Pjesmo moja
+7
Aynnah
Khallu
Femme
Holly
ABA
Nina
Shade
11 posters
Femme :: UMETNOST I KULTURA :: Muzika
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Pjesmo moja
Kosheen - Hide U
Sandy Rivera & Rae - Hide U
Sandy Rivera & Rae - Hide U
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
billy idol - L.A. Woman
The Doors - L.A. Woman
Shade- Elita
“Yesterday” najviše obrađivana
Pesma "Yesterday” legendarne rok grupe The Beatles imala je najveći broj verzija u istoriji muzike, otkriva anketa koju je sproveo britanski muzički časopis Rollingstone.
- Spojler:
- Ova pesma iz 1965. godine, čiji je autor Paul McCartney, prvobitno je počinjala rečima "Scramled eggs/Oh, my baby how I love your legs" (Kajgana/Oh, draga kako volim tvoje noge), da bi nekoliko meseci kasnije McCartney našao novu inspiraciju i napisao poznati tekst.
Čuvena pesma je objavljena na albumu "Help!" koji je objavljen iste godine, a u svojoj verziji otpevali su je brojni izvođači poput Elvisa Presleya, Marvina Gayea, Marianne Faithfull, Raya Charlesa, Michaela Boltona i Franka Sinatre.
Na drugom mestu top 10 deset pesama sa najviše verzija je "Georgia on my mind" (1930) koju je komponovao Hoagy Carmichael, a tekst napisao Stuart Gorrell. Najpoznatija verzija je ona u interpretaciji Raya Charlesa iz 1960. Pesma je 1979. postala himna američke savezne države Džordžije.
Među drugim izvođačima ove pesme su Louis Amstrong, Django Reinhardt, Billie Holiday, Wille Nelson, James Brown, Alicia Keys i Tom Jones.
"My Way", prepev pesme "Comme d''habitude" francuskog pop pevača Clauda Francoisea, koji je za američko tržište priredio Paul Anka, a prvobitno interpretirao Frank Sinatra, našla se na trećem mestu. Ovu numeru su rado izvodili i Elvis Presley, Mike Brant, Nina Simone, Robie Wiliams, Ray Charles i Luciano Pavarotti.
Četvrta je "I Can''t Get No Satisfaction" grupe The Rolingstones koja je snimljena 1965. Kao i McCartney za "Yesterday" i Keith Richards je navodno čuo melodiju pesme u snu. Reči za ovu numeru, koja će postati jedan od najvećih hitova u rokenrolu, napisao je Mick Jagger. Među muzičarima koji su snimili svoju verziju "Satisfaction" su Jimi Hendrix, Quincy Jones , Otis Redding, Aretha Franklin i Britney Spears.
Na petoj poziciji je "Blowin''in the wind" koja je objavljena 1963. na drugom albumu Boba Dylana, "Freewheelin". Ovu buntovničku pesmu, koja se pojavila u vreme antirantih manifestacija i borbe za građanska prava u SAD i postala himna jedne generacije, poznata je i u interpretaciji Joan Baez, Elvisa Presleya, Janis Joplin, Neila Younga i Stevia Wondera.
Sledi pesma "Johnny B. Goode" Chucka Berrya, nastala 1958. i koja po mišljenju magazina Rolingstone spada u najveće hitove svih vremena. Pevali su je još i AC/DC, Aerosmith, The Beach Boys, The Beatles, Green Day, Elton John, The Rollingstones, Motorhead, Jimi Hendrix i Sex Pistols.
Sedma je "What a Wonderful World" koju je 1967. prvi izveo Louis Amstrong, a poznata je i u izvođenju Cliffa Richarda, Joeya Ramonea i B.B. Kinga, osma "Ain''t No Sunshine" Billya Withersa iz 1971. koju su izvodili i Tracy Chapman, Joe Cocker, Sting, Leonard Cohen, Lenny Kravitz, Tom Jones i Michael Jackson, a deveta "Me and Bobby McGee" Krisa Kristoffersona čija je najpoznatija verzija Janis Joplin. Pesmu su, takođe, izvodili i Johnny Cash, Joan Baez i Dolly Parton.
Na poslednjem 10. mestu je "Killing Me Softly With This Song" koja je postala svetski hit 1973. u izvođenju Roberte Flack.
Adele - Rolling In The Deep - Live
Linkin Park - Rolling In The Deep Adele Cover - Live
Shade- Elita
Originali - obrade
Prvi sneg
Suncokret
I fenomenalna Slađana Milošević
Shade- Elita
Niko osim mene ne piše na ovoj temi
The House of the Rising Sun
- Spojler:
- Kao i mnoge klasične narodne balade, autorstvo pesme The House of Rising Sun je nejasno. Neki muzikolozi govore da se ona temelji na tradiciji balada koje su doneli sa sobom prvi američki doseljenici u 18. veku poput pesme Unfortunate Rake.
Orguljaš Alan Price iz Animalsa tvrdio je da je to izvorno engleska narodna pesma iz 16. veka o bordelu iz Sohoa (London), te da su tu pesmu engleski emigranti doneli sa sobom u Ameriku, a tamo je doživela prilagodbu na okružje New Orleansa . [1]
Najstariji poznati postojeći muzički zapis te pesme potiče iz 1933, a snimili su ga apalačijski muzičari Clarence "Tom" Ashley i Gwen Foster. Ashley je rekao da je pesmu čuo od svog dede, Enocha Ashleya.
Nakon toga pesmu je [[1938.] godine snimio Roy Acuff, potom ju je snimio i Woody Guthrie 1941 godine. Pesmu je izveo i Frankie Laine pod nazivom New Orleans na svom albumu iz 1959 Balladeer. Pesmu je također izvela i Joan Baez na svom istoimenom debi albumu 1960 godine. [2] Iste godine pesmu je snimila i Miriam Makeba.
Pred kraj 1961 i Bob Dylan snimio je House of the Rising Sun na svom prvom albumu Bob Dylan, objavljenom u martu 1962
Sinead O'Connor
Nina Simone
Bob Dylan
Shade- Elita
nije bas tako ShadeNiko osim mene ne piše na ovoj temi
slatka ova pesmica,volim je.
doduse,nisam ni sigurna ciji je original,pronadjoh ove dve varijacije kao primer
obrada tek ima mali milion...
Something Stupid - Frank & Nancy Sinatra
Robbie Williams & Nicole Kidman Something Stupid
Robbie Williams & Nicole Kidman Something Stupid
Maja je postavila ovaj post na Preporučite muziku temi
Maja ::Volela bih da vam predstavim nešto drugačije. Muzičare sa ogromnim talentom i puno ideja. Grupa Walk off the Earth, oni nemaju svojih pesama ali zato prave obrade tuđih i to na neverovatan način
vredno ogleda
A može i ovako, zar ne? M?
Dutch choir cover
Rita Ora
Gotye - Somebody That I Used To Know
Shade- Elita
Claude François - Comme d'habitude
Frank Sinatra-My Way
Elvis Presley-My way
My Way - Paul Anka
Frank Sinatra-My Way
Elvis Presley-My way
My Way - Paul Anka
Poetry- Početnik
- Broj poruka : 56
Pridružila/o se : 26.10.2012
Pjesmo moja
Ne znam gde da postavim ovaj klip, kojim sam oduševljena, odnosno, oduševio me Haris izvedbom ove pesme, on to čovek onako u svom maniru. Napolitanska, svrstana u klasike, verujem da je mnogima poznata.
Haris Džinović - Dicitencello Vuie (Veče Sa Ivanom Ivanovićem)
Meni se ova izvedba dopada
Gigi Finizio
Tri tenora
Franco Corelli
I naravno, ženska verzija, neizostavna Mina
Te merav (Te san laco trgovco)
Paloma Blanca- Elita
- Broj poruka : 1324
Pridružila/o se : 13.09.2012
Pjesmo moja
Give Me One Reason