Test 29, 30
5 posters
Strana 1 od 1
Test 29, 30
Test br.29
SAM SVOJ GAZDA
Obale reke i prometne ulice u gotovo svim gradovima leti su pune štandova i tezgi uličnih prodavaca. Jedan za drugim nižu se štandovi dečijih igračaka, suvenira, umetničkih slika, srebrnog nakita. Sve to šarenilo privlači pažnju prolaznika i oni zastaju i razgledaju. Svaki predmet je ručni rad, sami unikati, te uvek postoji nada da negde u ćosku neke od tih tezgi, jednog dana, možda naletite na pravu vrednost. Kvalitet ribe ide od ništavnog do pravog umetničkog i zanatskog dela kakvo se može naći u finim prodavnicama. Sami prodavci, posebno po vrstama kupovine ne može porediti sa uobičajnom u prodavnicama. Zamislili smo i pogledamo šta se sve tu prodaje?
1. Otvotili ste tezgu da prodajete nakit koji ste vi lično ručno napravili. Koliko ste različitih artikala - đinđuva i ukrasa - izložili?
2. Jedan prolaznik prilazi, razgleda vašu tezgu i odmah potom se udaljava ne kupivši ništa. Šta pomislite u tom trenutku?
3. Još jedana potencijonalna mušterija prilazi, izgleda da je jako zainteresovana za jednu vašu kreaciju. U stvari, to je i po vašem mišljenju najuspešniji primerak. Šta ćete reći ili uraditi kao dobar trgovac ne biste li ga prodali?
4. Vreme je za zatvaranje i ide kući. Po vašem mišljenju kakva je bila prodaja tog dana?
Test br.30
PRE NEGO ŠTO SE IZGUBI JAJE
Mnogi kad čuju "jaje", pomosle na kokošje jaje, a to opet znači samo jedno - hranu. Na oko, kajgana, bareno, u kolačima, ili progutano živo - ima bezbroj varijanata. mada viđamo jaja svakog dana, ima nečeg misterioznog u njima. Možda zato što su iznura prepuna, a spolja nemaju šavova ili otvora. Ili zbog verovanja da se zlato nalazi sakriveno ispod bele ljuske. šta god da je u pitanju, jaje ima veću važnost nego nam se na prvi pogled čini.
Zamislite jedno jaje na stolu ispred vas. to jaje može biti bilo kakvog oblika, boje veličine ili vrste. Vi ga otvarate. Čije je to jaje:
1. zmijsko jaje,
2. kornjača,
3. dinosaurusovo jaje,
4. kokošije jaje.
- Spojler:
- test br.29
SAM SVOJ GAZDA REŠENJE:
Modne drangulije, kao što je nakit, predstavljaju društvenu stranu svakog od nas. Predmeti ručne izrade samo produbljuju taj lični osećaj vrednosti i značaja. Vaši odgovori u ovoj priči upravo pokazuju kako vi želite da vas drugi vide.
1. Broj različitih ukrasnih predmeta koje prodajete ukazuje na to koliko različitih persona, tj. maski vi pokazujte u društvu u različitim situacijama. To su maske koje stavljate kad ste sa prijateljima, roditeljima, šefom, partnerom. što ih više imate, to vam je društveni život komplikovaniji.
2. Ovo što se osetili kad ste izgubili mušteriju veoma veoma je slična osećanju koje ste doživeli posle raskida veze ili nečijeg odbijanja. da li ste imali utisak da ste vi negde pogrešili ( "Pitam se šta im se to nije dopalo?"), ili ste slegli ramenima i nastavili svoj posao (" Nema veze, ima više nego dovoljno drugih ljudi koji kupuju "), ili ste iskoristili priliku da sami prokomentarišete ( Ne razlikuješ ti, brate, rog od sveće ).
3. Vaš opis najboljeg predmeta odražava kako vi sami vidite svoje jače strane i kako ih pokazujete drugima. Da li se držite po strani i pustili mušterije da se same odluče, da li ste neprekidno pričali, ili ste ponudili da spustite cenu? Pazite, nemojte se jeftino prodavati!
4. Ukupna prodaja toga dana je procena vašeg uspeha u društvu. Ukoliko ste rekli da ste sve prodali, vi ste osoba kojoj ne nedostaje samopouzdanja. Potrudite se samo da ne uplašite ljude tolikom direktnošću. Ako ste rekli da je to bio jadan od onih dana - treba vam malo više samopuzdanja i hrabrosti. Ne budite suviše kritično prema sebi, mušterije to osete na kilometar. Ako vam je prodaja bila prosečna - vi ste koja zna svoje mesto na ovoj planeti a koja i svesna svojih vrednosti. To je upravo najbolji način da se na duže staze uspe u ovom poslu.
Test br.30
REŠENJE:
1. Zmijsko jaje
Zmija je simbol kako mudrosti tako i skrivenog bogastva, što su upravo stvari koje vi želite da vaše dete ima pre svega. Budite objektivni i ne zaboravite da vašea deca od vas očekuju i traže prvenstveno ljubav.
2. Kornjača
Kornjača je svugde u svtu simbol zdravlja i dugoročnosti. Vi pre svega želite da vaša deca budu psihički i fizički zdrava.
3. Dinosaurusovo jaje
Ono što najviše želite jeste da vaša deca izrastu jedinstvene ličnosti. Vi ne želite da budu ukalupljenja kroz školu, posao i društvo uopšte. Narvno, ona će praviti greške; vaša je nada samo da će i te greške biti originalne. Cilj koji ste vi postavili deci svakako je za divljenje, ali ne zaboravite da na svom putu odrastanja, prvo što deca urade - pobune se protiv svojih rodutelja.
4. Kokošije jaje.
Vi nemate velikih snova i ambicija za svoju decu. Samo da su ona srećna, šta je drugo važno? Sigurnost i bična zadovoljstva sasvim su dovoljna za normalan život. Jedan praktičan savet: Sasvim je OK imati velike snove!
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Re: Test 29, 30
Test 29
1. 10-ak komada
2.Vjerovatno mu se ništa nije dopalo.
3.''Iskreno,to je jako lijepa kreacija.Sigurna sam da se nećete pokajati ako je kupite.''
4.Nisam zadovoljna.
Test 30
4.kokošije jaje.
1. 10-ak komada
2.Vjerovatno mu se ništa nije dopalo.
3.''Iskreno,to je jako lijepa kreacija.Sigurna sam da se nećete pokajati ako je kupite.''
4.Nisam zadovoljna.
Test 30
4.kokošije jaje.
Aynnah- Uvaženi član
- Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010
Test br.29
1. mnogo... preko 200 komada
2.mozda ce se vratiti
3. ispricacu kupcu koliko sam rada, truda i ljubavi ulozila u predmet koji on zeli da kupi, i da je taj predmet poseban
4.lose, jedva da imam za put do kuce...
Test br.30
4. kokošije jaje
1. mnogo... preko 200 komada
2.mozda ce se vratiti
3. ispricacu kupcu koliko sam rada, truda i ljubavi ulozila u predmet koji on zeli da kupi, i da je taj predmet poseban
4.lose, jedva da imam za put do kuce...
Test br.30
4. kokošije jaje
Anne Boleyn- Urednica
- Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011
test 29
1. 30-ak komada
2. možda mu se ne sviđa
3. "izgleda divno na Vama"
4. osrednja