Muzika uz koju smo odrastali
5 posters
Femme :: UMETNOST I KULTURA :: Muzika
Strana 1 od 1
Muzika uz koju smo odrastali
Moj period odrastanja je obelezio Grunge
kao na primer NIRVANA
a vase odrastanje je obelezio koji muzicki pravac?
ABA- Napreduje
- Broj poruka : 788
Pridružila/o se : 16.11.2010
Re: Muzika uz koju smo odrastali
Grunge je žanr američke rock glazbe. Pojavio se sredinom 80-ih, no primjećen je tek početkom 90-ih. Najveći je utjecaj imao između 1988. i 1993. Grunge je okarakteriziran kao spoj hardcore punka, heavy metala, te indie rocka.
Grupa Nirvana na MTV Video Music Awards 1992.
Najbolji primjer grunge glazbe je singl "Smells Like Teen Spirit" izdane od strane glazbenog sastava poznatog pod imenom Nirvana iz Seattlea.
Najvažnija obilježja grungea su gitare podešene na jaku distorziju, te tekstovi pjesama koji su na granici između idealizma i pesimizma. Popularnost Nirvane dovela je i do toga da su ljude počeli zanimati i ostali seattleski slični glazbeni sastavi npr. Pearl Jam, Soundgarden i Mudhoney.
Grunge glazba sadrži melodičku osjećajnost Beatlesa kao i brutalnost hard rock glazbenih sastava kao na primjer Black Sabbath. Grunge glazbenici bili su antimaterijalističkog pogleda na svijet.
izvor - wiki
Grupa Nirvana na MTV Video Music Awards 1992.
Najbolji primjer grunge glazbe je singl "Smells Like Teen Spirit" izdane od strane glazbenog sastava poznatog pod imenom Nirvana iz Seattlea.
Najvažnija obilježja grungea su gitare podešene na jaku distorziju, te tekstovi pjesama koji su na granici između idealizma i pesimizma. Popularnost Nirvane dovela je i do toga da su ljude počeli zanimati i ostali seattleski slični glazbeni sastavi npr. Pearl Jam, Soundgarden i Mudhoney.
Grunge glazba sadrži melodičku osjećajnost Beatlesa kao i brutalnost hard rock glazbenih sastava kao na primjer Black Sabbath. Grunge glazbenici bili su antimaterijalističkog pogleda na svijet.
izvor - wiki
ABA- Napreduje
aaaaaaa,pa ovo je moj covek
javljacu se jos na ovu temu,samo da naucim da baratam linkovima i slidzama....
javljacu se jos na ovu temu,samo da naucim da baratam linkovima i slidzama....
drago mi je da nas ima, zajedno smo jaci.
Khallu eve jedna for you
jedna od mnogih
Khallu eve jedna for you
jedna od mnogih
ABA- Napreduje
oket evo NIRVANA za nas.
:nazdravje:
:nazdravje:
ABA- Napreduje
Ja sam odrastala uz svašta nešto.
Imala sam sreću da sam se družila sa malo starijim devojkama od mene, pa su i one znatno uticale na izgradnju mog muzičkog ukusa.
To uz šta sam odrastala i dan danas, rado slušam.
EKV, AZRU, The Doors, Deep purple ... etc...
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Uz njih sam odrasla, uz njih starim...
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Metallica najuticajniji bend u poslednjih 30 godina
Čuveni britanski magazin “Kerrang!” povodom proslave 30 godina postojanja objavio je listu najuticajnijih bendova poslednje tri decenije.
“Kerrang!” jedan je od najvećih i najuticajnijih rok i metal magazina na svetu, a pošto slave 30 godina, odlučili su da sprovedu jednu anketu među svojim čitaocima. Rezultati su pokazali da je Metallica najuticajniji bend od 1981. godine.
Lars Ulrih, bubnjar Metallica-e, izjavio je da se seća prvog izdanja “Kerranga!” i da je počastvovan što ih je upravo taj magazin proglasio najboljima.
- Ipak mislim da je Iron Maiden bend koji je bio osnova svega što je Metallica ikada uradila – rekao je Urlih.
Kada se pogledaju svih deset bendova na listi, dobija se utisak da je u anketi učestovovali pretežno mlađa populacija.
Top 10
1. Metallica
2. Green day
3. Iron Maiden
4. Slipknot
5. My Chemical Romance
6. Linkin Park
7. Bullet for my Valentine
8. Blink 182
9. Ozzy Osbourne
10. Foo Fighters
Čuveni britanski magazin “Kerrang!” povodom proslave 30 godina postojanja objavio je listu najuticajnijih bendova poslednje tri decenije.
“Kerrang!” jedan je od najvećih i najuticajnijih rok i metal magazina na svetu, a pošto slave 30 godina, odlučili su da sprovedu jednu anketu među svojim čitaocima. Rezultati su pokazali da je Metallica najuticajniji bend od 1981. godine.
Lars Ulrih, bubnjar Metallica-e, izjavio je da se seća prvog izdanja “Kerranga!” i da je počastvovan što ih je upravo taj magazin proglasio najboljima.
- Ipak mislim da je Iron Maiden bend koji je bio osnova svega što je Metallica ikada uradila – rekao je Urlih.
Kada se pogledaju svih deset bendova na listi, dobija se utisak da je u anketi učestovovali pretežno mlađa populacija.
Top 10
1. Metallica
2. Green day
3. Iron Maiden
4. Slipknot
5. My Chemical Romance
6. Linkin Park
7. Bullet for my Valentine
8. Blink 182
9. Ozzy Osbourne
10. Foo Fighters
ne bih se bas slozila sa anketom
mislim,na listi su se nasli Foofighters a Nirvane npr nema,a bez njih ne bi bilo ni ovih prvih
mislim,na listi su se nasli Foofighters a Nirvane npr nema,a bez njih ne bi bilo ni ovih prvih
ja sam odrasla uz muziku, dine merlina, cece i merlina...zavisno od toga sta je sestra slusala
Lollipop- Elita
- Broj poruka : 3149
Pridružila/o se : 18.04.2011
Femme :: UMETNOST I KULTURA :: Muzika
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu