Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu
Minja Subota

Ići dole

Minja Subota

Počalji od Holly taj Pon Dec 13, 2010 9:51 pmRođen je u Sarajevu 08.11.1938. Član Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne, pop i rok muzike Srbije i USUFa Srbije.Osnovnu školu i gimnaziju završio u Beogradu. Pohađao nižu i srednju muzičku školu »Stanković« a na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu dobio diplomu inženjera elektrotehnike.

Što se tiče obrazovanja u oblasti fotografije poseduje diplome: "Famous Schools International" i francusku diplomu "Evropske kuće fotografije iz CHALON sur SAONE".

Kao kompozitor,napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji.

Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima:«Beogradsko proleće«(nagrada žirija novinara),«Beogradsko proleće«,dečja pesma (nekoliko nagrada žirija),«Festival vojničke pesme«,»Melodije Jadrana« Split,Festival zabavne muzike Zagreb-Veče šansona,«Pesma leta«(1967,68),«Festival kantautora« Novi Sad,festival »Zlatni Orfej« Bugarska,,«Melodije prijateljstva« Rusija...

U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je na stihove naših najistaknutijih pesnika pesme, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.
Između ostalih to su pesme: »Deca su ukras sveta«,«Išli smo u Afriku«,«Rekao sam brezi i topoli«,«Telefonijada«,»Povrćijada«,«Kolo«,«Razbole se lisica«,«Sviću opet rumena svanuća«Rekao sam brezi i topoli«,«Drugarska«,«Svako dete ima krila«...

Kao televizijski autor i voditelj realizovao je mnoge serije koje su ostale zapamćene:«Od glave do pete«,«Igre bez granica«,TV Beograd, «Željoteka« TV Novi Sad, «Sve igračke sveta« i »Muzički balon« TV Beograd, Nedeljno popodne TV Beograd,«Zvezdana žurka«3K,seriju za UNICEF »Dete je čovek važan«,«Zmajeve dečje igre«,«Tajna veza« YUINFO,»Evrgrin klub«RTS,«Kako smo zabavljali Tita« RTS,«Svetski umetnici u Beogradu« RTS.

Autor je i voditelj serije »Muzički tobogan« koja je emitovana osamnaest godina i predstavlja rekordnu seriju po gledanosti i popularnosti na našem televizijskom programu.Zahvaljujući toj seriji naši najpoznatiji kompozitori komponovali su na stihove pesnika za decu preko sto pedeset kompozicija, od kojih su mnoge postale dečji evrgrini. Za tu seriju, dobio je i godišnju nagradu Televizije Novi Sad.

Šest godina bio je urednik i voditelj festivala pesama za decu »Beogradsko proleće« i jedan je od osnivača ovog festivala ,koji je podstakao osnivanje brojnih festivala pesama za decu širom ondašnje Jugoslavije.

Učestvovao je u radu mnogih žirija na najvećim muzičkim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Održao je stotine dobrotvotrnih programa.

Dobitnik je mnogih domaćih i inostranih festivalskih nagrada i društvenih priznanja. Nagrađen je Estradnim nagradama Jugoslavije i Srbije,Zlatnom značkom KPZ Srbije,Plaketom grada Beograda,Zmajevom nagradom »Zmajevih dečjih igara« za stvaralaštvo za decu,Zahvalnicom UNICEF-a za izuzetne doprinose u korist dece sveta,Poveljom i plaketom JNA,«Zlatnim beočugom« KPZ Beograda,godišnjom nagradom Televizije Novi Sad za seriju »Muzički tobogan«,Nagradu za životno delo za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu dečjeg književnog časopisa »Vitez« i Vitezovog festivala pisaca za decu... U Kruševcu je proglašen za počasnog građanina i dobio titulu »Viteza od Čarapanije« za nesebično zalaganje u radu sa decom ovoga grada.Izvor-net
avatar
Holly
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 2049
Pridružila/o se : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Minja Subota

Počalji od Khallu taj Pon Dec 13, 2010 10:16 pm

misliiim Minja,haha
neunistiv je :s:
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Minja Subota

Počalji od ivonka taj Pet Mar 18, 2011 11:35 pm

Volelal sam muzicki tobogan ali njega i nisam bas nesto gotivila, nesto mi na njemu smeta a da i sama ne znam sta.
avatar
ivonka
Elita
Elita

Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Minja Subota

Počalji od Shade taj Sub Mar 19, 2011 12:05 am
Apsolutno delim mišljenje sa tobom.
Valjda taj njegov prenaglašen stav: E ja sam zabavan, gledajte me, ja tako lepo pevam, ja sam Minja ..
avatar
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Minja Subota

Počalji od ivonka taj Sub Mar 19, 2011 12:07 am

Eto vidis, to mi na njemu smeta a da nisam do sada znala. :s:
avatar
ivonka
Elita
Elita

Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Minja Subota

Počalji od Shade taj Sub Mar 19, 2011 12:10 am

Baci samo oko na slidžu u prvom postu

"A, opasan sam?" - stav. Misss'imm mnogo je.

Znala si, samo nisi možda našla prave reči u momentu.
Inače, Tobogan sam i ja volela, i nedeljom sedela ispred TV i iščekivala ga željno.
avatar
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Minja Subota

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu