Pica pekač, prednosti i mane
3 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Stambeni prostor
Strana 1 od 1
Pica pekač, prednosti i mane
Danima se predomišljam i juče konačno kupim ovu spravu na nekoj akciji. Donijela sam ga kući i onda skontala da uopšte ne znam šta da radim s njim, šta u njemu da spremam.
Ima li neko iskustva, spremate li neko jelo u njemu?
Negdje sam pročitala da male sprema ribu u ovom pekaču, pa male, molim te, reci kako to radiš....
Ima li neko iskustva, spremate li neko jelo u njemu?
Negdje sam pročitala da male sprema ribu u ovom pekaču, pa male, molim te, reci kako to radiš....
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Re: Pica pekač, prednosti i mane
Mi smo već sto i neku stvar pekli u njemu. Treba ti malo mašte i nešto drveno ili plastično za mešanje, okretanje i slično. jer ako ga izgrebeš onda ga moraš baciti.
I čisti se isto lako, sa papirom kad se ohladi samo dobro izbrišeš i to je to, ja onda ipak uzmem sunđer sa deterđentom pa ga još malo izbrišem i sa drugom čistom vlažnom "isperem", doduše možeš i sa malo vode da oplakneš.
Strava stvar.
A hrana:
-pekli smo velike palačinke, možda malo gušću masu ili je staviš malo više, da bi je lakše okrenula
- dobra je za pečenje svakojakog mesa. Pazi samo ako stavljaš sa koskom, da ne izgrebeš dno
- razne rižote i đuveče
- sataraš
- krompir (ako pečeš krompir onda moraš dati malo više ulja nego za ostala jela
- pošto ima poklopac možeš da dinstaš šta ti srce poželi
Za sva jela daš jako malo ulja ili čak ništa (za pljeskavice, ćevape, slaninu i ostalo što pušta svoju masnoću ne treba ništa)
Iskreno jedino pizzu smo pekli jednom i nije mi se sviđalo jer gore ne zapeče tako kako mi volimo (da se sir sasvim istopi)
Puno dobre hrane i užitaka u korišćenju
I čisti se isto lako, sa papirom kad se ohladi samo dobro izbrišeš i to je to, ja onda ipak uzmem sunđer sa deterđentom pa ga još malo izbrišem i sa drugom čistom vlažnom "isperem", doduše možeš i sa malo vode da oplakneš.
Strava stvar.
A hrana:
-pekli smo velike palačinke, možda malo gušću masu ili je staviš malo više, da bi je lakše okrenula
- dobra je za pečenje svakojakog mesa. Pazi samo ako stavljaš sa koskom, da ne izgrebeš dno
- razne rižote i đuveče
- sataraš
- krompir (ako pečeš krompir onda moraš dati malo više ulja nego za ostala jela
- pošto ima poklopac možeš da dinstaš šta ti srce poželi
Za sva jela daš jako malo ulja ili čak ništa (za pljeskavice, ćevape, slaninu i ostalo što pušta svoju masnoću ne treba ništa)
Iskreno jedino pizzu smo pekli jednom i nije mi se sviđalo jer gore ne zapeče tako kako mi volimo (da se sir sasvim istopi)
Puno dobre hrane i užitaka u korišćenju
Maja- Elita
- Broj poruka : 4128
Pridružila/o se : 21.03.2012
Hvala Majo, čim uhvatim malo vremena, počeću da eksperimentišem. A inače, čula sam i od drugih ljudi da im pica ne uspjeva, pa se pitam zašto se uopšte tako zove
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
i ja mislim da ces vremenom vec naci nacina i dosta dobrih resenja za spremanje u njemu.ja ga nemam ali svi oni koji ga imaju,hvale ga.
mogu potvrditi ono sto je i Maja napisala-riba,krompir,meso...a takodje sam cula da je super stvar i za pecenje npr crvenih paprika(za zimnicu)i ostalih slicnih stvari naravno
mogu potvrditi ono sto je i Maja napisala-riba,krompir,meso...a takodje sam cula da je super stvar i za pecenje npr crvenih paprika(za zimnicu)i ostalih slicnih stvari naravno
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Stambeni prostor
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu