Femme

Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu

Prve sede vlasi Malooo10

Join the forum, it's quick and easy

Femme

Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu

Prve sede vlasi Malooo10

Femme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prve sede vlasi

+4
Zvončica
Shade
Khallu
Anne Boleyn
8 posters

Ići dole

Prve sede vlasi Empty Prve sede vlasi

Počalji od Anne Boleyn Ned Mar 27, 2011 10:29 pm

Da li su sede vlasi kose prvi znak starenja, posledica stresa ili samo cista genetika?

Muskarci koji imaju po koju sedu uglavnom izgledaju sarmantnije i zrelije, dok mi zene to mozemo lako da prekrijemo farbom.

Ja sam juce uocila prvu sedu. I mogu vam rec ni malo mi nije bilo prijatno.
Anne Boleyn
Anne Boleyn
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Prve sede vlasi Empty Re: Prve sede vlasi

Počalji od Khallu Ned Mar 27, 2011 10:33 pm

znam samo toliko da ne mora nuzno predstavljati znak starenja jer ima ljudi koji vrlo rano postanu sedi.
ja bas pre neki dan ugledah jednu koja mi je nekako bila u uhu ili je na neki cudan nacin tamo dospela,zgranula sam se Prve sede vlasi 792748
Khallu
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

https://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade Ned Mar 27, 2011 10:37 pm

Eh, prva seda?! Znaš li kad je to bilo da sam ja svoju prvu sedu videla?

Jaoj, mnogo sam matora! :*/:
Shade
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Khallu Ned Mar 27, 2011 10:38 pm

ama pusti vise matora ,nego reci brate KAD?
Khallu
Khallu
Urednica
Urednica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade Ned Mar 27, 2011 10:40 pm

Istina, ja sam prve sede dobila usled stresa u 28. godini.
Shade
Shade
Elita
Elita

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Khallu Ned Mar 27, 2011 10:42 pm

pa dobro,vidis da smo i Anne i ja tu negde Prve sede vlasi 2954761119
Khallu
Khallu
Urednica
Urednica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zvončica Ned Mar 27, 2011 10:43 pm

Mislim da su sede vlasi posledica svega pomalo. Poznato je da vrlo jak stres utiče na kosu, a ima i genetike. Poznajem devojku koja je počela da sedi sa 20 godina, isto kao i njena majka.
Zvončica
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Anne Boleyn Ned Mar 27, 2011 11:16 pm

Ja se svog tate ne secam bez sedih( a dobio me je u svojoj 24 godini).

Kod mene je izgleda kombinacija genetike i stresa.

Najgore je bilo sto je to prvo videla moja mama pa je vrisnula kao da mi je ne znam sta u kosi. Prve sede vlasi 952707
Anne Boleyn
Anne Boleyn
Urednica
Urednica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade Ned Mar 27, 2011 11:28 pm

Ja ih imam, na desnoj strani više nego na levoj.

Ali se ne brinem, čak vraćam svoju boju kose.
Shade
Shade
Elita
Elita

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Anne Boleyn Pon Mar 28, 2011 2:36 pm

Ja bas imam fobiju od sedih. Ne znam zasto. A o borama da ne govorim... Prve sede vlasi 683612
Anne Boleyn
Anne Boleyn
Urednica
Urednica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Khallu Uto Apr 12, 2011 12:00 am

evo,pronadjoh tekst na ovu temu
Stres ili geni: Zašto su današnje žene sede sa 25 godina?

Jedan od najneprijatnijih trenutaka kod starenja za ženu je onaj kad ugleda prve sede vlasi. U prošlosti taj sivi dan dočekao ih je u kasnim tridesetima ili ranim četrdesetim, ali alarmantni podaci govore da žene današnjice prirodnu boju kose gube pre 30- te. Više od 30 posto Britanki ispod trideset godina već je počelo da sedi, a dve trećine njih za to krive stres, pokazala je nova studija.

Pre samo dvadeset godina bilo je tek 18 posto žena koje su prve sede vlasi uočile pre 30. rođendana. 'Više od sedam miliona Britanki kosu boji kod kuće i uvek se mislilo da starije dame to rade kako bi prekrile sede, a mlađe zbog mode. Istraživanje je pokazalo da to nije baš tako', rekao je Kler Pide iz firme “John Frieda” koja se bavi negom kose.”'Nije nam ništa čudno kad nam dođe klijentkinja kojoj je 25 godina i kosa joj vidljivo sedi. Takvih je sve više', naglasio je.
Za sede mlade devojke postoji i novi naziv: 'ghosts' (grey haired over stressed twenty somethings) ili u privodu 'duhovi' (seda kosa dvadesetgodišnjakinja pod stresom). Naučnici su podeljeni. Deo njih sve prepisuje genima i smatra da okolina ima tek neznatan uticaj. Drugi pak tvrde da je dokazano kako stres crpi vitamin B, a pokusi na miševima pokazali su da im je zbog pomanjkanja tog vitamina dlaka postajala bela.

Japansko istraživanje pokazalo je da su folikule kose podložne istoj vrsti stresa koji oštećuje i DNA, a to je oksidativni stres uzrokovan izloženosti cigaretnom dimu, UV zracima i zagađenju, ali i emocionalnom stresu, što je upravo dakle onaj stres koji naglašavaju 'ghosts' žene.

Stručnjaci veruju da će za deset godina biti moguće stvoriti vitaminski dodatak ili čak šampon koji će sadržati enzime koji nedostaju kosi koja sedi, što će zaustaviti rast sede kose odnosno sprečiti njenu pojavu mnogo ranije
Khallu
Khallu
Urednica
Urednica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Anne Boleyn Uto Apr 12, 2011 1:26 am

Sve mi to govori da vise i nisam mlada kao sto mislim(i kako se osecam). Prve sede vlasi 1307364940
Anne Boleyn
Anne Boleyn
Urednica
Urednica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade Uto Apr 12, 2011 1:35 am

Ne, stres je glavni uzročnik, kakve godine!
Stres ume čudo da nam napravi.

Ja sam pre par dana primetila da se moj sedi pramen sa desne strane uvećava, ali stvarno ne brinem zbog toga.

Shade
Shade
Elita
Elita

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Anne Boleyn Uto Apr 12, 2011 1:37 am

Ja se nadam da mi se ucinilo da sam videla sedu. Ili se mozda slucajno pojavila... Prve sede vlasi 1307364940

Ni malo mi se to ne dopada.
Anne Boleyn
Anne Boleyn
Urednica
Urednica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade Čet Maj 12, 2011 3:36 pm

Seda kosa

Ima mnogo primera da se, nezavisno od godina, ali uz čišćenje organizma, korekciju ishrane i poboljšanje stanja kičme, kao i održavanje dobrog psihofizičkog zdravlja, kosi vrati prvobitna boja, gustina i kvalitet. Smatram da je od najvećeg značaja za postizanje tog rezultata pravilna ishrana, upotreba dodataka koji snažno deluju i na poboljšanje stanja kose (vidi predhodno poglavlje), koriščenje u ishrani proklijalih proizvoda (uz svaki osnovni obrok), upotreba mumija... Taj način, delujemo i na organizam u celini, a uz to i na značajno poboljšanje stanja vlasišta i kose. Unutrašnja primena mumija, takođe, je od koristi. Kao i masaža.
Pravilno sprovedeno gladovanje u mnogim slučajevima vraća i prirodnu boju kose, a postoje i meditativne vežbe kojima možemo efikasno da delujemo na stanje kose. Od velikog je, ako ne i presudnog značaja, postizanje unutrašnjeg mira i zadovoljstva.
Izvor: Bilje i zdravlje
Shade
Shade
Elita
Elita

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zvončica Pon Sep 12, 2011 6:29 pm

Imam par sedih vlasi napred i zato ću morati ponovo da se šatiram. Ne mogu da verujem da sam već počela da sedim.
Zvončica
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Samanta Pon Sep 12, 2011 11:50 pm

Ja jos uvek nemam,ali to mi je genetski na tatu,on je covek koji ima 66godina,a uzasno malo sedih vlasi,jedva mu se vide,a majka mi je odavno seda.Mada imam druga iz skole jos koji je sa 17 god. bio beo kao ovca.
Samanta
Samanta
Iskusni član
Iskusni član

Ženski Broj poruka : 994
Pridružila/o se : 30.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zvončica Uto Sep 13, 2011 12:11 am

I brat moje bake je počeo da sedi sa 17 godina. To je baš prerano.
Zvončica
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lollipop Pet Sep 30, 2011 2:05 pm

Imam i ja srece s tim,jos nisam pocela sijediti,a prijateljice koje su mojih godina su gotovo bijele,ali sreca pa se farbaju pa se ni ne primjeti.
Lollipop
Lollipop
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 3149
Pridružila/o se : 18.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Pon Jul 22, 2013 9:22 pm

Imam sijede, ali ne puno njih. Jedno vrijeme sam bojila kosu, a od kraja prošle godine to više ne činim. Odlučila sam da prestanem zbog neke vrste alergije na boje. Prvo me je svrbilo tjeme, pa je kosa bila počela da mi opada. Prvo sam pokušala da promijenim boju za kosu i koristim specijalne šampone i maske, a onda sam zaključila da je najbolje ne bojiti kosu. Ne izgleda uopšte loše, više kao da sam namjerno obojila pokoju dlaku. Inače, prve sijede sam primijetila sa 15 godina, ali se njihov broj nije povećavao godinama.

Nisam opterećena ovim. Moja mama ne boji i jako lijepo izgleda, a mislim da je moja kosa slična njenoj.
Troja
Troja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Maja Uto Jul 23, 2013 11:25 pm

Ja nemam sreće sa kosom. Moj tata sa 64 godina ima samo nekih 5, 6 sivih ali stvarno, čovek ima kosu kao mladić. Ja kakve sam sreće pokupila sam njegovu boju kose i to, da kad je duža onda se malo kovrdža ali ja sam već pošteno seda. Moja mama je sa 30 bila totalno seda ja nisam totalno ali sam toliko da ne mogu pustiti da je ne bojim. Baš grozno. Sa nekih 24 sam se prvi put ofarbala jer mi se nije dopadala moja boja pa sam se tako jedno dve godine farbala i posle sam rešila da je bolje i zdravije da ostavim svoju boju ali kad sam pustila kosu da malo poraste odkrila sam sede, jako nejednako raspoređene i od tada moram da se farbam ili bi izgledala totalno šlampasto i neuredno
Maja
Maja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 4128
Pridružila/o se : 21.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh