Šta kuvate danas?
+4
Maja
mirka
Femme
Shade
8 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Kulinarske čarolije
Strana 21 od 40
Strana 21 od 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Re: Šta kuvate danas?
Danas pekao pileća krilca i pileće pljeskavice na roštilju. Ako treba recept "A la Male" za pljeskavice, tražite.
male- Član za primer
- Broj poruka : 2431
Pridružila/o se : 02.11.2011
Evo tražimo, daj recept
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Ja za danas imam skuvanu boraniju sa mesom.
Daj recept malac, da vidimo mi sta ti tu mutis.
Daj recept malac, da vidimo mi sta ti tu mutis.
Troja- Elita
- Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011
Dakle evo.
Eksperimentalnom metodom uzaludnih pokušaja, došao sam do ovog odnosa:
0,5kg pilećeg belog mesa, 70 grama MASNE i DIMLJENE domaće slanine, 2-3 čena belog luka sameljete JEDNOM. Ne sitnite previše. Dodajte 2 jajeta, so i biber i umešajte. Videćete da je prilično tečno. Zato dodajte 4-5 kašika brašna i sjedinite.. U redu je ako pržite kao faširane da je ređe, ali za roštilj ne valja. Zato brašno sami dozirajte.
Ja sam pekao na roštilju, ali moj roštilj je od ploča (šparing) širine 25mm i sa razmakom od samo 4-5mm. Ako imate roštilj napravljen od žica, ima da curi i tako se zapeče pa nećete moći da okrenete.
Eksperimentalnom metodom uzaludnih pokušaja, došao sam do ovog odnosa:
0,5kg pilećeg belog mesa, 70 grama MASNE i DIMLJENE domaće slanine, 2-3 čena belog luka sameljete JEDNOM. Ne sitnite previše. Dodajte 2 jajeta, so i biber i umešajte. Videćete da je prilično tečno. Zato dodajte 4-5 kašika brašna i sjedinite.. U redu je ako pržite kao faširane da je ređe, ali za roštilj ne valja. Zato brašno sami dozirajte.
Ja sam pekao na roštilju, ali moj roštilj je od ploča (šparing) širine 25mm i sa razmakom od samo 4-5mm. Ako imate roštilj napravljen od žica, ima da curi i tako se zapeče pa nećete moći da okrenete.
male- Član za primer
Hvala na receptu malac. Dobro zvuci, osim sto vjerovatno treba provesti dosta vremena peruci sudje poslije.
Troja- Elita
Mi smo dosta pileće ćureći (jedino nam je tata pera više za svinjsko) i nikad nisam pokušala nešto u stilu pilećih pljeskavica - ali čini mi se dosta jednostavno, hvala Male.
Ja danas skuvala goveđu supu, meso iz supe (uvek imam dosta krtine, to voli omladina) napravila pire i mešanu salatu (samo malo sam prokuvala smrznuto povrće - šargarepu, brokoli i karfijol, sitno nasekla divlji beli luk (zaboravila kako se kaže, kod nas čemaž) i kineski kupus, malo suncokretovog semena )
Ja danas skuvala goveđu supu, meso iz supe (uvek imam dosta krtine, to voli omladina) napravila pire i mešanu salatu (samo malo sam prokuvala smrznuto povrće - šargarepu, brokoli i karfijol, sitno nasekla divlji beli luk (zaboravila kako se kaže, kod nas čemaž) i kineski kupus, malo suncokretovog semena )
Maja- Elita
- Broj poruka : 4128
Pridružila/o se : 21.03.2012
Kupili smo gotovu supu i neki prekrasni rižoto sa gljivama i njih ćemo jesti danas. Ne volim da kuvam kada se ne osjećam dobro.
Troja- Elita
Ja ću danas da smotam posljednju sarmu ove godine, ako se natjeram da ostanem u kuhinji toliko dugo.
Veca- Urednica Elite
Krompir čorbicu sa puno povrća i ćurećim belim mesom
Maja- Elita
Ja ću danas praviti tjesteninu sa račićima.
Troja- Elita
Danas sam bio kod mame na ručku. Bile sarmice u zelju.
male- Član za primer
Jao, otkad nisam jela sarmice u zelju, a baš ih volim.
Mi ćemo danas salatu sa leblebijama, pestom, avokadom itd. Malo da pročistimo sistem.
Mi ćemo danas salatu sa leblebijama, pestom, avokadom itd. Malo da pročistimo sistem.
Troja- Elita
Danas pečem pile i krompir.
Troja- Elita
Za danas su mi ostali pileci bataci da ih ispecem. Jescemo ih sa pire krompirom i paradajz salatom.
Troja- Elita
Ja imam kuvana krilca iz supe, danas ću ih ubaciti u neki sos, krompir ili riža, salata i to je to.
Veca- Urednica Elite
Danas smo kuvali knedle sa šljivama
Za sutra ću pasulj, kupila sam neku šunkicu na akciji (sniženo pošto jim ostalo od katoličkog uskrsa - gde je tradicija da za doručak skuvaš šunku uz farbana jaja)
Za sutra ću pasulj, kupila sam neku šunkicu na akciji (sniženo pošto jim ostalo od katoličkog uskrsa - gde je tradicija da za doručak skuvaš šunku uz farbana jaja)
Maja- Elita
Mama mi je donijela neki sir pa ću danas smotati pitu.
Veca- Urednica Elite
Mi cemo danas jesti lososa i gratinirani krompir.
Troja- Elita
bilo pasulja i za danas, dobro mi došlo jer sam radila neku čudnu međusmenu (kao pravimo generalno čiščenje pa sam otišla ranije i došla ranije)
Za sutra nemam pojima, verovatno rižotu
Za sutra nemam pojima, verovatno rižotu
Maja- Elita
Danas nema kuvanja. Paradajz salata i mocarela sir.
Troja- Elita
Vjerovatno ništa, vodimo se u restoran povodom plate.
Veca- Urednica Elite
Strana 21 od 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Kulinarske čarolije
Strana 21 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu