Indijski orah
3 posters
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Voće i povrće
Strana 1 od 1
Indijski orah
Indijski orah je bogat izvor polinezasićenih masnih kiselina i proteina, celuloze, vitamina E, K i B1, magnezijuma i kalijuma, koji štite kardiovaskularni sistem.
Dokazano je da ima antibakterijsko, antiseptičko dejstvo, deluje protiv upala i ima svojstva diuretika, ublažava kašalj, snižava šećer u krvi i povišen pritisak, čisti creva i deluje kao afrodizijak. Indijski orah sadrži pet puta više vitamina C nego pomorandža i mnogo je ukusnija i zdravija grickalica od keksa i čipsa.
Nutricionisti preporučuju da umesto ulja, salati od svežeg povrća dodate nekoliko oraščića. Šaka indijskog oraha pojačava lučenje hormona koji mozgu signaliziraju da ste siti i tako guše želju za jelom.
Izvor
Dokazano je da ima antibakterijsko, antiseptičko dejstvo, deluje protiv upala i ima svojstva diuretika, ublažava kašalj, snižava šećer u krvi i povišen pritisak, čisti creva i deluje kao afrodizijak. Indijski orah sadrži pet puta više vitamina C nego pomorandža i mnogo je ukusnija i zdravija grickalica od keksa i čipsa.
Nutricionisti preporučuju da umesto ulja, salati od svežeg povrća dodate nekoliko oraščića. Šaka indijskog oraha pojačava lučenje hormona koji mozgu signaliziraju da ste siti i tako guše želju za jelom.
Izvor
Holly- Elita
- Broj poruka : 2049
Pridružila/o se : 15.11.2010
Re: Indijski orah
ne znam da li je u tekstu spomenuto ali cula sam da bi najvise 7-8 komada smelo da se pojede
Femme :: MOJ ŽIVOTE :: Gastronomija :: Voće i povrće
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu