Crveni vetar (erizipel)
+3
Maja
Zvončica
Khallu
7 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Crveni vetar (erizipel)
znam,po opisu moze liciti na crveni vetar ali dosta toga se i podudara sa nodoznim eritemom,samo kad sam videla sliku toga-videla sam da mnogo gore izgleda nego ovo moje.osim sto opsti simtomi,karakteristicni za oba slucaja,kao sto su groznica itd, kod mene izostaju.
stavise,uzela sam izvestaj od dermataloga u ruke,i tek sada registrovala da ustvari stoju dijagnoza-Erythema nodosum
zato mi je i bilo poznato cim si spomenula.
danas izgleda najbolje,mozda zato jer ceo dan mirujem.
a mozda napokon bas i eritromicin deluje...
stavise,uzela sam izvestaj od dermataloga u ruke,i tek sada registrovala da ustvari stoju dijagnoza-Erythema nodosum
zato mi je i bilo poznato cim si spomenula.
danas izgleda najbolje,mozda zato jer ceo dan mirujem.
a mozda napokon bas i eritromicin deluje...
Pomislila sam na Erythema nodosum zato što si spomenula čvorove i to da je doktorka sumnjala na sarkoidozu koja može biti uzročnik nodoznog eritema (mada postoje i drugi uzročnici ovog oboljenja).
Nemoj da se zezaš nego miruj i odmaraj...
Nemoj da se zezaš nego miruj i odmaraj...
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
u sustini ja i odmaram ali sam posle ovolike terapije izgubila svaku nadu.
stanje i izgled cesto variraju,sto me posebno iscrpi.taman se obradujem da spada,a ono ponovo...sada trenutno je najbolja situacija
stanje i izgled cesto variraju,sto me posebno iscrpi.taman se obradujem da spada,a ono ponovo...sada trenutno je najbolja situacija
nadam se da cu ovog puta zavrsiti sa ovom temom.
danas sam bila na kontroli,a u subotu sam zavrsila sa zadnjim antibiotikom.
u principu,povuklo se,nemam nikakvih problema,ostala je blaga boja na tom mestu i pod rukom jos malo tih sitnih cvorica.
bitno mi je da vise nisam na terapiji(iako su mi leukociti i dalje povecani).
ginekolog mi je preporucio jos ranije da pijem aspirin 100 mg,kao za cirkulaciju i razbijanje tih navodnih ugrusaka jer je njegova dijagnoza vaskulitis.
praticemo stanje a ja se nadam da ce uskoro proci skroz.
danas sam bila na kontroli,a u subotu sam zavrsila sa zadnjim antibiotikom.
u principu,povuklo se,nemam nikakvih problema,ostala je blaga boja na tom mestu i pod rukom jos malo tih sitnih cvorica.
bitno mi je da vise nisam na terapiji(iako su mi leukociti i dalje povecani).
ginekolog mi je preporucio jos ranije da pijem aspirin 100 mg,kao za cirkulaciju i razbijanje tih navodnih ugrusaka jer je njegova dijagnoza vaskulitis.
praticemo stanje a ja se nadam da ce uskoro proci skroz.
Drago mi je da ti je bolje.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu