Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu
Oblik lica i frizure

Ići dole

Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Pon Dec 13, 2010 11:25 am

Okruglo lice

Okruglo lice odaje izgled prirodne lepote, zdravlja i mladalačke energije. Mnogobrojne su frizure za okruglo lice, iako se pogrešno veruje da je taj izbor veoma mali.

Idealne frizure za okruglo lice

* Slojevite frizure sa maksimalnim volumenom na vrhu i minimalnim sa strane. Ovakve frizure stvoriće iluziju užeg lica i sjajan su način da ih produžite, naročito ona "kraća" lica.

* Duge talasaste frizure ili srednje frizure dužine ispod brade, koje idu tik uz obraze. Obratiti pažnju na deo frizure oko jagodica i obraza, jer je to mesto idealno za stvaranje privida uskosti.

* Probajte i stepenasti bob, odnosno kosi paž, koji se od pozadi spušta uz lice do ispod brade.

* Šiške: Najbolje su varijante frizura bez šiški, ali recimo duge šiške koje možete skloniti u stranu su odličan izbor, jer će produžiti vaše lice. Kraće šiške takođe dolaze u obzir, ali samo kod kratkih frizura i samo podignute (kao na primeru dole).

* Mali trik prilikom farbanja: Probajte sa tamnijim tonovima sa strane i svetlijim pramenovima na vrhu. Stvorićete privid veće dužine lica.


Pogrešne frizure za okruglo lice

* Frizure koje dodaju volumen sa strane, kao recimo bob dužine do brade ili srednje frizure sa delovima izbočenim od lica (kao na primeru dole). Takve frizure čine da lice izgleda šire i zato ih treba po svaku cenu izbegavati, pogotovo se to odnosi na kraće frizure.

* Frizure dužine do brade sa izraženom okruglastom linijom koja dodaje širinu i pojačava zaobljenost lica.

* Frizure koje su punije u predelu ušiju, jer je lice najšire upravo u predelu obraza i ušiju i izgledaće šire nego što jeste.

* Kratkim i ravnim šiškama ne prilazite, one će samo još više proširiti i naglasiti okruglost lica.

* Trebalo bi izbegavati i ekstremno duge i ekstremno kratke frizure.

* Frizure gde je kosa na bilo koji način sklonjena sa lica prema na nazad. Drugim rečima, ograničite vezanje u rep samo kod kuće.

* Frizure sa jednakom dužinom kose. Slojevito šišanje je mnogo bolja opcija i za kratke i za duge frizure.

izvor-b92
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Pon Dec 13, 2010 11:26 am

Duguljasto lice
Duguljasto lice? Slobodno odahnite, jer brojne su frizure za duguljasto lice i sigurno vam neće zafaliti opcije za dobru frizuru.

Idealne frizure za duguljasto lice

* Idealne bi bile frizure dužine do brade i ramena, sa volumenom i širinom, gde je kosa zaobljena ili izbočena u predelu potiljka odnosno vrata. Ovakve frizure učiniće lice širim nego što jeste.

* Slojevite talasaste i kovrdžave srednje i duže frizure takođe su dobar izbor. Sjajne su za "smekšavanje" dugačkih pravih linija, koje karakterišu ova lica.

* Probajte i kraće ili srednje frizure sa dužim slojevima na vrhu, bez podizanja kose, kao što su recimo stepenaste bob frizure.

* A ako vam je bitna i ušteda vremena prilikom pravljenja frizure, dobar izbor su kraće neformalne razbarušene frizure, sa šiškama koje padaju do obrva.

* Šiške: Frizure sa šiškama skratiće lice i dodati mu širinu tamo gde je najpotrebnija - u predelu jagodica. Sjajna varijanta su ravne šiške, koje se sa strane spuštaju na lice.

Probajte i punije šiške koje se dodiruju sa obrvama. Poenta je da dugačko čelo prikrijete šiškama i bićete iznenađeni koliko će vas ženstvenim učiniti.

* Mali trik prilikom farbanja: Probajte sa tamnijim tonovima na vrhu i svetlijim pramenovima sa strane. Stvorićete iluziju kraćeg lica.


Pogrešne frizure za duguljasto lice

* Sve frizure koje na vrhu idu u visinu. One će još će više produžiti vaše lice.

* Frizure bez šiški imaće isti efekat.

* Loš izbor frizura za duguljasto lice su i tanke i ravne frizure do brade. Frizure koje nemaju volumen i punoću sa strane dodatno će vam suziti i produžiti lice.

* Izbegavajte i predugačke frizure. Frizure duže od ramena će vam verovatno naneti više štete nego koristi.

* U pogrešan izbor spadaju i frizure sa razdeljkom po sredini. Jedino što ćete dobiti su dve vizuelno još duže polovine.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Pon Dec 13, 2010 11:27 am

Ovalni oblik
Imate ovalno lice? Smatrajte se srećnicom. Jer najbrojnije su upravo frizure za ovalno lice. Ustvari, gotovo sve frizure su dobre za ovaj savršeno izbalansirani oblik.


Idealne frizure za ovalno lice

* Kratke, srednje, duge, slojevite, paž. Sve su ovo dobre frizure za ovalno lice. Jedino o čemu trebate da razmislite je koji deo lica želite da istaknete.

Recimo, kratka frizura blago zaobljena prema vilici istaći će vaše jagodice.

Duga kosa? Stavite je iza ušiju, a donji deo kose pustite da vam pada napred preko ramena i grudi. Ovo je divna frizura ako želite da istaknete vaše oči ili osmeh.

Srednje duga talasasta kosa koja vam opušteno pada preko ramena, a istovremeno je diskretno sklonjena sa lica prema nazad, idealno će istaći savršenstvo ovog oblika i prikazati vaše lice u punom sjaju.

Naravno, ako neke delove lica baš i ne želite da ističete, izaberite malo "zatvorenije varijante" frizura.

* Ne znate šta za svečanu priliku? Napravite klasičnu punđu, sjajno će vam stajati.

* Šiške: Slobodno eksperimentišite sa šiškama, one su idealne za to. Ali nemojte da preterujete, kako ne bi nepotrebno narušili ovalni oblik lica.

* Mali trik prilikom farbanja: Tamniji pramenovi oko lica još više će naglasiti ovalni oblik lica.


Pogrešne frizure za ovalno lice
Uzevši u obzir savršenstvo ovog oblika jako je malo pogrešnih frizura za ovalno lice. Vodite računa o sledećih nekoliko stvari i neće biti problema.

* Izbegavajte svaku frizuru koja vam pada preko lica i očiju, odnosno frizuru koja pokriva vaš divni ovalni oblik lica.

* Budite oprezni kod frizura sa šiškama, jer bi licu mogle dodati nepotrebnu širinu i tako pokvariti njegov savršeni balans. To se posebno odnosi na duge ravne šiške.

* U principu, izbegavajte sve oblike frizura koje licu dodaju širinu, odnosno visinu. Ovalnom licu nije potrebno ništa dodavati niti oduzimati, ono je jednostavno perfektno.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Pon Dec 13, 2010 11:29 am

Srcoliki izgled
Srcoliko lice karakterišu široko čelo i jagodice i uska brada. Zato prilikom izbora frizure za srcoliko lice treba voditi računa o sledećem:

poenta je stvoriti iluziju užeg i dužeg gornjeg dela lica i šire i punije brade.

Idealne frizure za srcoliko lice

* Gotovo sve frizure dužine do brade idealne su za ovaj oblik lica.

* Divno će vam stajati i slojevite frizure do ramena (kao na primeru dobre srednje frizure na slici dole), sa vrhovima izbočenim od lica, jer sjajno popunjavaju prazninu koja nastaje zbog uske brade.

* Bob frizura srednje dužine dobro će stajati na srcolikom licu, pogotovo ako imate talasastu ili kovrdžavu kosu. Ali nikako nemojte da je puštate duže od linije brade.

* Duge frizure takođe nisu loše za ovo lice, ali vodite računa da budu bez šiški ili sa šiškama počešljanim na stranu. Probajte i da dodate malo visine na vrhu frizure, bolje ćete izbalansirati srcoliki oblik i skrenućete veću pažnju na samu frizuru.

Vodite ipak računa da vam kosa ne bude baš preduga.

* Šiške: nisu baš najbolje rešenje za srcoliko lice. Ali ako ih baš želite, vodite računa da budu različite dužine i odsečene pod uglom.

Lično smatram da su najbolji izbor šiške počešljane na stranu, jer skreću pažnju sa gornjeg dela lica, a ne prekrivaju čelo i samim tim ne skraćuju lice.


Pogrešne frizure za srcoliko lice

* Kratke frizure sa punijim ravnim šiškama učiniće da vaše lice poprimi izgled trougla (kao na primeru loše kratke frizure na slici dole).

* Od kratkih frizura treba izbegavati i kratke bob i frizure sa kosom izbočenom od lica. Takve frizure privlače pažnju na samo lice i ističu njegov oblik, a to nije ono što želite da postignete.

* Držite se dalje od frizura sa kosom zalizanom unazad ili zakačenom iza ušiju, jer će one dodatno naglasiti gornji (širi) deo lica.

* Šiške: ni slučajno ne prilazite ravnim i punijim šiškama. One će dodatno skratiti vaše lice i učiniti ga širim nego što jeste.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Pon Dec 13, 2010 11:30 am

Cetvrtasti oblik
Izbor frizura za četvrtasto lice je veoma raznovrstan i iznenađujuće sexy. Obzirom da ova lica karakteriše široko čelo i široka četvrtasta vilica, glavni cilj prilikom izbora frizure za četvrtasto lice je sledeći: malo "omekšati" tu jako izraženu liniju vilice i prave uglove, koji su glavna osobina ovih lica.

Idealne frizure za četvrtasto lice

* Gotovo sve slojevito ošišane frizure, koje vam idu uz lice savršeno će izbalansirati četvrtasti oblik lica i stvoriti iluziju idealnog ovalnog oblika.

Slojevita bob frizura je jedna od njih, ali samo ako završava iznad ili ispod linije vilice.

* Vašem četvrtastom licu sjajno će stajati sve "okruglaste" frizure (kao na primerima dole), pogotovo ako imate kratku ili kosu srednje dužine.

Ovo važi kako za ravnu, tako i za talasastu i kovrdžavu kosu.

* Četvrtasto lice je stvoreno da se igrate sa njim, kako bi mu promenili oblik. Talasi, kovrdže, nejednaki istanjeni krajevi i šiške idealni su za to. A može biti i zabavno...

Probajte recimo kombinaciju tanjih šiški koje slobodno padaju preko čela i ukoso odsečenih šiški. Rezultat će biti jedinstveni i sexy look, koji će odvraćati pažnju sa četvrtastog oblika lica.

Pustite mašti na volju, ali naravno, budite oprezni i imajte na umu osnovni cilj (sveukupni oblik frizure treba da bude što približniji ovalnom).

* Malo volumena i visine na vrhu frizure svakako će ići u vašu korist.

* Šiške: Sjajan izbor su šiške počešljane na jednu stranu, jer svojom dijagonalnom pozicijom narušavaju četvrtastu simetričnost lica.

Svakako gledajte da stanjite šiške, pogotovo ako imate gustu kosu.

* Mali trik prilikom farbanja: Svetliji pramenovi oko lica "smekšaće" vaše četvrtasto lice.


Pogrešne frizure za četvrtasto lice

* Izbegavajte sve frizure jednake dužine, pogotovo kratke.

* Recite zbogom i ravnim bob frizurama, naročito onim dužine do brade i kraćim, sa punijim ravnim šiškama. Samo ćete još više istaći široku bradu i četvrtastost lica.

* Frizure sa razdeljkom po sredini i ravnim šiškama takođe nisu dobar izbor.

* Šiške: Ni pod razno ne prilazite punijim ravnim šiškama, jer ćete samo skratiti i proširiti lice i samim tim ga učiniti još četvrtastijim.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Pon Dec 13, 2010 11:31 am

Trouglasti oblik
Ukoliko imate ovakvo lice jasno vam je da odabir prave frizure za trouglasto lice nije uvek lak. Pogotovo ako ne znate šta pristaje, a šta ne, za ovaj oblik lica.

Idealne frizure za trouglasto lice

* Dobro će vam stajati gotovo sve frizure koje otvaraju predeo oko čela. Znači pažnju morate skrenuti sa donjeg i usmeriti je na gornji deo lica, gde je potrebno istaći čelo, oči i jagodice.

Poželjna je i određena visina i volumen na vrhu, ali samo umereno.

* Uvek se šišajte slojevito, pogotovo ako imate talasastu kosu. Slojevi doprinose da se bolje izbalansira i "smekša" ta veoma izražena linija vilice vašeg lica.

* Isprobajte stepenastu bob frizuru, sa oštrim vrhovima koji završavaju iznad linije vilice. Šiške stanjite i počešljajte na stranu.

* Kraće frizure su generalno bolje od dugih. Ali to, naravno, ne znači da treba da se ošišate na kratko. Postoji sasvim dovoljan izbor frizura i za dugu kosu.

Duga i slojevita kosa, podeljena po sredini, koja vam nežno pada preko ramena, otvoriće vaše čelo i istaći oči i jagodice. Ovakva frizura izvući će svu lepotu i privlačnost koju nudi trouglasto lice.

* Šiške: Za kraće frizure najbolji izbor su podignute šiške, za razliku od šiški koje vam padaju preko čela i zatvaraju gornji deo lica.

Za srednje i duže frizure probajte sa kosim šiškama, koje će u prvi plan istaći vaše oči i jagodice, a ne široku vilicu.


Pogrešne frizure za trouglasto lice

* Izbegavajte sve frizure dužine do brade, sa velikom punoćom, jer će svu pažnju odvući na donji široki deo lica.

Najbolji primer loše frizure je ravna bob frizura dužine do brade i kraća.

* Frizure sa previše visine na vrhu takođe nisu baš dobar izbor.

* Ravna kosa jednake dužine, sa ravnim šiškama, takođe ne pristaje ovom obliku lica. Pravi uglovi ovakve frizure nikako se ne slažu sa širokom vilicom, čineći tako da vaše lice izgleda četvrtasto.

* Šiške: Duže i punije šiške neće vam stajati, jer sakrivaju čelo i oči i samo će vam skratiti i proširiti lice.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Pon Dec 13, 2010 11:32 am

Dijamantski oblik
Pravilan ili pogrešan izbor frizure za dijamantsko lice je ona razlika koja čini da izgledate i osećate se sjajno i puni samopouzdanja, odnosno da izgledate "onako" i budete nesigurni u sebe.

Dijamantsko lice spada u duža lica, sa veoma uskom bradom i vrhom čela, dok je najšire u predelu jagodica.

Idealne frizure za dijamantsko lice

* Frizure koje dodaju određenu širinu u predelu brade. Najbolji primer je klasična bob frizura dužine do brade.

* Odličan izbor je i frizura sa krajevima zavrnutim od lica, jer se na taj način odvraća pažnja sa samog lica. Ova frizura je najbolja ako imate kosu dužine do ramena, mada nije loša ni za ostale dužine kose. Ovo ćete najlakše postići sa peglom za kosu.

* Stavite kosu iza ušiju, to je sjajan način da pokažete svima tu divnu strukturu vaših jagodica.

* Šiške: Šiške su sjajan dodatak kada su u pitanju dijamantska lica, jer doprinose potrebnom skraćivanju dužine lica.

Možda su najbolji izbor ravne šiške, ali slobodno isprobavajte razne varijante, jer dijamantsko lice je odlično za eksperimentisanje sa šiškama.


Pogrešne frizure za dijamantsko lice

* Izbegavajte kratke frizure sa visinom na vrhu, pogotovo one bez šiški.

* A takođe i frizure bez kose u predelu vrata i brade. Kosa je potrebna na tim mestima da bi izbalansirala usku bradu.

* Frizure sa razdeljkom na sredini učiniće da vaše lice izgleda duže nego što jeste, tako da i njih treba izbegavati. Mnogo bolji izbor je razdeljak sa strane.

* Frizure koje su sa strane ošišane veoma kratko, uz glavu, samo će dodatno naglasiti dijamantski oblik lica. A cilj je, naravno, ublažiti ga i približiti ovalnom obliku lica.

* Šiške: Sve frizure bez šiški dodatno izdužuju lice i nisu dobre za dijamantski oblik lica.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Pon Mar 07, 2011 12:30 am

OVALNO LICE
Ženama s ovalnim licem dobro stoje sve frizure, pa mogu da prate trendove bez ograničenja. Pristaje im i duga i kratka kosa.

USKO LICE
Ako imate usko i duguljasto lice, nikako ne peglajte kosu i nemojte praviti razdaljak na sredini jer će vam lice delovati još mršavije. Opredelite se za stepenasto šišanje, a najbolja je srednja dužina. Razdaljak nosite sa strane.

SRCASTO LICE
Za trouglasto ili srcasto lice najbolja je stepenasta frizura s pravim šiškama. Lepo će vam stajati i duga kosa s loknama. Nemojte vezivati kosu u konjski rep i punđu i nemojte nositi rajf.

ŠIROKO LICE
Najbolja frizura za široko lice je ravna duža kosa s razdeljkom na sredini jer ona vizuelno izdužuje lice. Vezivanje kose se ne preporučuje.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Khallu taj Sre Avg 24, 2011 11:37 am

Neka šiške budu vaš zaštitni znak

Nije važno da li su ravne, guste, čupave, razbarušene, natapirane... važno je samo da imate šiške, poručuju stilisti. Budući da je razlika koju šiške donose itekako primetna, jako je bitno da budu ošišane prema obliku lica.

– Važno je da odaberete šiške koje će pristajati vašem obliku lica. Treba da budu u skladu sa čelom, jagodicama i bradom. Strogo sečene šiške zahtevaju brigu i potrebno je kratiti ih najmanje jednom tokom meseca – objašnjava Željko Dobričić, modni frizer iz salona „Gruppa l’ultima“, i otkriva kako da uskladite šiške i oblik lica.

DUGI PRAMENOVI ZA ČETVRTASTO LICE
Četvrtastom licu sa izraženim jagodicama i bradom odgovaraju duge šiške u pramenovima. Treba da ih frizer ošiša slojevito da biste omekšali oštre crte lica. Na sredini neka dodiruju obrve, a sa strane treba da budu nešto duže.

PRAVI RAZDELJAK I SLOJEVI SUŽAVAJU
Malo proređene, slojevite šiške dobro idu uz okruglo ili četvrtasto lice s izraženim jagodicama. Ako ih očešljate na stranu, vizuelno ćete suziti širinu lica.

ASIMETRIJA UBLAŽAV BRADU
Ako imate srcoliko lice, najbolje bi bilo da izaberete asimetrične, teške šiške koje će omekšati istaknutu bradu. Sa strane ne bi trebalo da budu kraće od luka obrva ni duže od ugla očiju. Ovakve šiške se veoma lako održavaju. Kada operete kosu, šiške podelite u dva dela i zatim na kosu nanesite preparat za ispravljanje kose. Uz pomoć četke i fena sredićete frizuru za tili čas. Dovoljno je da četku vučete suprotno od rasta kose, a ako želite da izgledate glamuroznije, možete da napravite i male talase u stilu holivudskih diva iz tridesetih.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Zvončica taj Pon Sep 12, 2011 7:07 pm

Danas sam se šišala-neki stepenasti paž ili bubi. Možda sam previše skratila. Nije loše, ali čini mi se da mi je prethodna frizura bila bolja. Pramenove sam skroz skratila, tako da je ostala samo moja prirodna boja.
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Nina taj Pon Sep 12, 2011 7:51 pm

A slika neka negdje?da vidimo tu frizuricu...
avatar
Nina
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1086
Pridružila/o se : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Zvončica taj Uto Sep 13, 2011 12:05 am

Imam samo sliku stare frizure. Ovu novu nemam.
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Samanta taj Uto Sep 13, 2011 12:45 am

Uh,ja sam ceo zivot imala dugu plavu kosu i kada sam rekla frizerki da me osisa,ona nije smela.Tresla se zena kao prut.Sok.Ja kazem "hoces li ti da sisas ili ja odoh na drugo mesto" i ona mucenica me osisa,nekako,ja dodjem kuci i sama osisam bas,bas skroz i takva sam vec drugu godinu.Sada se vecina i navikla ali znate kad nekoga ceo zivot vise od 40 godina znate sa duuuuugom plavom kosom koja upada u oci,i onda odjednom skroz kratka.Vau,ali meni je extra.
Pa,znate kako kazu "Sto si starija suknja duza,a kosa kraca",mada ja ne nosim suknje
avatar
Samanta
Iskusni član
Iskusni član

Ženski Broj poruka : 994
Pridružila/o se : 30.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Oblik lica i frizure

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu