Ko brzo hoda, živi duže
+10
Boni
hope
ivonka
Anne Boleyn
La scarpa
Zvončica
Veca
Nina
Shade
Khallu
14 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ko brzo hoda, živi duže
Osobe koje hodaju brže, žive duže. Naučnici Univerziteta u Picburgu otkrili su da ako za sekundu pređete metar, imate daleko veće šanse da doživite poznu starost.
- Telo bira brzinu hoda koja mu najviše odgovara. Način na koji se ljudi kreću i brzina kojom hodaju govori o njihovoj energiji, koordinaciji, radu kardiovaskularnog, nervnog i mišićno-koštanog sistema. Brzina kretanja je zapravo pokazatelj zdravstvenog stanja osobe. Ukoliko sada izađete i počnete brzo da hodate to ne znači da će vam samo to pomoći da živite duže -rekla je Stephanie Studenski, naučnica koja je učestvovala u istraživanjima, obrazlažući da se na osnovu brzine hoda ispitanika na traci od četiri metra može s preciznošću utvrditi trajanje njihovog života u periodu od 10 godina.
Brzina hoda osoba prosečnog životnog veka je oko 0,8 metara u sekundi.
Istraživanje je bazirano na devet ranije urađenih studija u kojima su analizirane brzina kretanja ljudi, pol, starost i indeks telesne mase.
- Telo bira brzinu hoda koja mu najviše odgovara. Način na koji se ljudi kreću i brzina kojom hodaju govori o njihovoj energiji, koordinaciji, radu kardiovaskularnog, nervnog i mišićno-koštanog sistema. Brzina kretanja je zapravo pokazatelj zdravstvenog stanja osobe. Ukoliko sada izađete i počnete brzo da hodate to ne znači da će vam samo to pomoći da živite duže -rekla je Stephanie Studenski, naučnica koja je učestvovala u istraživanjima, obrazlažući da se na osnovu brzine hoda ispitanika na traci od četiri metra može s preciznošću utvrditi trajanje njihovog života u periodu od 10 godina.
Brzina hoda osoba prosečnog životnog veka je oko 0,8 metara u sekundi.
Istraživanje je bazirano na devet ranije urađenih studija u kojima su analizirane brzina kretanja ljudi, pol, starost i indeks telesne mase.
Re: Ko brzo hoda, živi duže
ja uvek praktikujem brzi hod.jednostavno,to mi prija i tako sam navikla.zato i najvise volim da setam sama
ona lagana setnja me ustvari umori,odavno sam shvatila to.
ona lagana setnja me ustvari umori,odavno sam shvatila to.
Ja hodam isto brzo. Ne volim razvlačenje po ulici, trotoaru.
(možda nije baš najprikladniji izraz - razvlačenje, ali ..)
Naveče može neka lagana šetnja, sa prijateljicom, pored reke, ali tada vodimo
neke lagane razgovore, tako da mi ta spora šetnja, ali samo ta prija.
Shade- Elita
- Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010
Uvjek sam hodala prilicno brzo..kad sam bila mladja momci u gradu bi me zezali kako ce morat negdje stavit STOP ako me zele pozdravit
Nina- Elita
- Broj poruka : 1086
Pridružila/o se : 15.11.2010
I ja spadam u one što "šetaju trčeći", kako kažu moje cure. Nikad nisam znala ono polako da hodam, i uvijek me ljudi pitaju gdje to žurim...
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Hodam brzo, dok je moja sestra totalna suprotnost. Uvek se iznerviram kad idemo negde zajedno.
Zvončica- Počasni član
- Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011
Volim spore duge setnje.To me relaksira i odmara od svakodnevnog stresa.Svaki dan idem u setnju sa sestrom, kad moj suprig nije umoran i on seta sa nama.Tesko bi mi pao jedan dan bez setnje.Ne znam da hodam brzo,oduvek sam isla sporo.
La scarpa- Istraživač
- Broj poruka : 235
Pridružila/o se : 30.01.2011
Au, ovde su sve devojke "Živke"
Ja u svakom postu gore, mogu da se pronađem. I mene pitaju kuda ja tako brzo, zašto ne usporim malo i i mene mnogo nerviraju osobe koje sporo hodaju.
Oprosti La Scarpa.
Shade- Elita
Molim,razumem ja vas brzohodace,moja mama je uvek isla previse brzo,nikad se nismo slagale oko toga.
La scarpa- Istraživač
- Broj poruka : 235
Pridružila/o se : 30.01.2011
Znaci ja necu bas dugo ziveti!
Ne volim da zurim a uzasava me kad trcim za nekim (sto mi se cesto desava).
Ne volim da zurim a uzasava me kad trcim za nekim (sto mi se cesto desava).
Anne Boleyn- Urednica
- Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011
Ja hodam isto brzo i kada moram sa nekim polako, recimo sa mojom mamom, uhvati me bukvalno nervoza, dodje mi da pobegnem od nje.
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
Hahahahahahahahhahahaha, to i moja sestra meni kaze, dodje joj da pobegne od mene.
Anne Boleyn- Urednica
- Broj poruka : 3708
Pridružila/o se : 16.03.2011
Takodje, jako brzo hodam. Muz mi je nedavno skrenuo paznju da kad tako idem i guram bebu u kolicima delujem smesno, pa se u tim situacijama trudim da usporim.
hope- Elita
- Broj poruka : 3180
Pridružila/o se : 12.02.2011
aaauu bre,svaka cast za tu kilometrazu.da nisi malo preterala?Shade ::
Moram da se pohvalim, danas sam prepesacila oko 15 kilometara, prijalo je.
Bravo Shadeeeee
Gde si presla tih 15 km?
Gde si presla tih 15 km?
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Preterala? U kom smislu?
Odvezle smo se na selo danas poslepodne i odlucile da krenemo pesice ka planini. Vreme je bilo optimalno, odnosno temperatura. I eto.
Shade- Elita
Bravo Shade!
Ja takođe mnogo hodam, padaju kilometri, samo ih ne mjerim
Ja takođe mnogo hodam, padaju kilometri, samo ih ne mjerim
Veca- Urednica Elite
- Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010
Super Shade. Ja sam kao i Veca, volim da hodam ali baš ne merim.
Hodanje je najbolja rekreacija.
Hodanje je najbolja rekreacija.
Maja- Elita
- Broj poruka : 4128
Pridružila/o se : 21.03.2012
Bas lijepo Shade. I ja volim da se bavim hodanjem, ali nesto nemam previse srece sa vremenom u zadnje vrijeme, pa sam ove zime slabo hodala.
Troja- Elita
- Broj poruka : 13992
Pridružila/o se : 30.08.2011
Ko brzo hoda, živi duže
Nije da sam bas bas merila, ali znam koliko je km od polazne tacke do tacke cilja, to znaju mestani sela, znamo i mi koji cesto odlazimo da setamo.
Prijalo mi je, jer i ja volim da hodam, mada danas osecam blagi bol u misicima, da se pohvalim i time .
Shade- Elita
hodam i ja,pa mi dugacke kilometraze nisu strane,takodje.
ali 15 km u kontinuitetu mi se cini previse.
ali 15 km u kontinuitetu mi se cini previse.
Ja sam 12 najvise presla, znam posto toliko odnosi ceo krug oko Sumarica i jezera. Jedino mesto gde setam, posto i nemam bas izbora.
Boni- Urednica
- Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011
Ja sam najvise valjda presla 7 km oko Ade, ali uz jedu kafe pauzu u jednom od mnogobrojnih kafica.
ivonka- Elita
- Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011
Pre neku godinu sam svakodnevno prolazila 6 kilometra, vremenom se broj predjenih kilometara smanjivao, da budem sikrena uopste nisam imala u planu da predjem toliko ovog puta, ali korak po korak, eto desilo se.
Shade- Elita
Jooo, bas ti zavidim, kako ti je bilo lepo!
Meni je zao, mnogo me bole noge, imam degenerativne promene na kostima i velike bolove prilikom hodanja i stajanja, pa tako mi je setnja uskracena. :(
Meni je zao, mnogo me bole noge, imam degenerativne promene na kostima i velike bolove prilikom hodanja i stajanja, pa tako mi je setnja uskracena. :(
Paloma Blanca- Elita
- Broj poruka : 1324
Pridružila/o se : 13.09.2012
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu