Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina
+4
Shade
Malena_B
Khallu
bub@mara
8 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina
koliko povećani Khallu?
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
odmah ja na ovu temu cim dobijem rezultate iz laboratorije
Zvoncice,treba mi tvoja pomoc.
pored ostalog,naznaceno mi je da je serum blago ikterican(sa sve uzvicnikom,koji me i najvise plasi).sta bi to trebalo da znaci?
Zvoncice,treba mi tvoja pomoc.
pored ostalog,naznaceno mi je da je serum blago ikterican(sa sve uzvicnikom,koji me i najvise plasi).sta bi to trebalo da znaci?
nadjoh napokon,ceo dan razmisljam o tome:
e pa super,sad imam citavu novu temu za razmisljanje
Serum može biti ikteričan usled povećanih vrednosti bilirubina.
moj je 20,5.Bilirubin ukupni -Normalan:1,1-18,8 umol/l
• Povišene vrednosti se javljaju kod oštećenja jetre i opstrukcije žučnih puteva.
e pa super,sad imam citavu novu temu za razmisljanje
Nije ti mnogo povišen Khallu. Jel piješ možda neke lekove? Imaš li problema sa žučnom kesom? Jesi li možda bila prehlađena u skorije vreme?
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
nista od toga.nisam prehladjena,ne pijem lekove i nisam imala nikakve smetnje do sada.mozda imam a da ne znam
kakvi su problemi vezani za zucnu kesu?
kakvi su problemi vezani za zucnu kesu?
Khalu meni su na rutinskom ultrazvuku abdomena, koji sam radila preventivno otkrili da imam kamenje u zucnoj kesi, nisam imala nikakve tegobe. Zucnu koliku sam dobila tek nakon dve godine posle Uskrsa i to od velike kolicine jaja. Tada sam resila da idem na operaciju. Bilirubin mi je isto bio povisen i moji kamencici su bili bilirubinski. Tek sam tada saznala da postoje dve vrste kamena u zuci- holesterolski i bilirubinski. Svi koji su se taj dan operisali su imali lepe sarene kamencice samo moji su bili kao ugalj. Ti holesterolski su valjda cesci.
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
ajoj ivonka.pa secam se te tvoje situacije.
kad malo dodjem sebi nakon tvog posta,mozda cu nesto i povezati.znas da je kod mene i holesterol kritican.e,sad mi stvarno nije svejedno.
reci mi samo koliki je bio bilirubin kod tebe?
kad malo dodjem sebi nakon tvog posta,mozda cu nesto i povezati.znas da je kod mene i holesterol kritican.e,sad mi stvarno nije svejedno.
Nemoj da paničiš. I meni je jednom bilirubin bio oko 20-21, pa mi ništa nije bilo.
Zvončica- Počasni član
pa zbog cega se to onda desava,na sta ukazuje?mozda zbog povecanog holesterola?
i reci mi kakvi simptoi mogu biti vezani za zuc(gde se ta kesa uopste nalazi? )
Khallu ::ajoj ivonka.pa secam se te tvoje situacije.
Koliki je bio bilirubin nemam pojma, ja nalaze posle izvesnog vremena bacam, samo sam se setila da je bio povecan. Zucna kesa ti je desno ispod rebara. Nemoj da panicis, ne mora biti nista ozbiljno. Cak i da jeste, kamenje se ne mora odmah operisati, ja sam imala polip pa sam zbog toga operisala.
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
Napadi bola ispod desnog rebarnog luka, naročito posle masnog obroka, a moguće je i odsustvo simptoma. Povišen holesterol jeste jedan od rizika za nastajanje kamena u žučnoj kesi. Da li su ti transaminaze normalne ili povišene?Khallu ::
Nemoj mnogo da brineš. Uradi ponovo analize posle mesec dana.
Zvončica- Počasni član
Khallu, šta bi na kraju sa tvojim bilirubinom?
Zvončica- Počasni član
bilo je to da sam zbog toga otisla na ultrazvuk jetre i zucne kese i tu je sve ok.to sam radila upravo zbog kontracepcije,pa je doktorka konstatovala da to nije nista strasno.mislim i da mi je rekla da bi trebalo da ponovim rezultate za 3 meseca,pa cemo videti...
Pa kažem ti da sam i ja imala malo povišen isto onda kad sam vadila krv za antibebi pilule i doktorka opšte prakse me naplašila, poslala kod infektologa i ništa nije bilo, samo sam se džabe istraumirala.
Zvončica- Počasni član
jel moguce da se ovde nigde u skracenicama i objasnjenjima ne nalaze limfociti ili sam ja previdela?
danas smo bebanu radili prvu krvnu sliku jer za koji dan puni 6 meseci.
pomalo sam bila opterecena jer smo mi u kuci bolesni zadnjih dana,pa sam se plasila njegovih rezultata.
hemoglobin mu je super,sto je bitno,ostalo je takodje u normali,osim sto su limfociti povecani.
odmah sam poslala mm sa rezultatima kod doktora,koji kaze da je sve to ok aliu da je beban od nas pokupio malo virusa ili prehlade.
tesim se jedino time sto je on za sad skroz ok,raspolozen,lepo jede ali mi je zao bude li se razboleo.
danas smo bebanu radili prvu krvnu sliku jer za koji dan puni 6 meseci.
pomalo sam bila opterecena jer smo mi u kuci bolesni zadnjih dana,pa sam se plasila njegovih rezultata.
hemoglobin mu je super,sto je bitno,ostalo je takodje u normali,osim sto su limfociti povecani.
odmah sam poslala mm sa rezultatima kod doktora,koji kaze da je sve to ok aliu da je beban od nas pokupio malo virusa ili prehlade.
tesim se jedino time sto je on za sad skroz ok,raspolozen,lepo jede ali mi je zao bude li se razboleo.
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu