Mudrosti o ženi
+8
Jagoda
Samanta
ivonka
Shade
Zvončica
Femme
Boni
Khallu
12 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Mudrosti o ženi
Ne znam odakle je,nadjoh na netu.
Daaa Khallu savrseno je!
Daaa Khallu savrseno je!
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
"U životu, dragi moj prijatelju, nije reč o tome da osvojite što je moguće veći broj žena, jer je to samo spoljašnji uspeh. Reč je, pre svega, o tome da negujete sopstvene visoke zahteve, jer se u njima ogleda mera vaše lične vrednosti. Zapamtite, dragi prijatelju, da pravi ribar vraća sitne ribice u vodu!"
Milan Kundera
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
"Kada ljube,zene oprastaju sve,cak i zlocine. A kada ne ljube,ne oprastaju nista,cak ni vrline."
"Ako je žena nešto skrivila, ona će pre pristati da posle zagladi svoju krivicu hiljadama raznih ljubaznosti nego što će u datom trenutku, kad se nesumnjivo dokaže njena krivica, priznati grešku i moliti za oproštaj." - Dostojevski ('Poniženi i Uvređeni')
"Sledeći
put kad pokušaš nekoga zavesti, ne radi to pričom, rečima. Žene o
rečima znaju više nego što će ijedan muškarac ikad znati. I znaju
koliko malo uopšte mogu značiti." ~ Viljem Fokner
put kad pokušaš nekoga zavesti, ne radi to pričom, rečima. Žene o
rečima znaju više nego što će ijedan muškarac ikad znati. I znaju
koliko malo uopšte mogu značiti." ~ Viljem Fokner
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Žena je nastala od muškarčevog rebra, ne od njegovih stopala da se po njoj gazi.. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka.. Ispod ruke da bude zaštićena i pokraj srca da bude voljena.
Satkane su od lagane mesecine, pomesane sa morskom penom, od sjaja dragog kamenja i ezotericnih ulja, nezne i ceznjive, tajanstvene i pozudne...Podarene su muskarcima kao dar bozji, kojim oni nikad ne naucise da pravilno " rukuju", pa im je to cesto stvaralo glavobolju. Mogu da usrece, rastuze, uzdignu i obore, probude i uspavaju. Mogu da budu najdivniji prijatelji, ali i dostojni neprijatelji. U svakom slucaju ih trebamo voleti, inace nezna i tajanstvena mesecina, ili zivahna i razigrana morska pena zacas nestane i muskarcu ostane mrkla noc, ili prazno more. Cesto su oprezne kao srne ili ratoborne kao lavice, ali kada im ulijes poverenje, kada ih " pripitomis" ljubavlju i paznjom, razumevanjem i neznoscu, kada im se dokazes svojom snagom (naravno, ne fizickom) i postojanoscu- shvatis da ne postoji nista divnije na ovom svetu....Ali uvek i ponavljam- uvek moras biti dostojan njihove ljubavi. Pokleknes li, osetice te kao tigrice, nepogresivo i hladno i ti si zavrsio. Bez mnogo samilosti, bez mnogo price, hladno ce odsvirati kraj.
nepoznat autor
Satkane su od lagane mesecine, pomesane sa morskom penom, od sjaja dragog kamenja i ezotericnih ulja, nezne i ceznjive, tajanstvene i pozudne...Podarene su muskarcima kao dar bozji, kojim oni nikad ne naucise da pravilno " rukuju", pa im je to cesto stvaralo glavobolju. Mogu da usrece, rastuze, uzdignu i obore, probude i uspavaju. Mogu da budu najdivniji prijatelji, ali i dostojni neprijatelji. U svakom slucaju ih trebamo voleti, inace nezna i tajanstvena mesecina, ili zivahna i razigrana morska pena zacas nestane i muskarcu ostane mrkla noc, ili prazno more. Cesto su oprezne kao srne ili ratoborne kao lavice, ali kada im ulijes poverenje, kada ih " pripitomis" ljubavlju i paznjom, razumevanjem i neznoscu, kada im se dokazes svojom snagom (naravno, ne fizickom) i postojanoscu- shvatis da ne postoji nista divnije na ovom svetu....Ali uvek i ponavljam- uvek moras biti dostojan njihove ljubavi. Pokleknes li, osetice te kao tigrice, nepogresivo i hladno i ti si zavrsio. Bez mnogo samilosti, bez mnogo price, hladno ce odsvirati kraj.
nepoznat autor
Samanta- Iskusni član
- Broj poruka : 994
Pridružila/o se : 30.08.2011
"Ženama
je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljiv detalj,
sitan povod, a zatim sve rade same; vole, pate, nadaju se, maštaju i
plaču." Duško Radović
je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljiv detalj,
sitan povod, a zatim sve rade same; vole, pate, nadaju se, maštaju i
plaču." Duško Radović
Zvončica- Počasni član
...Žena je umetnost, ali je i nadžak baba i to će tako zauvek biti. Žena je i nežna, tiha, nečujno moćna, naoko nemoćna, a postojana, trajna; majka i kad ne može imati dete, ali žena je tada jalovuša ovom i većini naroda ili je veštica čim iskoči iz zadatog života.
Naposletku, umetnost je žena jer je širokogrudna, topla, nežna, velikodušna, osetljiva, gipka, pravdoljubiva. Ja to znam. Ja se družim s njom.
Naposletku, umetnost je žena jer je širokogrudna, topla, nežna, velikodušna, osetljiva, gipka, pravdoljubiva. Ja to znam. Ja se družim s njom.
Nepoznati autor
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
"Gde se žene poštuju,
tamo je i bogovima ugođeno;
gde se ženama ne iskazuje poštovanje,
tamo ni jedno delo ne donosi ploda."
Mahabharata
tamo je i bogovima ugođeno;
gde se ženama ne iskazuje poštovanje,
tamo ni jedno delo ne donosi ploda."
Mahabharata
Samanta- Iskusni član
- Broj poruka : 994
Pridružila/o se : 30.08.2011
"Često ne znaš da li ti je žena prijatelj, neprijatelj ili ljubavnica dok ne bude prekasno. Nekad je sve troje zajedno." ~ Robert Džordan
Zvončica- Počasni član
Žene nisu nikada tako jake kao onaj put kada se naoružavaju vlastitim slabostima.
Defo
Defo
Žena je najlepša pojava posle Sunca. (Milutin Dedić)
Jagoda- Početnik
- Broj poruka : 94
Pridružila/o se : 27.10.2011
"Žena u koju smo zaljubljeni prestaje biti za nas obično ljudsko biće, nego ili postane beli andjeo ili sotona."
Jovan Ducic
Jovan Ducic
Zvončica- Počasni član
"Veliko pitanje na koje nikada nije odgovoreno i na koje ni ja nisam bio kadar da odgovorim, uprkos tridesetogodišnjem istraživanju ženske psihe glasi: ŠTA ŽENA HOĆE?!"
Sigmund Frojd
Sigmund Frojd
Zvončica- Počasni član
"Ima žena koje ne nose svoj čar u linijama lica, nego u izrazu lica; ni u boji očiju, nego u pogledu; ni u crti usta, nego u osmehu; ni u govoru, nego u melodiji glasa; ni u formama tela, nego u pokretima tela."
Jovan Dučić
Jovan Dučić
Zvončica- Počasni član
''Žena dobro zna da je slaba samo kad voli.''
Jovan Dučić
Jovan Dučić
Zvončica- Počasni član
Vidim, prilično selektivno birate "mudrosti"... Evo da upotpunim iste:
Niče (Zaratustra) : "Kad pođeš kod žene, ponesi bič!"
Markiz de Sad : "Srećnim se smatra onaj muškarac koji uspe da se odrekne odnosa sa tim niskim, lukavim i prevrtljivim, štetnim rodom."
Oto Vajninger : "Žena nije ni dubokoumna, ni visokoumna, ni oštroumna ni pravoumna; ona je štaviše suprotno svemu tome."
Šopenhauer : "Žene su slabo razvijena, uskopleća i kratkonoga bića, rod širokih kukova, koji je mogao nazvati lepim samo onaj, polnim nagonom pomućen intelekt čovekov."
Niče (Zaratustra) : "Kad pođeš kod žene, ponesi bič!"
Markiz de Sad : "Srećnim se smatra onaj muškarac koji uspe da se odrekne odnosa sa tim niskim, lukavim i prevrtljivim, štetnim rodom."
Oto Vajninger : "Žena nije ni dubokoumna, ni visokoumna, ni oštroumna ni pravoumna; ona je štaviše suprotno svemu tome."
Šopenhauer : "Žene su slabo razvijena, uskopleća i kratkonoga bića, rod širokih kukova, koji je mogao nazvati lepim samo onaj, polnim nagonom pomućen intelekt čovekov."
male- Član za primer
- Broj poruka : 2431
Pridružila/o se : 02.11.2011
Jaoj male, citiraš Markiz de Sad-a, znači, nije mi dobro.
I nije mi jasno, sve se kao nešto tu prepucavate a bez žena, hm, pa teško.
Žena stoji ko kapija, reče veliki čovek - Andrić.
Čitaš i citiraš pogrešne pisce.
Shade- Elita
Pa i vi citirate koje-kakve zunzare koji su se tim izjavama šlihtali kod neke žene.Shade ::Jaoj male, citiraš Markiz de Sad-a
Podsećate me na profesorku srpskog jezika u srednjoj školi. Kaže "žena... kako to gordo zvuči..." i pri tome joj pogled bludi u daljini a usta joj poluotvorena kao kod Homera Simsona kada vidi hranu. Strašno...
male- Član za primer
- Broj poruka : 2431
Pridružila/o se : 02.11.2011
Hahaha.Mozda si u pravu, ali muskarci su onda pretezno bica sa intelektom, pomucenim polnim nagonom.
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
male ::
Pa i vi citirate koje-kakve zunzare koji su se tim izjavama šlihtali kod neke žene.
Podsećate me na profesorku srpskog jezika u srednjoj školi. Kaže "žena... kako to gordo zvuči..." i pri tome joj pogled bludi u daljini a usta joj poluotvorena kao kod Homera Simsona kada vidi hranu. Strašno...
Imaj milosti.
Ti kao nisi nikad fingirao i koristio neke izjave?
Ko je zunzara - Kundera? Ja njega citirah.
Što se profesorki srpskog tiče, ma pusti ih, večito su zanesene pJesnicima.
A što se tiče tog bludnog pogleda, to me asocira na moju profesoricu biologije, tako da je pravilo da pravila nema, uostalom, tu malu razliku je i Kundera objasnio, vrlo suptilno.
Shade- Elita
evo jos malo mudrosti koje su na strani zene a koja ce izazvati negodovanje,najblaze receno,dragog nam muskog clana foruma
" Žene su kao lutke...Možeš se igrati njima kako želiš i baciti ih kad poželiš!
Ali, znaš šta? Pravi muškarac se nikada ne igra lutkama. "
Meša Selimović
" Žene su kao lutke...Možeš se igrati njima kako želiš i baciti ih kad poželiš!
Ali, znaš šta? Pravi muškarac se nikada ne igra lutkama. "
Meša Selimović
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu