Femme

Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu

Make up baza Malooo10

Join the forum, it's quick and easy

Femme

Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu

Make up baza Malooo10

Femme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Make up baza

3 posters

Ići dole

Make up baza Empty Make up baza

Počalji od Chikita Sre Nov 21, 2012 2:25 pm

Podloga za puder odnosno make up baza ili primer je za većinu profesionalnih sminkera prvi i neizostavni korak u nanošenju make up-a.
Osnovne funkcije make up baza (make up podloga, primera) su:

- "pripremiti" kožu za nanošenje šminke
- izravnati sitne borice
- ispuniti pore
- ujednačiti ten i teksturu kože
- zagladiti kožu i stvoriti besprekornu podlogu za make up
- produžiti postojanost make up-a.

Većina primera je bezbojna, u tecnoj formi i bazirana je na silikonima i njihovim derivatima (cyclomethicone i dimethicone). Zahvaljujući ovim sastojcima koji djeluju kao emolijenti i vezivne tvari, primeri upijaju višak ulja, što eliminiše suvišan sjaj kod mešovite i masne kože. Suvoj koži pomažu da zadrži vlažnost i time je održavaju glatkom i hidratizovanom duže vreme.
Primeri stvaraju barijeru između kože i pudera: koža ne upija make up direktno pa je potrebno manje pudera i korektora da bi se postigao ujednačen i prirodan izgled lica. Na tržištu se nalaze i primeri koji ublažavaju crvenilo kože lica, primeri sa SPF faktorom, pa čak i tonirani primeri.

Je li primer neophodan?
Ukoliko imate normalnu kožu lica i ujednačen ten, primer koristite samo u situacijama kada vam je potrebna iznimna postojanost (npr. u posebnim prilikama poput venčanja). Za one s masnom i mešovitom kožom kvalitetan primer će produžiti postojanost make up-a, upiti suvišni sjaj i smanjiti potrebu za neprestanim popravljanjem šminke. Budući da određeni broj sastojaka u make up proizvodima može isušiti kožu lica i uzrokovati perutanje, osobama sa suhom i osjetljivom kožom primer će između ostalog pomoći pri hidrataciji kože tokom dana.

Kako naneti primer?

- ako imate vrlo suvu kožu (ili primer nema hidratantna svojstva) nanesite hidratantnu kremu i pustite da se potpuno upije
- čistim prstima ili sunđerom nanesite primer (veličine graška) prvenstveno na T-zonu, obraze i bradu, te razmažite premaspoljnom rubu lica
- pričekajte par minuta da se upije pa nanesite puder

Uz make up podlogu za lice (face primer), postoje;
baza za senke (eyeshadow primer) i
baza za ruž (lip primer).

Pomoću baze za senke lakše ćete kreirati višebojni look na kapcima koji se neće razmrljati nakon nekoliko sati, niti će se senka nakupiti u pregibu kapka.
Posebno je korisna ako koristite mineralne senke, senkes glitterom ili pigmente: osim što će rubovi i linije biti jasno definisani, kvalitetna baza će istaknuti i pojačati intenzitet boje senke

Namena baze za ruž (lip primer) je da hidrira usne i omogući dodatnu postojanost ruža, no sličan efekt ćete postići koristeći obični balzam za usne u kombinaciji s postojanim (long-lasting) ružem ili sjajem.

www.neseser.hr

Chikita
Chikita
Elita
Elita

Broj poruka : 1227
Pridružila/o se : 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Make up baza Empty Re: Make up baza

Počalji od Chikita Sre Nov 21, 2012 2:32 pm

Drage moje imate li iskustva sa koriscenjem make up baze ? Kakvo je vase misljenje o ovom proizvodu ?

Ja sam licno do sada bila odbojna prema ovom kozmetickom proizvodu, smatrala sam da je to previse za lice, da se time nepotrebno maskira i da zatvara pore ali informisuci se malo bolje o ovom preparatu zakljucila sam da je ovo proizvod koji mi zapravo potreban. S obzirom da imam mesovitu kozu i da mi se lice sija u T-zoni vec posle sat vremena , ovo bi trebalo da bude pravo resenje za moj problem.
Ako je neka od vas koristila ovaj proizvod volela bih da podeli sa nama svoja iskustva. Make up baza 536970
Chikita
Chikita
Elita
Elita

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Khallu Sre Nov 21, 2012 3:19 pm

istog misljenja smo Chikita.i ja sam je smatrala viskom mada verovatno iz razloga sto stvarno retko koristim i tecni puder.pisala sam vec,svaki dan se sminkam ali lagano.osnova mi je krema pa kameni puder,upravo zbog kombinovane koze.onda stavljam rumenilo,itd.
ako pronadjes neku podlogu kojom ces biti zadovoljna,javi. Make up baza 536970
Khallu
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

https://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zvončica Čet Nov 22, 2012 6:56 pm

Nikad ga nisam koristila, ali i ja imam masnu kožu pa bih mogla da probam. Volela bih da isprobam i bazu za senke jer me nervira kad mi se senka skupi u pregibu kapka.
Zvončica
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Chikita Čet Nov 22, 2012 7:01 pm

Samo sad jos da vidimo koja ce prva da se usudi da proba Make up baza 656435
Moja drugarica je porucila neku bazu iz Avona, jeftinija varijanta pa eto cekam da cujem njene utiske.. Javicu i vama. A vi zemske ako probate pisiteeee Make up baza 536970
Chikita
Chikita
Elita
Elita

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Khallu Čet Nov 22, 2012 11:18 pm

nemam ti ja vremena za to Chiki Make up baza 656435
radim i ja sa Avonom ali mi to jos niko nije porucivao.javi barem kako je ona zadovoljna
Khallu
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

https://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Chikita Pet Mar 22, 2013 1:24 pm

Porucila sam iz Avona ovu mat podlogu za puder i zadovoljna sam. Puder mnogo lepse izgleda kada se stavi. Kada se umijem nakon ove podloge nekako mi je lice mekse . A nekada mogu da stavim i samo podlogu kao neku laganiju varijantu. Zadovoljna sam u potpunosti i nastavicu da je koristim Make up baza 536970
Make up baza Mat-podloga-za-lice-gratis_slika_O_3116762
Chikita
Chikita
Elita
Elita

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole