Tatoo i pirsing
+10
Lollipop
Zvončica
Nina
Aynnah
Boni
Holly
Khallu
Femme
ABA
Shade
14 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Šta mislite o pirsingu?
Tatoo i pirsing
Verovali ili ne, neki naučnici tvrde da su prvi tragovi tetovaže pronađeni na telu Ledenog čoveka, koje datira od 3300. godine p.n.e. Tetovaže su pronađene i na telima mumija koja potiču iz 2000 g. p.n.e.
Tetovažu su ponovo otkrili Evropljani kada su tokom svojih istraživanja došli u kontakt sa polinezijskim i američkim Indijancima.
Reč TATTOO potiče od tahićanske reči tattau, koja znači obeležiti i prvi put je pomenuta u beleškama istrazivača Džejmsa Kuka od 1769. godine, prilikom istraživanja Južnog Pacifika.
Poznato je da su se još pripadnici starih plemena, kao što su Asteci i Maori, mazali zemljanim bojama prilikom odlaska u lov. Zatim su počeli oslikavati kožu različitim motivima koji su predstavljali pripadnost odredjenom plemenu ili označavali hijerarhijski položaj unutar plemena. Pored pripadnika plemena, i stari Grci i Rimljani ukrašavali su svoje telo tetovažama. Ovakve tetovaže možemo nazvati 'primitivnim tetovažama', jer se u mnogome razlikuju od današnjih, 'modernih tetovaža'.
Do pre petnaestak godina tetovaže su bile karakteristične samo za ljude koji imaju problema sa zakonom, kao što su lopovi, pripadnici mafija, i sl. Danas, na sreću mnogih, tetovaže su dostupne svima koji žele da ukrase svoje telo ovim ukrasom.Uz konvencionalne nacine izrazavanja posebnosti osobe, poput frizure, odeće, obuće, nakita i šminke sve se vise ljudi opredeljuje za nesto trajnije metode, poput tetoviranja. Postupak tetoviranja obuhvata unošenje pigmenta u kožu kroz sitne pore na površini. Za male tetovaže je potrebno otprilike 45 minuta, a za veće i po nekoliko sati, ponekad i u nekoliko navrata. Tetovaže su od veličine malog cveta ili leptira, do velikih zmija i zmajeva koji prekrivaju celo telo. Prema istraživanju sprovedenom 2002. godine na 454 studenta u Americi, četvrtina je imala tetovažu, što pokazuje koliko je ova tehnika popularna u svetu.
Izvor-net
Vaš odnos prema tetoviranju.
Imate li možda već neku tetovažu? Da li bi ste uradili sebi neku?
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Re: Tatoo i pirsing
evo jedne od nekih koje ja imam.
ABA, ja mislim da mene, oči dobro služe a znam i da brojim,
te stoga primećujem da na ovoj slici ima više od jedne tetovaže.
ja sam pogresio sliku .matematika mi uvek bila slaba strana
ma kako god bitno da je slika tu
ma kako god bitno da je slika tu
ABA- Napreduje
- Broj poruka : 788
Pridružila/o se : 16.11.2010
pa naravno da imaju.svaka je obelezila jedan period mog zivota.
ABA- Napreduje
aaauuu bre ABA,treb'o si nas pripremiti za ovakvu slidzu :s:
jel ovo stvarno on?! ako da veoma je handsome mogao bi jos koju da postavi :s:
jel ovo stvarno on?! ako da veoma je handsome mogao bi jos koju da postavi :s:
Khallu ::kako ne bre,veoma je handsome
mogao bi jos koju da postavi :s:
Za početak bi mogao da nam ispriča kako se odlučio za tetovažu.
Šta ga je npr navelo da se istetovira, koliko vremena mu je trebalo da donese odluku itd.
jaooo duga je to prica.nije mi trebalo nesto dugo vremena da se odlucim.
nekako zeleo sam da te periode zivota zauvek obelezim necim.
ako se pitate, da bilo je i ruznih perioda ne samo lepih obelezinih tim tetovazama.
nekako zeleo sam da te periode zivota zauvek obelezim necim.
ako se pitate, da bilo je i ruznih perioda ne samo lepih obelezinih tim tetovazama.
ABA- Napreduje
a od kad ih imas,dugo?
kajes li se nekad zbog neke?ipak je to vrlo trajna stvar....
kajes li se nekad zbog neke?ipak je to vrlo trajna stvar....
pa imam ih mogu reci nekih 10 god ne sve ali neke.
ne kajem se ne bih ni radio tatoo kad bih pomislio na tako nesto pre tetoviranja.
zasto bih se kajao? a na kraju danas je medicina cudo tako da mogu da ih skinem ocas posla.
ne kajem se ne bih ni radio tatoo kad bih pomislio na tako nesto pre tetoviranja.
zasto bih se kajao? a na kraju danas je medicina cudo tako da mogu da ih skinem ocas posla.
ABA- Napreduje
Značenje tetovaža
Zmaja neki smatraju sličnim jin i jang simbolu; zbog toga što je napola ptica, a napola zmija, što su simboli neba i zemlje, ukazuje na to da je osoba koja ga je odabrala uravnotežena.
Vuk je tetovaža koju često biraju instinktivne osobe, one koje su odane i imaju potrebu da štite druge i da budu iskrene u uzajamnim odnosima.
Zmija je u stanju da otruje, ali i da pruži protivotrov; ovaj simbol biraju snažne osobe koje su u stanju da čine zlo, ali i da se toga oslobode i da čine dobro onima kojima je zlo naneseno.
Leptir je simbol koji se povezuje s moći transformacije. Povezuje se sa smrću i ponovnim rađanjem. Osobe koje ga biraju sklone su promenama različite vrste.
Lav može da bude veoma lepa i raskošna tetovaža. Biraju ga osobe koje su snažne, ponosne, zavodljive, one koje vole da budu primećene i da blistaju u društvu. Kao što se lav smatra kraljem životinja, i osobe koje odaberu tetovažu lava vole da budu viđene kao kraljevi u društvu.
Osobe koje kao tetovažu odaberu čvorove uglavnom su nesigurne i nervozne kao ličnosti; nije retkost da žele tetovažu, ali ni same ne znaju kakvu bi tačno želele, pa se opredele za nešto jednostavno kao što su čvorovi.
Mesec je tetovaža koju češće biraju žene. Po tradiciji, označava plodnost. Takođe, označava i pasivnost i zatvorenost u sebe, kao i izvesnu dozu misterioznosti.
Za tetovažu sunca smatra se da pokazuje moćnu i toplu mušku energiju, mada i žene rado biraju ovaj simbol. Osoba koja se opredeli da istetovira sunce voli vedrinu i zainteresovana je za svet oko sebe.
Da ne bude zabune: ako vidite osobu s određenom tetovažom, ne znači da je ona sigurno takva kakvom smo je opisali, samo postoji solidna verovatnoća da je takva. Jedna istetovirana sličica ipak ne čini osobu.
Izvor: Krstarica
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Volim tetovaze bas ali sa ukusom...Imam 2 i planiram jos neku,ali ne znam sta...tako da dok ne odlucim sta necu da radim po svaku cenu jer ne zelim jednog dana da se pokajem...
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Tatoo i pirsing
Imate li pirsing?
Mnogi ljudi imaju probušene uši. Ali, mnogi imaju i minđuše u nosu, na obrvama, jeziku, usnama, bradavicama, pupku, pa i genitalijama. Srećna okolnost je što pirsing nije trajan kao tetovaža, odnosno može da se ukloni, a koža nakon toga može da zaceli uz minimalni ožiljak koji će vas podsećati na “modnu ludost”.
- Spojler:
- Pirsing, koji je u poslednje vreme veoma popularan među osobama u dobi od 18 do 22 godine, može da dovede i do ozbiljnih oboljenja krvi.
Nedavno istraživanje rađeno u Engleskoj pokazalo je da četvrtina osoba starijih od 16 godina koje imaju pirsing imaju i neke komplikacije zbog toga, a da jedna od 100 osoba završi u bolnici. Istraživanje koje su radile Agencija za zaštitu zdravlja i Londonska škola za higijenu i tropsku medicinu takođe je pokazalo da žene tri puta češće od muškaraca stavljaju pirsing, kao i da je popularniji kod mlađih ljudi.
Najpopularniji delovi tela na kojima se radi pirsing su: pupak (33%), nos (19%), uši (13%), bradavice (9%), obrve (8%), usne (4%), genitalije (2%).
Nakon stavljanja pirsinga, uobičajena reakcija je da osećate blag bol na tom delu tela, ako imate otok, a u slučaju pirsinga jezika – ako vam je povećana količina pljuvačke. Ali, stvar je pošla po zlu ukoliko imate: hroničnu infekciju, nekontrolisano ili produženo krvarenje, vidljiv ožiljak, hepatitis B i C, tetanus, alergije kože na nakit, gnojne čireve, upalu ili oštećenje nerava.
U zavisnosti od dela tela na kome je rađen pirsing, vreme oporavka je od nekoliko nedelja do više od godinu dana.
Rizici po zdravlje
Glavni rizici po zdravlje usled pirsinga su: krvarenje, infekcije, ožiljci, alergijske reakcije, problemi sa lomljenjem zuba (ako je pirsing rađen na jeziku), povećan rizik od seksualno prenosivih bolesti (ako se pirsing radi na genitalnim organima).
Osobe koje imaju određene zdravstvene probleme ne bi trebalo da rade pirsing. To su ljudi koji imaju hemofiliju, oni koji uzimaju lekove za razređivanje krvi, koji imaju problema sa imunitetom, trudnice... Dijabetičari bi takođe prvo trebalo da se konsultuju sa svojim doktorom. Ako imate srčanih problema (sa mitralnim zalscima npr.), takođe bi trebalo da se konsultujete sa lekarom pre nego što odlučite da uradite pirsing, da biste smanjili rizik od endokarditisa. Osobe kod kojih se stvaraju keloidni ožiljci rizikuju da im se takav ožiljak stvori oko pirsinga.
Nakon obavljenog pirsinga, tu oblast smatrajte otvorenom ranom koja lako može da se inficira. Potrebno je vreme da bi se ta rana potpuno zacelila, kao i pažljiva nega.
Kada treba reagovati
Bol, crvenilo, otok i pojava gnoja su znaci infekcije. Infekcije na licu i glavi su posebno opasne, jer mogu da se prošire na mozak.
Na određenim delovima tela komplikacije su češće nego na drugim – usta i nos su posebno osetljivi zbog miliona bakterija koje žive u toj oblasti. Pirsing jezika, usta, obraza npr. može da dovede do problema sa desnima.
Ako igle za pirsing nisu nove, ako nisu pravilno sterilisane za svaki tretman i ako se ne koriste pravilno, mogu da budu zaražene krvlju ili telesnim tečnostima osobe kojoj je prethodno rađen tretman. Takođe, na koži možete da imate bakterije ili viruse koji mogu da uđu u organizam i dovedu do infekcije tokom tretmana. Nisu pod rizikom samo oni kojima se radi pirsing, već i oni koji ga rade. Oni mogu da se zaraze ako se slučajno poseku tokom rada.
Rizici su znatni
Putem pirsinga mogu se preneti i virusne infekcije kao što su hepatitis B, hepatitis C, HIV/AIDS, herpes, kao i bakterijske infekcije kože kao što su infekcije streptokokama ili stafilokokama.
Tetoviranje kanom nije bezazleno
- Spojler:
- Tradicija bojenja tela kanom potekla je iz stare Indije. Već 5000 godina unazad kana se upotrebljava u kozmetičke svrhe, a neki čak veruju da ima i lekovita svojstva. Umetnost šaranja kanom se razlikuje od regiona do regiona. Različiti dizajn ima različita značenja u pojedinim kulturama: dobro zdravlje, plodnost, mudrost i spiritualnu prosvetljenost.
Arapske tetovaže su veliki cvetni dezeni na šakama i stopalima, u Indiji su to tanke čipkaste i cvetne šare okje pokrivaju cele šake i ruke do laktova i stopala sa cevanicama, a Afričke tetovaže kanom su obično debele crne šare geometrijskih oblika.
I kod nas je crtanje kanom jako popularno. Zabavno je, bezbolno i privremeno i za razliku od trajne tetovaže nije potrebno da se zauvek obavežete jer će se vremenom skinuti. Ova tetovaža bledi u periodu od jedne do četiri nedelje, u zavisnosti od mesta na telu na kome je i koliko dugo se suši nakona samog crtanja. Što je manje izlažete sapunu, trljanju i vodi, duže će trajati.
Tetovaže od crne kane mogu biti veoma aktraktivne, a posebno su poplularne jer nisu trajne. Naročito su dobre kao proba pre pravog ozbiljnog tetoviranja.
Posebno na moru, u Grčkoj, Egiptu ili Turskoj, često i na samoj plaži, ljubazni stručnjaci za tetovažu kanom će vam za samo nekoliko minuta, i po pristupačnoj ceni, ukrasiti željeni deo tela motivom koji sami izaberete iz debelog kataloga.
Međutim, lekari upozoravaju da crna kana može da izazove ozbiljne alergije, ekceme i ostale reakcije kože koje mogu ostaviti ožiljke.
Kana za tetoviranje sadrži hemikaliju parafeniledamin koja se često nalazi i u farbi za kosu. Prirodnoj kani se dodaje radi dugotrajnosti. Međutim, tu hemikaliju je zabranjeno nanositi direktno na kožu.
Zato, ako ste se tetovirali kanom ne očajavajte što je vaš ’ukras’ na koži izbledeo već posle nekoliko dana – to znači da niste imali kontakt sa opasnom hemikalijom.
Međutim, ako tek planirate da se tetovirate dobro se raspitajte da li je reč o kani koja je potpuno prirodna.
Zabrana tetoviranja Bude?
Ministar kulture Tajlanda zatražio je da se stranim turistima zabrani tetoviranje Budinog lika za vreme njihove posete ovoj zemlje jer ta praksa predstavlja osetljivo kulturološko pitanje, prenosi danas AP.
Ministar kulture Tajlanda zatražio je da se stranim turistima zabrani tetoviranje Budinog lika za vreme njihove posete ovoj zemlje jer ta praksa predstavlja osetljivo kulturološko pitanje, prenosi danas AP.
- Spojler:
- Ministar Nifit Intarasombat naveo je da njegovo ministarstvo dobija od građana svakodnevne prigovore zbog toga što tatu majstori širom zemlje tetoviraju svete slike Bude i druge religijske motive na koži turista koji ne pripadaju budističkoj religiji.
"Stranci takve tetovaže smatraju modnim detaljima. Oni ne razmišljaju o poštovanju religije ili možda nisu ni svesni da bi tako nešto moglo biti uvredljivo", izjavio je ministar.
Tajlanđani su mahom budističke vere i statue Bude i njegove slike se smatraju svetim predmetima. Ovu zemlju jugoistočne Azije godišnje posete milioni turista.
Nifit je pozvao tatu majistore širom zemlje da obustave ovu vrstu aktivnosti i zatražio od lokalnih vlasti da izvrše inspekciju studija za tetovažu i da sarađuju sa vladom po ovom pitanju.
Ministar kulture trenutno pokušava da zakonski zabrani ovu vrstu tetovaže, koja još ilegalna po tajlandskim zakonima.
Vaš odnos prema tetoviranju.
Imate li možda već neku tetovažu? Da li bi ste uradili sebi neku?
Nemam nijednu tetovažu nit' namjeravam neku uraditi.Iskreno,ne dopada mi se to.
Aynnah- Uvaženi član
- Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010
volim tetovazu da vidim na drugome,dobru tetovazu.
mene nikada nisu privlacile ali pirsing jedno vreme jeste.sad mi je ipak drago sto nisam nista preduzela po tom pitanju.
mene nikada nisu privlacile ali pirsing jedno vreme jeste.sad mi je ipak drago sto nisam nista preduzela po tom pitanju.
Khallu ::ali pirsing jedno vreme jeste.sad mi je ipak drago sto nisam nista preduzela po tom pitanju.
Da znaš i mene je jaaakooo privlačio jedno vrijeme,ali moja mama se oštro protivila tome,tako da nije bilo ništa od toga.Sad mi je totalno svejedno za tim.
Aynnah- Uvaženi član
- Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010
Volim tetovaze, ne i pirsing. Uvjek sam zyeljala neku, ali nikad se nisam ohrabrila da je i napravim.I ako bi je radila morala bi biti vezana za osobe koje su mi vazne u zivotu.
Recimo jako mi se svidjaju tetovaze Angeline J. koje su koordinate mjesta rodjenja njene djece. To je simbolicno i sigurno nesto za sta se nikad nece pokajat
Recimo jako mi se svidjaju tetovaze Angeline J. koje su koordinate mjesta rodjenja njene djece. To je simbolicno i sigurno nesto za sta se nikad nece pokajat
Nina- Elita
- Broj poruka : 1086
Pridružila/o se : 15.11.2010
Da,to je prelepo Medi,sad je uradila jos jednu sa koordinatama i to kazu Bred Pita...
Boni- Urednica
Istetoviraću crvenu ružu kao što ima ova devojka na mom avataru.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Ja cu sigurno da uradim 3 tetovazu,samo sta jos uvek ne znam!
Boni- Urednica
Ja se ipak šalim, jer sam velika kukavica. Ali kad bih se odlučila na tako nešto, onda bi to bilo na lopatici ili na donjem delu leđa.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Ne boli Queen,stvarno!!! Posebno ne na ledjima!
Ja imam na lopatici tj.malo iznad nje!
A plasim sed igle nenormalno,ali stvarno ne boli!
Ja imam na lopatici tj.malo iznad nje!
A plasim sed igle nenormalno,ali stvarno ne boli!
Boni- Urednica
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu