Najbolji kondomi
+5
bub@mara
La scarpa
ivonka
Femme
Khallu
9 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Najbolji kondomi
Sigurno vas ne treba podsećati na to da je korišćenje kondoma neophodno za siguran seks. Nažalost, ponekad se dogodi da vođenje ljubavi ostane u ružnom sećanju jer je prezervativ zakazao.
Kakva korist od kondoma ako se probuši, pukne i ne izdrži neke "žešće" igrice u spavaćoj sobi. Upravo zbog takvih situacija, koje su nažalost moguće, ShopSmart magazin testirao je 500 uzoraka, 22 vrste kondoma.
Kondome su napuvavali kao balone testirajući njihovu snagu, a zatim su ih uranjali u tečnost kako bi proverili da na njima nije nastala rupica ili neka druga deformacija.
Dobra vest je to da su sve vrste kondoma zadovoljile minimalne zahteve. Međutim, neki od njih su se ipak pokazali kao kvalitetniji. Iako se po industrijskim standardima dozvoljavaju neki nedostaci, ovih sedam kondoma nisu imali nijedan od njih.
Evo koji su to kondomi koji su dali i više nego zadovoljavajuće rezultate prilikom testiranja:
● Lifestyles Ultra Sensitive
● Lifestyles Warming Pleasure
● Trojan Ultra Thin
● Trojan Magnum
● Durex Performax
● Trojan Her Pleasure Ecstasy
● Trojan Ultra Ribbed Ecstasy
Jedinu vrstu kondoma koji ShopSmart magazin ne preporučuje su kondomi koji svetle u mraku. Iako ih mnogi smatraju zabavnima, prilikom testiranja pokazali su se kao najlošiji i mnogi su nakon testiranja imali rupice, prenosi thefrisky.com.
Poslednji izmenio Khallu dana Sub Apr 09, 2011 12:55 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Re: Najbolji kondomi
Kondom-uputstvo za upotrebu
Bilo da ih volite ili mrzite, kondomi su pametan izbor. Još tanji, proizvedeni uz pomoć nove tehnologije, omogućavaju veću osetljivost, i teško da ćete primetiti da ga uopšte imate. Mogu čak i dodatno da začine vaš seksualni život.
U upotrebi su već prilično dugo. Izgleda da su prvi put korišćeni u drevnom Egiptu. Prvi tragovi upotrebe kondoma u Evropi datiraju od pećinskih crteža u Francuskoj, a neki istoričari tvrde da su ih Rimljani izrađivali od mišića ratnika koje su porazili u bici, piše na sajtu Durexa.
Ne dajte da vas to obeshrabri! Danas su suštinski deo savremenog života i zaštite od seksualno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće - mogu čak da unesu i dodatno uzbuđenje u vođenje ljubavi.
Kako se pravilno stavlja i koristi
Bilo da ih volite ili mrzite, kondomi su pametan izbor. Još tanji, proizvedeni uz pomoć nove tehnologije, omogućavaju veću osetljivost, i teško da ćete primetiti da ga uopšte imate. Mogu čak i dodatno da začine vaš seksualni život.
U upotrebi su već prilično dugo. Izgleda da su prvi put korišćeni u drevnom Egiptu. Prvi tragovi upotrebe kondoma u Evropi datiraju od pećinskih crteža u Francuskoj, a neki istoričari tvrde da su ih Rimljani izrađivali od mišića ratnika koje su porazili u bici, piše na sajtu Durexa.
Ne dajte da vas to obeshrabri! Danas su suštinski deo savremenog života i zaštite od seksualno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće - mogu čak da unesu i dodatno uzbuđenje u vođenje ljubavi.
Kako se pravilno stavlja i koristi
- Spojler:
- Pre svega, stavite ga tek kada vam je penis u erekciji i pre nego što počnete da vodite ljubav, zato što tečnost koja izlazi iz penisa u ranim fazama erekcije može da sadrži spermu i organizme koji mogu da prouzrokuju seksualno prenosive bolesti.
Pre nego što ga odvijete, stisnite zatvoreni kraj kondoma kako biste istisnuli vazduh, a zatim ga postavite na penis pazeći da navoj bude sa spoljašnje strane. I dalje stiskajući vrh kondoma lagano ga odvijte celom dužinom niz penis sve do korena.
Pazite da kondom u toku seksualnog odnosa ostane na svom mestu - ako se zarola nagore, smesta ga vratite na mesto. Ako spadne, odmah prekinite odnos i stavite novi.
Posle ejakulacije, izvadite penis i kondom dok je penis još u erekciji, držeći kondom pri dnu kako ne bi spao.
Nemojte ponovo koristiti isti kondom i nemojte ga bacati u WC šolju - umotajte ga u papirnu maramicu i bacite u kantu za otpatke.
Proizvode se u najrazličitijim oblicima i veličinama, a za razne prilike možete koristiti različite kondome.
Deset loših izgovora
Verovali ili ne, ima i onih koji ne koriste kondome, a pravdaju se najrazličitijim izgovorima, lažima, zabludama... Evo najčešćih:
* Stid me je da ga stave pred partnerom.
* Već sam imao polnu bolest, izlečen sam i ne mogu ponovo da se zarazim.
* Ako me voliš nećeš to tražiti od mene.
* Kondomi kvare atmosferu.
* Nijedan mi ne odgovara.
* Seks sa kondomom ne pruža potpuno uživanje.
* Kondomi mi zaustavljaju cirkulaciju.
* Ne bolujem ni od kakve bolesti.
* Imam savršenu kontrolu.
* Groznog su mirisa.
Deset dobrih razloga
Postoji milion dobrih razloga za korišćenje kondoma, a najbitniji su:
* Kondomi pomažu ženama u borbi protiv raka grlića materice.
* Nemaju nikakve sporedne efekte.
* Mogu se naći u različitim oblicima, bojama, ukusima, teksturama i veličinama.
* Koristi se samo prilikom seksualnog čina, dok se većina ostalih kontraceptivnih sredstava mora uzimati stalno.
* To je pouzdan metod zaštite od neželjene trudnoće.
* Kondom je za mnoge ljude suštinska potreba savremenog života.
* To je jedino kontraceptivno sredstvo koje pomaže u prevenciji seksualno prenosivih bolesti, uključujući i HIV.
* Jednostavni su za upotrebu.
* Sa kondomom seks je uredniji.
* Prodaju se u apotekama, supermarketima i kioscima. Nije vam potreban recept niti morate ići kod lekara.
Šta na kondomima znači oznaka CE?
Prezervativi koji se proizvode u svrhu kontracepcije ili zaštite od polno prenosivih bolesti,
klasifikuju se kao medicinska pomagala i na njih se primenjuje Direktiva o medicinskim pomagalima.
Svi prezervativi koji se mogu naći u prodaji na tržištima Evropske Unije, moraju imati oznaku CE
kao dokaz da zadovoljavaju neophodne evropske standarde.
Propisi koji se odnose na regulisanje proizvodnje prezervativa, razlikuju se od države do države,
piše na sajtu kompanije „Dureks“ (Durex) i isitče, da njihovi kondomi zadovoljavaju sve lokalno propisane uslove.
Klinički testovi su pokazali da pravilna i stalna upotreba prezervativa od lateksa deluje
kontracepcijski u 95 do 98 odsto slučajeva.
Takođe, druga klinička istraživanja potvrđuju da pravilna i stalna upotreba prezervativa
od lateksa visokog kvaliteta efikasno štiti od HIV-a, drugih polno prenosivih bolesti,
kao i od neplanirane trudnoće.
Izvor: Mondo
Koristimo kondom kao kontracepciju i vec smo se za ovih 20 godina izvezbali, u pocetku se mm malo bunio ali brzo se navikao. Nekada je iz inostranstva donosio te razne "zanimljive kondome", danas ih ima i kod nas iako pretezno koristimo klasicne Durex kondome.
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
Nisam to gledala na taj nacin, ali verovatno si u pravu, nisu jeftini, pogotovo ti "zanimljivi"
ivonka- Elita
ne podnosim kondome.mozda je rizicno sta da radim kad ih ne volim.partnera ne menjam,i to nije garancija,probala sam i cudno mi je sa kondomom,tako da sam odlucila da ih ne koristimo.
La scarpa- Istraživač
- Broj poruka : 235
Pridružila/o se : 30.01.2011
Koristila sam ih ranije ,nisu nešto specijalno u odnosu na "bez njih" ali poslužili su svrsi i sačuvali glavu :s: u najrizičnijim situacijama...
više se ne služimo njima..
više se ne služimo njima..
bub@mara- Elita
- Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010
Šta treba da znate o kondomima
Iako su kondomi standardna zaštita od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti, nekima se i dalje ne dopadaju iz više razloga – smanjen osećaj, teškoće u održavanju erekcije, neprijatnost i iritacija. Sve ovo se može prvazići ako se kondom pravilno koristi.
Iako su kondomi standardna zaštita od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti, nekima se i dalje ne dopadaju iz više razloga – smanjen osećaj, teškoće u održavanju erekcije, neprijatnost i iritacija. Sve ovo se može prvazići ako se kondom pravilno koristi.
- Spojler:
- Prvo, da bi se kondom uopšte stavio, penis mora biti u erekciji. Ako pokušate da ga stavite pre erekcije, pritisak kondoma bi prekinuo dotok krvi i možda bi bilo za neke i nemoguće da postignu erekciju. Oni muškarci koji gube erekciju kada stave kondom verovatno ne mogu da se opuste dovoljno jer imaju negativne asocijacije na sam kondom.
Ako kondom ne odgovara ili ako se ne postavi kako treba, može se javiti osećaj nelagodnosti. Ako je kondom previše stegnut koren penisa, seks sigurno neće biti prijatno iskustvo. Ako koristite kondom morate znati koja veličina vam odgovara jer samo onaj koji potpuno prijanja neće smetati. Svaki kondom mora imati malo širi deo oko vrha penisa kako bi osećaj bio potpun.
Upravo u tom delu na vrhu kondoma se skuplja i semena tečnost. Ako vam je erekcija nešto kraća od dužine kondoma, ostavite taj prostor na vrhu jer ćete se lakše kretati i bolje osećati pokrete. Kroz vreme ćete naučiti tačno koliko vam je prostora na vrhu potrebno.
Ako vam ovi, muški, uopšte ne odgovaraju, probajte sa ženskim kondomima. Napravljeni su tako da se ubace u vaginu i ostaju na mestu uz pomoć prstena koji prekriva velike usmine i tako pospešuje odbranu od bolesti. Kako je ovaj kondom dosta širi od muškog, ne postoji osećaj koji stvara nepijatnost kod muškaraca dok nose muški. Kada ga koristite, morate voditi računa da spoljašnji prsten ne sklizne unutra.
Najveća „napast“ nošenja kondoma je svakako iritacija. Tokom seksa se preporučuju lubrikanti koji olakšavaju prodoro i kretanje, ali oni mogu oštetiti kondome. Koristite one na bazi vode i nećete imati nikakvih problema. Lubrikanti treba da budu i bez glicerina jer on izaziva iritaciju sluzokože. Takođe, kondomi bez spermicida mogu biti od pomoći.
Ako vam lateks kondomi smetaju, pronađite poliuretanske ili poliizoprene kondome. Tanji su od lateksa i pružaju prirodniji osećaj. Kada pronađete kondom koji vam odgovara, nećete se žaliti ni na šta. Ali, da biste ga našli, morate ga tražiti.
Prvi put čujem za ženski kondom.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Ja sam i cula i videla zenski kondom, moja sestra ga je jedno vreme koristila, zove se pesar, mnogo je deblji i plici od obicnog kondoma i stavlja se preko grlica materice. Kod nas se najverovatnije jako slabo koristi, ma kod nas se opste kontracepcija slabo koristi.
ivonka- Elita
Pa to je komplikovano za upotrebu. Kondom je jednostavniji.
Zvončica- Počasni član
Queen,iskreno-bas si me iznenadila ovimRocket Queen ::Prvi put čujem za ženski kondom.
Greši čovek.
Znam za dijafragmu, ali za ovo stvarno nisam znala.
A i ne deluje mi baš privlačno za korišćenje.
Znam za dijafragmu, ali za ovo stvarno nisam znala.
A i ne deluje mi baš privlačno za korišćenje.
Zvončica- Počasni član
Meni tu nista ne deluje privlacno za koriscenje, ako cete iskreno... :*/:
hope- Elita
- Broj poruka : 3180
Pridružila/o se : 12.02.2011
Običan kondom mi je sasvim ok.
Zvončica- Počasni član
Ok da, ali da mi je bas ne znam ti kako privlacan- nije.
hope- Elita
Zar nije sve u vezi sa muskarcima jedna velika misterija?
Mislim da se tripuju da im to umanjuje muskost ili tako nesto.
Mislim da se tripuju da im to umanjuje muskost ili tako nesto.
hope- Elita
Pa ja baš i nisam imala iskustva sa tim muškarcima kojima je kondom odbojan. Za mene su to primitivci.
Zvončica- Počasni član
Naravno da su primitivci! Nisam ni ja imala iskustva sa takvima, ali znam za nekoliko njih koji se drze te price.
hope- Elita
Kondomi - sedam pitanja i odgovora
Povodom upotrebe kondoma postoji dosta predrasuda, pa zbog toga navodimo najčešća pitanja i odgovore koje su dali stručnjaci.
Povodom upotrebe kondoma postoji dosta predrasuda, pa zbog toga navodimo najčešća pitanja i odgovore koje su dali stručnjaci.
- Spojler:
- 1. Da li se lateks kondomi preporučuju za sprečavanje neželjene trudnoće i polno prenosivih infekcija?
Lateks kondomi, ako se koriste pravilno, jesu veoma efikasni u sprečavanju neželjene trudnoće i polno prenosivih infekcija i bolesti. Ljudi koji su alergični na lateks mogu umesto lateks kondoma da koriste kondome od poliuretana.
Proizvode se i kondomi od jagnjeće kože (ili ovčije kože), imaju male pore koje mogu biti dovoljno velike da omoguće virusima da prođu kroz njih. Ovi kondomi se ne preporučuju za prevenciju seksualno prenosivih bolesti.
2. Da li su ulja i maziva kao što su bebi ulja i vazelin bezbedna za korišćenje sa lateks kondomima?
Mogu se koristiti samo maziva na vodenoj bazi sa kondomima. Maziva na bazi ulja mogu oslabiti kondom i dovesti do pucanja ili iskliznuća tokom seksualnog odnosa.
3. Da li partneri posle seksa treba odmah da se razdvoje i skinu kondom, držeći osnovu kondoma?
Tačno. To će sprečiti da kondom sklizne i eventualno curenje tečnosti unutar vagine.
4. Ako se pažljivo koristi, isti kondom može se bezbedno koristiti više puta?
Kondomi se mogu koristiti samo jednom! Za svaki seksualni odnos treba koristiti novi kondom, pa i ako se seksualni odnos ponavlja odmah posle prethodnog, treba koristiti novi kondom.
5. Da li je dobra ideja da se kondom nosi u novčaniku ili džepu?
Ako se kondom čuva na toplim mestima, kao što su novčanik, džep, kaseta od kola ili slično, on može da oslabi od toplote. Zato kondome treba čuvati na hladnom i suvom mestu.
6. Kondomi, kao i namirnice, imaju rok čuvanja i rok upotrebe?
Većina kondoma ima rok trajanja i rok upotrebe od tri do pet godina. Zato pri kupovini ili pre upotrebe treba proveriti da li je datum odštampan na pakovanju ili na omotaču kondoma.
7. Da li jedna veličina kondoma odgovara svim muškarcima?
Standardne veličine kondoma dovoljno su velike za većinu muškaraca.
Pojedine kompanije proizvode veće veličine kondoma (veće veličine kondoma su potrebne pojedinim muškarcima, ali su to veoma retki slučajevi).
Standardne veličine kondoma su toliko rastegljive da se bukvalno mogu navući preko glave (lobanje) osobe (da, to je istina!).
Nekim muškarcima se može desiti da je standardna veličina kondoma previše velika, pa u takvim (veoma retkim) slučajevima može doći do spadanja kondoma tokom seksualnog odnosa. Ako se to dešava muškarcima sa standardnim veličinama kondoma, postoje i manje veličina kondoma.
Sa mm sam ih u pocetku koristila (naravno kao i sa nekoliko njegovih predhodnika) a sad vise ne stalno. Ponekad ih uzmemo.
Anne Boleyn- Urednica
- Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011
Uvek sam koristila Durex . Nekako se plasim da uzmem bilo koju drugu marku, imam tripove da ce puci. Mada je Durex verovatno samo izvikan kao brend ali ipak..
Heh da, danas sam u letku iz neke prodavnice videla neke kondome za 50 dinara Fino je sto pokusavaju da pomognu ljudima tako niskom cenom ali ja ipak ne bih eksperimentisala .
I da.. Ni ja ne volim kondome ali sto se mora nije tesko. Kada se budem udala prvo cu se odreci kondoma verovatno Ali dalekoo je to ...
Heh da, danas sam u letku iz neke prodavnice videla neke kondome za 50 dinara Fino je sto pokusavaju da pomognu ljudima tako niskom cenom ali ja ipak ne bih eksperimentisala .
I da.. Ni ja ne volim kondome ali sto se mora nije tesko. Kada se budem udala prvo cu se odreci kondoma verovatno Ali dalekoo je to ...
Chikita- Elita
- Broj poruka : 1227
Pridružila/o se : 10.03.2011
Durex je preskup. Ljudima koji imaju redovne seksualne odnose uopšte se ne isplati da na to potroše toliki novac. Meni su i oni najjeftiniji Romed kondomi iz apoteke sasvim dobri i nikada nisu pukli.
Zvončica- Počasni član
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu