Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu
Potkrovlje

Ići dole

Potkrovlje

Počalji od oooo1 taj Pet Mar 30, 2018 11:48 am

Potkrovlje je veoma interesantno. Pogotovo ako je zgrada u normalnom stanju.
Stanovi u potkrovlju su često interesovanje gradskih struktura, koje ponekad predlažu komunalne inicijative za renoviranje potkrovlja.

Inicijative najčešće uključuju obnovu mnogih nekorišćenih praznih prostora u potkrovljima, koji se kasnije koriste u stambene svrhe, ali i kao studijski prostori i umetničke galerije.

Ako želite saznati koje veličine mogu biti stanovi potkrovljima u zgradama u Novom Sadu, evo nekoliko primera. U jednoj zgradi koja je izgrađena relativno blizu centra, nude se stanovi sledećih veličina i opisa.

Više korisnih informacija o tome možete naći u ovom tekstu:oooo1

Muški Broj poruka : 2
Pridružila/o se : 22.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Potkrovlje

Počalji od nenad taj Sre Apr 11, 2018 12:35 pm

Standard za potkrovlje je takav da se potkrovljem smatra visina nadozida do najviše 90 centimetara. Po međunarodnim stambenim normativima, prostorije u potkrovlju u svom nagibu moraju imati minimalnu visinu plafona od 215 centimetara za minimum 50 % površine.

Prema još nekim standardima, prostor u potkrovlju bi morao imati površinu od najmanje šest kvadratnih metara, a nikako manji od dva metra u bilo kom horizontalnom pravcu.

Mada nije uvek tako, ali cene stanova u potkrovlju, mogu po kvadratu biti znatno povoljniji, nego oni koji su niže spratnosti. Stanovi u potkrovlju za mnoge mogu biti pravo otkrovenje, jer stanovi ovog tipa mogu biti izuzetno zanimljivi za svakodnevni život. U takvom prostoru pravi osećaj slobode nastaje onda, kada se ukloni višak zidova. U manjim stanovima u potkrovlju, kuhinja je najčešće otvorena i nalazi se u sastavu sobe.

Zanimljiva je mogućnost da samo jedan lepi pult deli sobu od kuhinje i još ako dodate nekoliko barskih stolica, vaše uživanje može da počne.

Kada razgledate stan u potkrovlju koji želite kupiti recimo bilo bi dobro da se pre nego se odlučite na kupovinu istog, raspitate prvo oko samih detalja poput debljine zidova i izolacije, električnih i sanitarnih vodova, razvodnih ormana, strujomera i naravno obavezno proveriti ispravnost svih dokumenata.

Jer ako stan u potkrovlju nije legalizovan, sve to vas može dovesti do velikih problema pa i neplaniranih dodatnih finansijskih izdataka, kao i ozbiljnih problema u vezi dokumentacije stana, koji nisu važeći ili imaju ozbiljne nedostatke.

Ako želite renovirati postojeći prostor, pre kupovine dobro proverite sve dimenzije u stanu, jer možda određene dimenzije neće dozvoliti renoviranje stana u potkrovlju po vašoj želji i potrebama.

nenad
Početnik
Početnik

Muški Broj poruka : 32
Pridružila/o se : 18.10.2016

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu