Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu
Drvena ili PVC stolarija

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od Troja taj Čet Okt 27, 2016 3:41 pm

Nama je izolacija u redu. Ne cujemo komsije ako nisu previse bucne, ali svakako cujemo kad komsija pocne da turira motor pod prozorom u tri nocu. Za to bi trostruki prozori bili dobri.
avatar
Troja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 13877
Pridružila/o se : 30.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od nenad taj Pon Nov 28, 2016 4:10 pm

tema je drvena ili PVC stolarija, ali nije lose cuti koju rec i o aluminijumskoj stolariji:

ZAŠTO SU ALUMINIJUMSKI PROZORI BOLJI OD PVC PROZORA?

Ovo je samo jedno misljenje, mnogi se nece sloziti ali treba cuti i drugu stranu

nenad
Početnik
Početnik

Muški Broj poruka : 30
Pridružila/o se : 18.10.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od nenad taj Pon Jan 09, 2017 9:09 am

Svako misli da zna kako treba skinuti prozor, ali nije bash tako lako:

kako pravilno skinuti krilo prozora

nenad
Početnik
Početnik

Muški Broj poruka : 30
Pridružila/o se : 18.10.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od Veca taj Pon Jan 09, 2017 9:51 am

Moja stolarija se pokazala odlična ovih dana-uopšte nisam čula komšije koji su uz okretanje pečenice standardno puštali neku "budibogsnami" muziku koja mi inače pokvari ugođaj svake godine. Dakle, prezadovoljna sam.
avatar
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od Troja taj Pon Jan 09, 2017 3:57 pm

Baš divno Veco. Stvarno je izludjujuće kada iz komšiluka dopire buka.
avatar
Troja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 13877
Pridružila/o se : 30.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od nenad taj Ned Feb 19, 2017 6:03 pm

Cena i montaža unutrašnjih vrata

ormiranje cene unutrašnjih vrata zavisi od nekoliko faktora:

Da li se vrata kupuju u standardnim dimenzijama građevinskog otvora ili se izrađuju po meri. Vrata koja se prave po meri su skuplja od standardnih;

Standardne visine kod sobnih vrata su: visina građevinskog otvora 206 cm, krilo vrata je visoko 200 cm , visina vrata sa pervajzom 210 cm. Sve što je iznad ovih dimenzija poskupljuje proizvod zbog nestandardnih dimenzija;

Da li je krilo vrata jednostavno, bez puno detalja ili ima bogatiji izgled (dodatne lajsne, stakla, gravure, lepljeni elementi i sl.);

Cena zavisi i od materijala od kojeg se vrata proizvodi (PVC, furnir ili medijapan (MDF); Postoji razlika između raznih vrsta furnira (pr. furnir od bukve je jefitniji od hrastovog, a najskuplji je od tropskih egzotičnih vrsta drveća);

Vrata sa visokim sjajem su skuplja od istih u mat verziji;

Cena zavisi i od okova;

Montažu vrata uglavnom izvodi firma koja ih je i proizvela i ona ulazi u cenu vrata dok se kvake uglavnom naplaćuju posebno.

Montaža unutrašnjih vrata
Montaža unutrašnjih vrata nije tako komplikovana kao montaža spoljašnjih, ali ipak zahteva stručnost i iskustvo. Pre nego što se počne, potrebno je zaštititi parket i zidove kartonom, filcom ili najlonom. Da bi ugradnja bila pravilno izvedena preporučuje se da je vrše dva ili više majstora, koji treba da izvedu sledeće operacije:

1. Prvo se postavljaju ram (štok) i krilo vrata u otvor zida; kako se ne bi desila početnička greška potrebno je proveriti pravac otvaranja vrata.

2. U svim fazama montaže obavezno se koristi libela da bi se proverile horizontalnost i vertikalnost ramova i krila vrata.

3. Između rama i zida postavljaju se pomoćne letvice koji služe za fiksiranje štoka vrata.

4. Vrši se štelovanje rama vrata uz pomoć klinova koji se umeću u prostor između zida i vrata. Štelovanje rama vrata je jedan od najbitnijih i najkomplikovanijih koraka u ugradnji sobnih vrata. Potrebno je dobro namestiti ram kako bi krilo vrata lepo leglokako bi moglo lako da se otvara i zatvara. Ukoliko se u ovoj fazi nešto promaši, imaćete stalni problem sa otvaranjem i zatvaranjem vrata.

5. U prostor između zida i štoka nanosi se pur pena.

6. Nakon što se ona stvrdne, višak koji je iscurio se sklanja specijalnim nožem.

7. Postavlja se pervajz. Ukoliko se između pervajza i zida pojavi razmak, on se rešava tako što se u njega nanosi akrilni silikon koji se kasnije farba u boju zida.

8. Postavlja se se parket lajsna.

Najbolje je da se kupac dogovori sa firmom gde je kupio sobna vrata da ona izvrši i montažu. Profesionalne firme sa dugogodišnjim iskustvom i renomeom vrše montažu i servisiranje svih svojih proizvoda, pa tako i unutrašnjih vrata koje su kupiljena kod njih. Za kupljene proizvode i ugradnju dobijate garanciju.

nenad
Početnik
Početnik

Muški Broj poruka : 30
Pridružila/o se : 18.10.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od nenad taj Pet Jul 14, 2017 2:12 pm

Zašto je PVC stolarija tako popularna

tekst prenesen sa sajta mrpvc sistem

VC profili igraju ključnu ulogu u uštedi energije i toplotne izolacije. PVC PROFILI u odnosu na aluminijumske ili drvene profile imaju bolje izolacione vrednosti naročito u kombinaciji sa troslojnim staklom.
Prozori od pvc materijala nude značajne troškovne prednosti u odnosu na drvo (kvalitetno) koj je skuplje 20-30% ili aluminijum koji je skuplji i do 60% u odnosu na PVC. Pored prvobitne uštede prozori od ovog materijala mogu da traju i do 50 godina ušteda za buduće troškove je očigledna.
PVC PROZORI se lako održavaju u odnosu na drvo koje je neophodno svakih 5 godina lakirati i menjati git na staklima ovde je dovoljno pranje sa deterdžentom za posuđe, zahvaljujući PVC granulatu od kojih su napravljeni profili a koji je otporan na razne spoljne i vremenske uticaje.
Oni su izuzetno izdržljivi te njihov vek uz primereno održavanje i pravilno korišćenje može biti do 50 godina, te predstavljaju dugoročnu investiciju u imovinu.
Takodje, imaju izuzetan ekološki uticaj jer su 100% podložni reciklaži te time dovode do uštede 40% svih rezervi nafte i gasa u svetu koji se koriste za grejanje ili hlađenje stambenih objekata. Takođe, pri samoj proizvodnji profila dolazi do minimalnog zagađenja okoline i zahtevaju mnogo manje energije.
Izrada PVC stolarije je složen proces i mi želimo u narednih par slika iz našeg proizvodnog pogona da vam približimo taj postupak po fazama.


nenad
Početnik
Početnik

Muški Broj poruka : 30
Pridružila/o se : 18.10.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od nenad taj Pet Sep 08, 2017 1:17 pm

Kondenzacija PVC prozora
Sa dolaskom zimskog perioda i prvih nižih temperatura često dolazi do kondenzacije i pojave vlage na novougrađenim PVC prozorima tj. staklima, a kasnije i do pojave buđi i gljivica, a što se često laički i nepravedno vezuje za ugradnju PVC prozora. Argumenti za to su ti što te pojave nije bilo dok su tu bili stari drveni prozori. Međutim problematika kondenzacije je mnogo komplikovanija jer nekoliko kvadratnih metara prozora nikako ne može uticati na energetsku ravnotežu niti na relativnu vlažnost vazduha što je ključni uzruk pojave kondenza na staklima.

Nekoliko primera iz svakodnevnog života mogu pojasniti ovu pojavu: stakla na naočarima se odmah zamagle kad uđete iz hladnog u toplu prostoriju, ili kondenzacija stakla u kolima u zimskom periodu kad više osoba sedne u njih, za ove situacije nećete kriviti loš kvalitet ramova i stakla kao ni loš kvalitet automobila u kojem sedite. Kondenzacija stakla u kolima se rešava uključivanjem ventilacije. Slična je situacija i sa stolarijom. U svim domaćinstvima obavljanjem svakodnevnih aktivnosti nastaje vlaga koja je prirodan proces i to kuvanjem, tuširanjem, sušenjem veša, a samo disanjem jednog čovek u toku dana proizvede 2,5 l tečnosti . Isušivanje građevinskih radova u enterijeru može biti još jedan od uzročnika pojave vlage u prostorijama. Postavlja se pitanje kako da ta vlaga izađe napolje.

Pojava kondenzacije u prostorijama
Činjenica je da drveni profili ne utiču na mikroklimu ništa više od plastičnih i da razlika u materijalu od kog se prave prozori nema bitan uticaj na cirkulaciju vazduha u prostoru. Međutim celokupna toplotna provodljivost i propustljivost vazduha kod prozora u savremenim uslovima gradnje je mnogo strožija i gubici toplote teže da se svedu na minimum. U prošlosti vlažnost vazduha u prostorijama se formirala u uslovima kada su fuge drvenih prozora slabije dihtovale od današnjih, kada je građevinski materijal koji se koristio (drvo, kreč, trska, glina..) imao niži prag propustljivosti vodene pare iz toplih prostorija ka spolja, ovaj gubitak toplote se nadoknađivao dodatnim zagrevanjem I cirkulacija vlage i vazduha u prostorijama je bila intenzivnija, međutim ovo je vodilo u veće troškove grejanja. Danas objekti moraju biti građeni tako da se obezbedi maksimalna toplotna izolacija što uz sve sve savremene uslove gradnje stvara efekat jedne “mini staklene bašte”. Kako rešiti problem kondenzacije u ovim uslovima?

Kako sprečiti kondenzaciju?
Pojava vlage se može rešiti ugradnjom ventilacionih sistema koji se mogu ugraditi u sam okvir prozora i obezbeđuju

cirkulaciju i
razmenu vazduha.
Međutim najjeftiniji I najzdraviji način sprečavanja kondenzacije je redovno provetravanje prostorija. Na taj način u prostoriju ulazi svež i hladan vazduh, a vlažan i topao vazduh iz prostorije se isušuje i nakon toga može podneti više vlažnosti. Redovno provetravanje će sprečiti gomilanje vlage u prostoru i stvaranje kondenzacije na staklima i drugim hladnijim površinama. Provetravanje treba vršiti nekoliko puta dnevno I to tako što se prozor širom otvori na 4-5 minuta da bi došlo do razmene vazduha.
sa bloga

nenad
Početnik
Početnik

Muški Broj poruka : 30
Pridružila/o se : 18.10.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od nenad taj Ned Nov 05, 2017 12:43 pm

Zašto kupovati brendiranu PVC stolariju?

Za većinu vlasnika kupovina PVC stolarije je krupan finansijski zalogaj, uloženi novac vraća se tek za nekoliko godina, tako da je potrebno nabaviti kvalitetne prozore i vrata, sa rokom trajanja od nekoliko decenija, koje neće tražiti skupo održavanje, koja je energetski efikasna, a to treba da donese veliku uštedu u računima za struju i grejanje.

Gde kupiti kvalitetnu PVC stolariju?


Stolarija se ne menja često, a potrebno je da vrši funkciju efikasno čak i kada prođe period garancije. I tu nastaje prvi problem. Koju stolariju kupiti i koji je pravi proizvođač? Na tržištu postoje mnoge firme i firmice, trgovina i proizvodnja PVC stolarije je veoma atraktivna i na ponudi je široka paleta različitog kvaliteta i cena, od najeftinijih do preterano skupljih.Naravno da je preporuka da pare ne treba da se štede kada je nabavka ovakvog tipa u pitanju. Tu važi ona engleska “nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino”, ali i ona naša: “ako ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji”.

Ali kako znati da li za svoj novac dobijamo pravi kvalitet? Trgovci su veoma dovitljiva sorta, oni lako dignu cenu nekom proizvodu i posle tvrde da je to vrhunski kvalitet. Ali da li je tako?

I na ovom mestu dolazi značenje Brenda.

Šta je Brend - definicija

Brendovi (ili marke proizvoda) postoje svuda, od farmerki i cigareta do lokomotiva i aviona. Naravno da postoje i u industriji PVC stolarije. Ima puno definicija šta je to brend, ali mi ćemo se poslužiti svemoćnom Wikipedijom:
"Brend je prepoznatljiva oznaka ili ime nekog proizvoda ili usluge, koje često podrazumeva kvalitet, koja mora da stvara snažni i trajni identitet, i razvijati kod potrošača osećaje poverenja, korisnosti, dobrobiti i sigurnosti."

Možemo da se poslužimo još jednom definicijom:

"Brend je dodata, neopipljiva vrednost koju neki proizvod ili usluga može da poseduje. Brend nastaje kada proizvodu ili usluzi pripišete osobine žive osobe. Pravu vrednost brenda dobijamo kada njegovoj realnoj (materijalnoj) vrednosti dodamo vrednost koju mu daju sve one emocije, asocijacije, iskustva i informacije zbog kojih je neko spreman da odvoji određenu svotu novca kako bi došao u njegov posed."
Kakvo je značenje brendova u PVC stolariji?


Okov Winhaus
Brendovi su veoma važni zato što pomažu da se razlikuju vrhunske, dobre i loše firme. Već smo rekli da na našem tržištu ima na stotinu kompanija koje se bave ovom delatnošću. Treba znati da one posluju na sledeće načine:

trgovina stolarijom - nabavljaju prozore i vrata direktno kod proizvođača i ugrađuju se u cenu. Zato je na primer ponekada kupiti jeftinije u Nemačkoj ili Austriji nego kod nas
nabavljaju delove prozora (ramovi, okov, roletne, stakla) i sklapaju ih u svojim pogonima


Kupcu obično nje bitno kako je proizvod stigao do njega, njemu je najvažnije da roba koja kupuje bude kvalitetna, zato je tu ime brenda u koga on veruje. Zvučna i dobro poznata imena brendova ljudi prepoznaju širom planete.

Značaj brendova:

Brendovi donose kredibilitet firmi
Razvijaju emocije kod kupaca
Motiviraju potencijne kupce d akupe proizvod
Gradi prepoznatljivost i sledbenike koji će sami širiti mrežu fanova
Brendovi donose veću cenuZavršna reč

Ovo su sasvim dovoljni razlozi da pri kupovini ne lutate, tražite samo dobro poznate marke, tražite brend. To je samo po sebi garancija da će vaša PVC stolarija biti vrhunska i vredna para koje ste teškom mukom izdvojili.

Na kraju da pomenemo samo neke brendove

Za PVC profile: INOUTIC, REHAU, GEALAN, Schuco, SALAMANDER, VEKA, KBE, TROCAL

Za okove: SIEGENIA AUBI, MACO, VABIS, WINKHAUS, ROTO

tekst je preuzet sa bloga

nenad
Početnik
Početnik

Muški Broj poruka : 30
Pridružila/o se : 18.10.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Drvena ili PVC stolarija

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu