslužite.
Savjet: Sastojke u receptu možete smanjiti ili dodati neke svoje omiljene zavisno od ukusa koji preferirate, najvažnije je da slijedite postupak pripreme sirupa koji je baza za savršeni ukus kuvanog vina.
Izvor
Strana 2 od 2 • 1, 2
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Omiljena pića, napici
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu