Vežbanje sa tegovima
3 posters
Strana 1 od 1
Vežbanje sa tegovima
Kombinacija aerobnih vežbi i vežbanja sa tegovima se pokazala najdelotvornijom u snižavanju koncentracije šećera u krvi kod osoba s dijabetesom.
Uz to, ovakav program fizičke aktivnosti je bio veoma delotvoran i po pitanju smanjenja telesne mase.
Američki stručnjaci iz “Peninngton Biomedical Research Centera” dodaju kako su aerobne vežbe i vežbanje sa tegovima imali znatno jači efekat ako su bili praktikovani kombinovano nego zasebno.
Prema njihovim rečima, aerobna aktivnost je zaslužna za sagorevanje većih količina šećera u mišićima, dok vežbe s tegovima doprinose tako što povećavaju mišićnu masu.
Stručnjaci takođe kažu da je do značajnog poboljšanja stanja kod osoba s dijabetesom došlo nakon devetomesečnog programa koji je uključivao vežbanje tri puta nedeljno po 45 minuta.
Kod 245 učesnika istraživanja se snižavanje koncentracije šećera u krvi postiglo samo uz pomoć fizičke aktivnosti, bez značajnih promena u ishrani.
Uz to, ovakav program fizičke aktivnosti je bio veoma delotvoran i po pitanju smanjenja telesne mase.
Američki stručnjaci iz “Peninngton Biomedical Research Centera” dodaju kako su aerobne vežbe i vežbanje sa tegovima imali znatno jači efekat ako su bili praktikovani kombinovano nego zasebno.
Prema njihovim rečima, aerobna aktivnost je zaslužna za sagorevanje većih količina šećera u mišićima, dok vežbe s tegovima doprinose tako što povećavaju mišićnu masu.
Stručnjaci takođe kažu da je do značajnog poboljšanja stanja kod osoba s dijabetesom došlo nakon devetomesečnog programa koji je uključivao vežbanje tri puta nedeljno po 45 minuta.
Kod 245 učesnika istraživanja se snižavanje koncentracije šećera u krvi postiglo samo uz pomoć fizičke aktivnosti, bez značajnih promena u ishrani.
Re: Vežbanje sa tegovima
ja bih mogla malo na neke male,lagane tegove da se bacim jer definitivno najmanje snage imam u rukama
meni su ruke jake ,mogu kokošku da zadavim ali ledjni mišiću su mi slabi,teško se nosim ponekad
bub@mara- Elita
- Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010
ledjne misice moras da jacas u kombinaciji sa stomacnim,uporedo,drugacije ne moze btw
meni su ruke jake,koristim tegice od 2 kg i uradim nekoliko vezbica svakog dana.
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu