Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu
Začeće uz pomoć astrologije: Povećajte šanse za trudnoću

Ići dole

Začeće uz pomoć astrologije: Povećajte šanse za trudnoću

Počalji od Khallu taj Sre Mar 16, 2011 9:35 pm

Pod uslovom da ne postoje neki izraziti problemi zdravstvene prirode, prateći kosmičke ritmove, moguće je povećati šansu za dobijanje željene bebe, tvrdi dr Eugen Jonas, psihijatar, astrolog i astronom, koji je osmislio metodu kontrole rađanja i računanja plodnih dana pod nazivom Kosmička ovulacija.

Dr Eugen Jonas tvrdi da za žene postoje dva plodna perioda u toku jednog meseca. Prvi se poklapa sa fiziološkom ovulacijom, 14. dana od prvog dana menstruacije, a drugi je takozvani period "kosmičke ovulacije", i on se računa pomoću astrološke natalne karte. Istoimeni metod, čiji je Jonas tvorac, danas primenjuje veliki broj žena koje žele na prirodni način da se štite od neželjene trudnoće, kao i žene koje ne uspevaju da ostvare potomstvo, ili ne mogu da održe trudnoću.Postojanjem Kosmičke ovulacije može se razjasniti situacija u kojoj mnoge žene, bez vidnih ginekoloških problema, ne uspevaju da zatrudne u vreme kada su smatrale da to treba da se desi, već se to događa u nekim neuobičajenim, pa čak i neželjenim situacijama, odnosno čak i u periodima koji mogu biti i periodi menstruacije ili dojenja.Psihijatar po struci, dr Jonas se još 60-tih godina prošlog veka zainteresovao za astronomiju i astrologiju, u želji da istraži kakav uticaj ima Mesec na plodnost žena. Nakon dugogodišnjih ispitivanja, došao je do zaključka da se pomoću preciznih astroloških proračuna mogu povećati šanse za dobijanje željene bebe. Takođe, moguće je odrediti dane kada bi žena trebalo da zatrudni, kako bi imala zdravu trudnoću i porođaj bez komplikacija.Kosmička Ovulacija se određuje uz pomoć natalnog horoskopa žene, na način što se proračunavaju datumi povratka ugla između Sunca i Meseca, koji je postojao u momentu rođenja same žene.

Kad se jednom nađe taj astrološko-matematički proračun, moguće je izračunati dane kada žena može zatrudneti. Ako ne želi trudnoću, onda treba u toku tih "kritičnih dana" da izbegava intimne odnose.Proučavajući preko pet hiljada istorija bolesti, dr Jonas je otkrio, isključujući nasledne probleme, da su žene koje su rađale decu sa razvojnim problemima zatrudnele u vreme tranzitnih položaja Sunca i Meseca, ili glavnih planeta u odnosu na planetarnu postavku u natalnoj karti žene."Žene, koje su rođene u vreme opozicije Sunca i Meseca, drugim rečima, za vreme “uštapa” (punog Meseca), moraju posebno paziti kada će početi trudnoću. Inače se izlazu velikoj opasnosti da rode bolesnu decu" ističe dr Jonas. On je uspeo da zainteresuje tadašnje Čehoslovačko ministarstvo zdravlja da osnuje Astrološki istraživački centar za planiranje porodice, u kome je Jonas sa svojim timom nastavio da razrađuje metodu Kosmičke ovulacije.

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Začeće uz pomoć astrologije: Povećajte šanse za trudnoću

Počalji od Khallu taj Ned Maj 01, 2011 6:30 pm

Kako zvezde utiču na plodnost žene


Mnogi su sebavili istraživanjem uticaja zvezda na plodnost i začeće, a mi izdvajamo neka zapažanja iz knjige „Astromedicina“ čiji je autor Mile Dupor, pionir astrologije u bivšoj Jugoslaviji.

Žena može zatrudneti:
a) 10-20 dana iza redovne menstruacije
b) u danima kada je Mesec iznad horizonta (u natalnoj karti to se vidi kao tranzit Meseca 7. do 12. kuće horoskopa)
c) kad Mesec ili Venera prelaze preko Ascendenta (Podznaka), mesta natalne Venere ili natalnog Meseca u ženskom horoskopu
d) kad Mesec zatvara isti ugao, tj. aspekt sa Suncem koji je bio u ženskom horoskopu (+,- dva dana)
e) kad Mesec dodiruje liniju Ascendenta ili Descendenta žene

Žena će roditi:
a) nakon 10 faza Meseca ili 273 dana (+,- 10-tak dana)
b) raniji porođaj obično se događa uoči mene Meseca (do 5 dana), ako Mesec raste iznad ili opada ispod horizonta (malo), ili ako je visok vodostaj
c) kasniji porođaj obično se događa uoči uštapa (do 3 dana)
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu