Test 19, 20
+4
Aynnah
Squaw
Veca
Shade
8 posters
Strana 1 od 1
Test 19, 20
Test br. 19
PRIČA O PEPELJUGI
Pepeljuga, priča o devojci ćiji san postaje java i koja iz rita postaje princeza, jeste klasična bajka svetske književnosti. Od svih nezaboravnih scena iz ove priče koja vam se najviše urezala u pamćenje:
1. Pepeljugina patnja u rukama zle maćehe;
2. Pepeljuga koju je dobra vila pretvorila u prelepu princezu;
3. Pepeljuga koja gubi staklenu cipelicu trčeći niz stepenice palate dok sat otkucava ponoć;
4. Scena kada princ konačno nalai Pepeljugu i proba joj staklenu cipelicu.
Test br.20
(NE TAKO) SREĆNO DO KRAJA ŽIVOTA
Bajke imaju srećan kraj. Trebalo bi bar da je tako.
Šta biste vi uradili kad bi se ispostavilo da taj očekivani srećan kraj i nije tako srećan?
Zamislite da ste Pepeljuga, da stojite i gledate kako princ donosi na probu vašu staklenu cipelicu ružnoj zloj polusestri. Zamislite kako gledate blistavi osmeh na njenom licu u tenutku kada njena noga glatko ulazi u cipelicu. Taman! Kako biste vi reagovali na ovako neprijatno iznenađanje?
Detaljno opišite kako biste se osećali i šta biste preduzeli.
- Spojler:
test br.19
PRIČA O PEPELJUGI
REŠENJE:
1. Pepeljugina patnja u rukama zle maćehe.
Sama pomisao na jadnPepeljugu koja riba pod dok je maćeha i polusestra zlostavljaju na sve moguće načine izaziva jako osećanje sažaljenja u nama. Ali nasuprot sažaljenju leži ponos i superiornost. Vi se ove scene sećate jer ste tada osetili bolje od nekog drugog. Lepo je što možete da se uzdignete i saosećate sa drugima, pazite samo da ne odete suviše visoko.
2. Pepeljuga koju je dobra vila pretvorila u prelepu princezu.
Pokretom čarobnog štapića dobra vila pretvara Pepeljugu u srećnu princezu i menja joj život zauvek. Ali u pravom životu stvari ne idu tako lako. Vaša najveća mana je što zatvarate oči pred praktičnim problemom u životu, kao i to što nedovoljno pažnje posvećujete planiranju i posledicama. Kao da ste zaboravili da nema dobrih vila koje čekaju da vas spasu od problema koje sami stvarate.
3. Pepeljuga koja gubi staklenu cipelicu trčeći niz stepenice palate dok sat otkucava ponoć.
Ova scena je za vas najupečatljivija jer se poigravala vašim osećanjem zavisnosti od drugih. Lako je zamisliti kako bežite u pet do dvanaest ostavljajući iz sebe probleme i pitanja bez odgovora. Kratkoročno gledano, oslanjati se na druge da očiste vaš lom može biti najlakši put kroz život. Ali jednog dana ćete morati da se sretnete oči u oči sa nemanima.
Gotovo da nema osobe koja ne voli srećan kraj. I vi se ubrajate u takve. I u tome je vaš problem. Suviše olako se zadovoljavate običnim, jednostavnim i prosečnim stvarima. Sve što vi očekujete od žinota jeste prosečan posao, prosečna prijatelji, prosečna porodica, prosečna deca... Potrudite se da otkrijete i razvijete svoje originalne strane, ono što vas čini jedinstvenim. Ne zaboravite - vi ste individua, iako se tako ne osećate.
U ovoj priči staklene cipelice predstavljaju predmet koji je Pepeljuga smatrla svojim i samo svojim. Kad ste zamislili sebe u njenoj ilozi, vi ste preuzeli sva ta osećanja. Način na koji ste vi reagovali na ovaj iznenđujući neprijatan kraj priče pokazuje kako biste reagovali kad bi suparnik pokušao da vam preotme partnera. Svi mi mislimo da nam partneri potpuno pripadaju ali ima monogo načina da se to pokaže. Šta biste uradili da povratite ono što vam s pravom pripada?
" Naterala bih princa da i mene da da probam cipelicu. " Ne bojite se da dozvolite patneru da malo bira pre nego što prihvati činjennicu da ste vi pravi izbor za njega. Vaše samopouzdanje je zadivljujuće, ali šta ćete uraditi kad ima još čitavo kraljevstvo nogu koje još nisu probale cipelicu?
" Prihvatila bi ishod, ovoga puta nisam imala sreće, i išla bih dalje sa svojim životom. " Strpljenje je majka mudrosti, ali ponekad je potrebno boriti se za ono što vam pripada.
" Zagrabila bih staklenu cipelicu i udarila tu rugobu od polusestre u glavu." Nije tako loše biti prirodan i izraziti svoja prava osećanja, ali može se desiti da se princu ne dopadne da njegova mlada udara grebe i čupa kose.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Re: Test 19, 20
3. Pepeljuga koja gubi staklenu cipelicu trčeći niz stepenice palate dok sat otkucava ponoć;
osjećala bih se prevarenom i pomislila da sam se probudila iz sna...stvarnost je nešto drugo, shvatila bih i ne bih se bunila...
osjećala bih se prevarenom i pomislila da sam se probudila iz sna...stvarnost je nešto drugo, shvatila bih i ne bih se bunila...
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Test br. 19
Test br.20
Pomirljivo. Ako njoj odgovara cipela, onda je to, to.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Test 19
Pepeljuga koja gubi staklenu cipelicu trčeći niz stepenice palate dok sat otkucava ponoć.
Test 20.
Bila bih beskrajno tužna. Sudbina se još jednom poigrava samnom. Zatim bih shvatila da nemam šta izgubiti i da ne mogu niže pasti, izašla bih iza zapećka u svim svojim ritama i pokušala princa ubijediti da sam ja djevojka koju traži. Bila bih zadovoljna bilo kojim od dva moguća ishoda. Ukoliko mi povjeruje, odlično. Otišla bih s njim, daleko od zlih rodica. Ukoliko mi ne povjeruje tada nije ni vrijedan moje patnje, a ja znam da nisam pustila život da prolazi pored mene, znam da sam pokušala.
Pepeljuga koja gubi staklenu cipelicu trčeći niz stepenice palate dok sat otkucava ponoć.
Test 20.
Bila bih beskrajno tužna. Sudbina se još jednom poigrava samnom. Zatim bih shvatila da nemam šta izgubiti i da ne mogu niže pasti, izašla bih iza zapećka u svim svojim ritama i pokušala princa ubijediti da sam ja djevojka koju traži. Bila bih zadovoljna bilo kojim od dva moguća ishoda. Ukoliko mi povjeruje, odlično. Otišla bih s njim, daleko od zlih rodica. Ukoliko mi ne povjeruje tada nije ni vrijedan moje patnje, a ja znam da nisam pustila život da prolazi pored mene, znam da sam pokušala.
Squaw- Umetnica
- Broj poruka : 367
Pridružila/o se : 17.11.2010
Test 19
Test 20
Bila bih tužna,ali bih se povukla...ne bih činila ništa
Test 20
Bila bih tužna,ali bih se povukla...ne bih činila ništa
Aynnah- Uvaženi član
- Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010
Test 19
4.
Test 20
Pa ja nisam tako..pomirljiva. Ja bi napravila scenu. Navela bi ga da me primjeti i da shvati da ona nije ta prava!
4.
Test 20
Pa ja nisam tako..pomirljiva. Ja bi napravila scenu. Navela bi ga da me primjeti i da shvati da ona nije ta prava!
Nina- Elita
- Broj poruka : 1086
Pridružila/o se : 15.11.2010
Test br. 19
Test br.20
To bi i ocekivala da se meni desi, posto sam uvek bila baksuz. Naravno da se ne bi lako predala, otisla bi da se sredim sto brze i bolje mogu i to bi bio prvi znak princu da sam ja ta lepotica, a potom bi mu rekla nesto o cemu smo pricali na balu i sto samo on i ja znamo. I pobeda bi bila moja!
Test br.20
To bi i ocekivala da se meni desi, posto sam uvek bila baksuz. Naravno da se ne bi lako predala, otisla bi da se sredim sto brze i bolje mogu i to bi bio prvi znak princu da sam ja ta lepotica, a potom bi mu rekla nesto o cemu smo pricali na balu i sto samo on i ja znamo. I pobeda bi bila moja!
Anne Boleyn- Urednica
- Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011
test 19
test 20
prvo razočaranje, a onda bih zatražila da i ja probam cipelicu i pokušala bih da ga uverim da sam ja ta devojka sa kojom je plesao cele noći, rekla bih ili učinila nešto po čemu će me prepoznati
test 20
prvo razočaranje, a onda bih zatražila da i ja probam cipelicu i pokušala bih da ga uverim da sam ja ta devojka sa kojom je plesao cele noći, rekla bih ili učinila nešto po čemu će me prepoznati
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Test broj 19
Test broj 20
Bilo bi mi muka, jela bih se zbog toga u sebi, ali ne bih nista rekla.
Cestitke svim onim djevojkama koje su rekle da bi pokusale nesto da urade - odusevile ste me. To je ono kako mislim da je najbolje ponasati se, ali ja to u nekim ovakvim situacijama ne cinim.
Test broj 20
Bilo bi mi muka, jela bih se zbog toga u sebi, ali ne bih nista rekla.
Cestitke svim onim djevojkama koje su rekle da bi pokusale nesto da urade - odusevile ste me. To je ono kako mislim da je najbolje ponasati se, ali ja to u nekim ovakvim situacijama ne cinim.
Troja- Elita
- Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu