Femme

Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu

Provereni recepti kolača i torti - Page 6 Malooo10

Join the forum, it's quick and easy

Femme

Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu

Provereni recepti kolača i torti - Page 6 Malooo10

Femme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Provereni recepti kolača i torti

+12
zelenooka
ivonka
Femme
mirka
Chikita
Aynnah
bub@mara
Zvončica
Holly
Veca
Khallu
Shade
16 posters

Strana 6 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Ići dole

Provereni recepti kolača i torti - Page 6 Empty Re: Provereni recepti kolača i torti

Počalji od Khallu Uto Sep 17, 2013 11:26 pm

Kontinental torta

Sastojci

Za koru:

8 belanaca
4 kašike šećera
2 žumanca
4 kašike oraha
1 kašika brašna

Za fil:

6 žumanaca
1 jaje
250 ml + 80 ml mleka
1 puding od vanile
4 kašike šećera
325 g putera
100 g čokolade
100 g mlevenih lešnika

Priprema

Umutiti sastojke za koru, razliti u dublji pravougaoni pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Koru ohladiti i preseći na četiri jednaka dela. U šerpu staviti žumanca i jaje, doliti 80 ml mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Razmutiti puding sa malo mleka, a preostalo mleko kuvati sa šećerom dok ne provri. Dodati razmućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi. Sjediniti ohlađen puding i žumanca, umutiti, a zatim dodati i penasto umućen puter. Fil sjediniti i podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati rastopljenu i prohlađenu čokoladu, u drugi mlevene lešnike a treći deo ostaviti takav kakav jeste. Prvu koru premazati čokoladnim filom, preklopiti drugom korom, premazati filom od lešnika, zatim staviti treću koru i premazati prostalim belim filom. Preklopiti tortu preostalom korom, premazati glazurom od čokolade, dekorisati čokoladnom šlag kremom i do posluženja ostaviti na hladnom mestu.
Khallu
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

https://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Provereni recepti kolača i torti - Page 6 Empty Re: Provereni recepti kolača i torti

Počalji od Chikita Sub Okt 19, 2013 4:24 pm

Rafaelo kocke

Sastojci za koru:
6 belanaca
250 gr šećera
50 gr kokosovog brašna
100 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 dl mleka

Sastijci za fil:

6 žumanaca
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike brašna
15 kašika šećera
1 l mleka
125 gr maslaca
125 gr margarina
2 dl slatke pavlake

Potrebno još:

50 gr kokosovog brašna
malo pečenih lešnika

Priprema kore:

Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg pa dodati 250 gr šećera.

Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo.

Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).

Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta).

Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mleka.

Priprema fila:

U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.

8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.

Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.

Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).

Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.

Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.

Kolac je divan, kremast jedino sto bi se mozda moglo dodati mleko u prahu da vise poseca na Rafaelo ali i ovako dobar Provereni recepti kolača i torti - Page 6 536970 

Chikita
Chikita
Elita
Elita

Broj poruka : 1227
Pridružila/o se : 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Veca Pon Okt 21, 2013 1:13 pm

Ovo mi izgleda baš fino, moraću da probam.
Veca
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Veca Pon Okt 28, 2013 2:30 pm

Čikita, pravila sam ovo  i super je ukus, samo mi nije jasno što se kora preliva mlijekom pa bude gnjecava. Mislim da bi bilo bolje da ostane onako hrskava, ali i ovako se pojelo. Ili sam ja nešto pogriješila pa je bilo vodenasto...
Veca
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Chikita Pon Okt 28, 2013 6:17 pm

Pa sta ja znam meni nije ispalo gnjecavo. Kada kora fino upije to mleko bude ok. Samo je potrebno da odstoji malo, da bi upilo.
Znam da je mama prokomentarisala da sam mogla da stavim jos mleka , a dok sam pravila isto mi je delovalo gnjecavo, mislila sam da sam napravila gresku :)
Chikita
Chikita
Elita
Elita

Broj poruka : 1227
Pridružila/o se : 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade Čet Okt 31, 2013 11:06 pm

Recept za ovaj kolac sam pronasla na netu, upravo sam zavrsila, lepo izgleda Provereni recepti kolača i torti - Page 6 184876271 .

Crni kolač bez jaja

- čaša jogurta 3
- čaša brašna 3
- čaša šećera 2
- čaša ulja 1
- kakao praha 50 gr
- prasak za pecivo 1
- vanilin šećer 1
- kašičica sode bikarbone 1
- margarin 125 gr
- čokolada za kuvanje 200 gr
- mleka 2 dl
- čaša šećera 200 gr

Uputstvo za pripremu:
Za fil: Sipati u dublji sud 3 čaša brašna, 3 čaša jogurta, 2 čaše šećera, 1 čaša ulja, 50 gr kakaa, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer i 1 kašičicu sode bikarbone, sve to lepo izmešati da se dobije glatka masa, pomazati tepsiju sa malo ulja i pobrašniti, sipati fil i stavite da se peče na 200 stepeni, 30 minuta. Kada je kolač pečen izvaditi ga iz rerne i izbockati čačkalicom svuda i pustite da se malo ohladi, za to vreme napravite sirup od: 125 gr margarina, 200 gr čokolade, 2 dl mleka i 200 gr šećera. Sirup praviti na tihoj vatri. Kada je sirup gotov, polijte kolač i sačekajte da upije. Služiti hladno, jako lep i sočan kolač.
Izvor
Shade
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Boni Čet Okt 31, 2013 11:34 pm

Hocemooo slikuuu Provereni recepti kolača i torti - Page 6 2954761119 

Za neki dan cu i ja da pravim neki kolac, jedva cekam.
Boni
Boni
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade Sub Nov 02, 2013 7:56 pm

Boni ::Hocemooo slikuuu Provereni recepti kolača i torti - Page 6 2954761119 
Nema slike, nisam skljocnula. To bude crni kolac, nista posebno na prvi pogled.
Iskrena da budem, meni se ni ukus nesto posebno ne dopada. Obican kolac sa prelivom. Provereni recepti kolača i torti - Page 6 48478 

Boni ::Za neki dan cu i ja da pravim neki kolac, jedva cekam.
DakleM, hocemo sliku, recept, itd. its. Provereni recepti kolača i torti - Page 6 184876271 
Shade
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Femme Pon Dec 30, 2013 11:28 am

Zene, sta ce biti od slatkisa na vasoj novogodisnjoj trpezi?
Dajte neku ideju za neki brz i ukusan kolac ili tortu.
Femme
Femme
...

Ženski Broj poruka : 5413
Pridružila/o se : 06.03.2010

https://femme.darkbb.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Paloma Blanca Uto Dec 31, 2013 1:05 am

Ja imam narucene pivske kiflice, hvala im na tome sto su me spasili muka oko torti. Uostalom u decembru vec pojeli dve i neznamkolko kila kolaca i dosta im je!

Sve drugo bi pojeli ko termiti za dan, a ovo bogami nece, udaram na gigamega kolicinu!   Provereni recepti kolača i torti - Page 6 184876271
Paloma Blanca
Paloma Blanca
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1324
Pridružila/o se : 13.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Khallu Uto Dec 31, 2013 9:03 pm

da Femme nije spomenula,ne bih se ni setila nista da napravim  Provereni recepti kolača i torti - Page 6 2954761119 
medjutim,odradih danas jedan na brzinu,toliko prost da bi bilo glupo recept da pisem-keks,puding,voce.cak je i beban jeo  Provereni recepti kolača i torti - Page 6 656435 
Khallu
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

https://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Veca Uto Dec 31, 2013 11:32 pm

Moja kćerka je napravila cheese cake, mene su poštedile ove godine, a doktorica je odredila da bude samo jedan kolač. Dakle, bez prejedanja ove godine (prasence ćemo zanemariti  Provereni recepti kolača i torti - Page 6 2954761119  )
Veca
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Boni Uto Dec 31, 2013 11:35 pm

Meni je majka napravila vanilice i oblande. Ne znam sta vise volim  Provereni recepti kolača i torti - Page 6 751514 
Boni
Boni
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 6 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu