Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu
Alergije

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Na šta ste alergični?

0% 0% 
[ 0 ]
10% 10% 
[ 1 ]
20% 20% 
[ 2 ]
0% 0% 
[ 0 ]
30% 30% 
[ 3 ]
0% 0% 
[ 0 ]
10% 10% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
10% 10% 
[ 1 ]
20% 20% 
[ 2 ]
 
Ukupno Glasova : 10

Alergije

Počalji od Khallu taj Ned Mar 06, 2011 5:02 pm

Alergijski rinitis(kijavica)


Ako često kijate, curi vam nos ili je zapušen verovatno znate da nije lako lečiti alergijski rinitis. Evo najnovijih preporuka za farmakoterapiju ove savremene bolesti.

Alergijski rinitis je zapaljenje sluzokože nosa praćeno curenjem iz nosa, kijanjem, svrabom i zapušenim nosem, tokom dva ili više uzastopna dana, pri čemu tegobe traju duže od sat vremena dnevno. Ako tegobe traju kraće od 4 dana nedeljna i/ili manje od 4 nedelja godišnje imate povremeni rinitis. Međutim, ako vam tegobe traju duže od navedenog imate stalni (permanentni) alergijski rinitis. U težem slučaju tegobe remete san, dnevne aktivnosti, otežavaju rad i narušavaju kvalitet života.

Na pojavu alergijskog rinitisa utiču nasledna predispozicija, alergeni i iritansi. Ovu bolest najčešće izazivaju grinje, polen i gljivice, ređe alergeni grane, a i tada se obično alergiski rinitis javlja u pratnji astme ili nepodnošenja hrane. Rinitis mogu da izazovu nealergijski faktori, kao što su udahnute supstance koje nadražuju sluzokožu (iritanski, kao sprejevi, mirisi, prašina...), vazomotorne smetnje, hormonski faktori, acetilsalicilna kiselina i drugi lekovi.


Alergijski rinitis se često javlja udruženo sa konjuktivitisom (svrab i suzenje očiju), sinuzitisom i astmom.

Spojler:
Dijagnoza bolesti se obično postavlja na osnovu karakterističnih tegoba i dužine njihovog trajanja. Nije neobhodno određivati specifična IgE antitela, eozinofile u sluzokoži nosa (koji su povišeni) ili raditi kožne testove. Detaljna istraživanja, pregled alergologa i otorinolaringologa su neophodni ako rinitis traje neprekidno, udružen je sa pojavom polipa u nosu ili drugim alergijskim bolestima.

Idealno lečenje alergijskog rinitisa bi bilo uklanjanje alergena ili iritansa koji izazivaju bolest. Na žalost to je obično nemoguće. U lečenju može pomoći svakodnevno ispiranje nosa fiziološkim ili hipertoničnim rastvorom. On uklanja alergene i iritanse i služi kao dopuna specifičnoj terapiji.

Dekongestivne kapi (otpušuju nos) deluju veoma brzo. Koriste se samo 4-5 dana da bi kratkotrajno ublažile tegobe. Duža primena izaziva suprotni efekat tj. posle kratkotrajnog otpušenja nosa izaziva ponovno zapušenje i dovodi do trajnog oštećenja sluzokože (atrofija sa gubitkom čula mirisa). Oštećenje sluzokože može da nastupi i prečestom kratkotrajnom upotrebom kapi.

U lečenju lakših oblika alergijskog rinita najpre se primenjuju antihistaminici. Sistemski (u obliku tableta ili sirupa za decu) se koriste jednom dnevno. Efikasni su kod alergija u kojima dominira curenje nosa i svrab (histaminska reakcija). Noviji antihistaminici (cetizin, levocetizin, loratadin, desloratadin) daju manje nezeljenih efekata i potiskuju starije (difenhidramin). Antihistaminici mogu da se primenjuju lokalno u vidu kapi za nos i oči (hromoni, odnosno ipatropij). Dejstvo je kraće pa se koriste do 4 puta dnevno.

Kod trajnog alergijskog rinitisa sa izraženim curenjem nosa (hipersekrecija) može se koristiti monotelukast. On deluje na medijatore zapaljenja (pre svega na leukotrijene) i dovodi do smanjenja sekrecije.

Najefikasniji antialergijski lekovi, koji su neophodni kod umereno teških i teških oblika bolesti su kortikosteroidi za lokalnu upotrebu (u vidu spreja za nos). Tu spadaju flutikazon, mometazon, betametazon. Oni deluju preko receptora u nosu, prekidajući alergijsku i zapaljenjsku reakciju koja nije ograničena samo na sluzokožu nosa. Posebno su efikasni kod oblika bolesti gde dominira zapušenost nosa. Preporučljiva je njihova primena (kao prvi lek) i kod blažih oblika bolesti, ako dominira zapušenost nosa (kongestija). Početak delovanja je spor (oko 12 sati), a pun efekat se dobija nakon nedelju dana. Prednost ovih lekova je u tome što ne deluju samo na sluzokožu nosa, već poboljšavaju stanje kod konjuktivitisa i astme (smanjuju osetljivost bronhija), mogu dugo da se primenjuju i imaju neznatna neželjena dejstava.

Jedina terapija koja dovodi do izlečenja je imunoterapija. To je vakcina koja se primenjuje u vidu potkožnih injekcija (subkutano) ili tableta koje se otapaju ispod jezika (lingualete). To je koncentrat određenog alergena, na koji je bolesnik alergičan, pa je njegova primena rezervisana za tačno definisane uslove.


Poslednji izmenio Khallu dana Pon Jun 13, 2011 12:43 am, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Urtikarija-Koprivnjača

Počalji od Zvončica taj Čet Mar 17, 2011 1:50 am

Urtikarija (koprivnjača) je alergijsko oboljenje kože, koje može nastati usled delovanja velikog broja faktora.
Uzrok nastanka
Uzroci običnih urtikarija mogu biti lekovi, kozmetika, razne vrste hrane, aditivi u hrani, gljivice, bakterije, crevni paraziti, neki virusi, ređe prašina, polen, dlake, perje. Fizikalne urtikarije mogu izazvati različiti fizički faktori, grebanje po koži i slično. Urtikaria solaris nastaje nakon izlaganja suncu. Zatim urtikaria e frigore nastaje po tipu kontaktne urtikarije na hladno. Urtikarija kontakta nastaje posle kontakta sa biljkama, životinjama, hemikalijama. Idiopatska je ona urtikarija kojoj se ne može odrediti uzrok.

Klinička slika
Spojler:
Pojavljuju se edematozne, eksudativne papule-urtike (pločasta uzdignuća), kao posle dodira sa koprivom. Promene su u vidu rasplinutoh ograničenih plaža ili različito figurovanog oblika. Često imaju izgled geografske karte. Boja urtika je obično ružičasta ali može biti i bela. Ukoliko je eksudacija (izlivanje) jače izražena mogu nastati i vezikule (plikovi ispunjeni tečnošću) i bule (mehuri). Prisutan je svrab. Urtike brzo nastaju, traju kratko, nekoliko minuta ili sati,i gube se bez traga. Istovremeno se javljaju nove promene, tako da bolest može trajati nekoliko dana, ili se može ponavljati mesecima kod hroničnih formi.

Dijagnoza
Spojler:
Postavlja se na osnovu anamneze, kliničke slike, probe ekspozicije i eliminacije (alergena), alergoloških kožnih proba i imunoloških testova.
Lečenje
Spojler:
Najefikasnija terapija bi bila kauzalna, zbog čega je vrlo važno otkriti uzrok i eliminisati ga. U većini slučajeva terapija je simptomatska, primenjuju se antihistaminici i kortikiosteroidi. Kada se tačno odredi uzrok nekih urtikarija (polen, prašina, otrov insekta) može se pokušati sa specifičnom hiposenzibilizacijom.

izvor:stetoskop.info


Poslednji izmenio Rocket Queen dana Pet Sep 30, 2011 2:23 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Khallu taj Čet Mar 17, 2011 10:49 am

moj tata vec duze vreme muci muku sa koprivnjacom.uzrok do sad nije pronadjen.
radio je test sa velikim brojem parametara i nista od toga se nije pokazalo kao uzrocnik.
javlja mu se jako cesto a on po preporuci samo trenutno sanira Presingom i tako u krug.vrlo je nezgodno.
ja sam mu preporucila da uradi test intolerancije na hranu,ali vidim da bas i nije zainteresovan
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Khallu taj Pet Maj 20, 2011 12:08 am

10 najbizarnijih alergija na svetu

Kikiriki, pšenica, buđ, izgleda da je ovih dana svako na nešto alergičan. Dok su ove spomenute veoma rasprostranjene i uobičajene, postoje i sasvim netipične alergije.

Spojler:
Seks
Hipersenzitivnost na semenu plazmu je veoma retko stanje i izaziva negativnu reakciju na semenu tečnost. Simptomi su osipi, oticanje i otežano disanje. Ali, postoje i dobre vesti. Naime, postoji terapija – koristiti kondom ili terapiju izloženosti (provoditi dosta vremena u krevetu kako bi se stvorila tolerancija).

Voda
Iako je voda svuda oko nas, i u nama, verovali ili ne, neki su i na nju alergični. Akvagena urtikarija je retko stanje u kome voda na bilo kojoj temperaturi može da izazove jak svrab i bolni osip. Pošto za ovo stanje još uvek nema leka, tuširanje i plivanje su nemogući.

Cipele
Ovo se ne bi dopalo ženama, ali neki su alergični i na cipele. Upale i napukla koža su samo neki od simptoma koje izazivaju lepkovi i materijali koji se koriste za pravljenje cipela, a znoj može samo pogoršati situaciju. Takve osobe najčešće nose čarape kako bi se zaštitili od dodira sa materijalima.

Vežba
Iako zvuči kao dobar izgovor da se izbegne fizička aktivnost, onaj koji pati od ove alergije će vam reći da uopšte nije tako jednostavno. Simptomi idu od osipa, gastrointestinalnih problema, do opasne po život anafilaksije. Antihistaminici i suzdržavanje od vežbe su način lečenja.

Sunce
Ova alergija je reakcija imunog sistema na sunčevu svetlost koja se manifestuje u jakom svrabu, glavobolji i mučnini, ali može izazvati i plikove i potkožno krvarenje. U najgorim slučajevima, osoba se ne sme izlagati suncu i mora koristiti zaštitu.

Donji veš
Kao i cipele, donji veš sadrži materijale koji izazivaju jake reakcije. Lateks i guma su najčešći uzroci alergija, zato se biraju oni komadi veša koji to ne sadrže u sebi, a postoje i kompanije koje se bave proizvodnjom specijalnog rublja.

Tehnologija
Teško je izbeći tehnologiju – ravne ekrane, telefone i bežični internet, ali postoje osobe koje im ne smeju prići ni blizu. Javljaju im se jaki simptomi kada se nađu blizu bilo kog elektromagnetnog polja. U njihovim domovima se ne smeju koristiti mobilni telefoni i mikrotalasne peći. Neki od njih se sele u neke delovi Francuske koji su u potpunosti oslobođeni ovakvih zračenja.

Čokolada
Neki ne bi mogli da žive sa njom, a neki ne mogu bez nje. Simptomi alergije su glavobolja, osip i otežano disanje. Izazivači mogu biti soja, mleko ili kakao.

Hladnoća
Osobe koje su alergične na hladnoću se ospu, koža im crveni, hvata ih nesvestica, šok ili čak smrt. Iako ne postoji lek protiv urtikarije, postoje lekovi koji mogu malo pomoći.

Sve namirnice i napici osim vode
Kaleb Busenčut pati od stanja koje je toliko retko da nema ni naziv. Ako unese bilo šta osim vode, leda i specijalne limunade, nastupaju ozbiljni stomačni problemi, povraćanje i stomačni čirevi zbog čega su osobe koje pate od ove alergije često u bolnici. Da bi dobili potrebne namirnice, koriste se specijalne formule u roku od 20 dana kroz cev, i mora se održavati odlična samokontrola u blizini namirnica.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Khallu taj Ned Maj 22, 2011 11:11 pm

Kijavica

Saslav Caja: 1

20 g moraca
20 g korijena beloga sleza
20 g listova podbiela
20 g majcine dušice
20 g listova bokvice (muške i ženske)

Trave jako usitniti i zajedno smešati. U 1 litru prokuvane i ohladene vode uvece staviti 10 g mešavine i mociti do jutra. Nakon toga staviti na vatru i kuvati poklopljeno 1 minut, zatim poklopljeno hladiti. Hladnom caju dodati 6 kasika meda i mešati otprilike 2 minuta. Procediti u bocu i piti 6 puta dnevno po 1 dcl uz dodatak sveže ocedenog limunovog soka. Ako se radi o starijoj osobi, uz limunov sok može se dodati i jedna supena kasika rakije i to u svaki drugi napitak; znaci, dnevno se mogu uzeti 3 kasike rakije

Saslav Caja: 1

20 g šipurike
20 g majcine dušice
20 g plodova divlje drace
20 g divljeg sleza
20 g cvetova trna

Trave jako uslitniti i smešati. U 1 litru prokljucale vode staviti 5 g mešavine i poklopljeno kuvati 1 minut, zatim poklopljeno hladiti. Hladan caj procediti u bocu i u toku dana piti svaka 2 sata po 1 dcl. Po želji caju se može dodati med ili šecer, a jace osobe u 1 dcl caja mogu dodati kafenu (malu) kasiku rakije.
U toku lecenja, bez obzira koristi li se prvi ili drugi lek, svakog dana potrebno je 3 puta dnevno posle jela pojesti po 1 cešanj beloga luka. Hrana treba da bude nešto tecnija i mlaka. Ukoliko je bolesnik pušac, mora odmah odbaciti duvan; inace, ne sme se zadržavati u prostoriji u kojoj se puši
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Khallu taj Ned Maj 22, 2011 11:38 pm

KOPRIVNJAČA

Saslav Caja: jednake kolicine

listova dubcaca
listova bokvice muške
stabljike moraca
hrastovih listova
cvetova kunice


Priprema se umeren decji caj, tj. u 1 litru prokljucale vode stavlja se 5 g mešavine trava i kuva poklopljeno 1/2 minute. Piti gorak caj 3 puta dnevno pre jela i izmedju obroka, manja deca po 1/2 dcl, a veca po 1 dcl. Kupka Priprema se slabi caj: u 4 litre staviti 10 g mješavine i kuhati poklopljeno 2 minute. Za malu djecu dovoljno je uzeti 5 g mješavine trava i 2 litre vode. Dijete kupati svaki drugi dan dok bolest prodje. Ofc/ozi Pripremati umeren caj od iste mešavine trava. U 1 litru prokljucale vode staviti 5 g mešavine i kuvati poklopljeno 1 minutu. Nakon što se caj ohladi, nije ga potrebno cediti. Koristi se svaki drugi dan, naizmenicno s kupkama; nakon što ste dete okupali, posušili, pamucne krpe natopite cajem i lagano mocite telo. Radnju vršiti što brže da bi se izbegle prehlade

Lecenje starijih osoba:
Sastav caja:

10 g cvetova kunice
10 g listova dubcaca
10 g listova i cvetova timijana
10 g stabljike prilipa
10 g žila koprive
10 g listova kupine
10 g žila zecjeg trna
10 g listova omana

Trave jako usitniti i smešati. U 1 litru prokuvane i ohladjene vode namociti 4 sata 10 g mešavine trava, zatim kuvati na laganoj time da vri 1/2 minute. Topao caj procediti u bocu, a u toj rnešavini trava dodati šaku trina od prošlogodišnjeg 10 litara vode. Kuhati poklopljeno, s time da vri 5 minuta. S tim cajem ovlažiti celo telo, osim glave, svaki drugi dan posje kupanja. caj pripremljen za pice uzima se dnevno do 1 litre, pre i posle jela i umesto vode.

Lecenje teskih oblika bolesti:

Koristiti recepturu kao za lecenje starijih osoba, s time da se telo ovlažuje uvarkom trava i trina svaki dan. Caj koji se priprema za napitak uzima se 3 puta dnevno po 1 dcl pre i posle jela, a umesto vode pije se caj što se kao lagani caj priprema od mešavine jednakih kolicina trava: kupinovih listova, korena cicka, listova koprive i majcine dušice. U 2 litre prokljucale vode staviti 5 g mešavine i kuvati poklopljeno 1/2 minute. Kad se caj ohladi, procediti ga u tamnu bocu i držati zacepljena na hladnom mestu. Kod svih oblika bolesti posebnu pažnju posvetiti ishrani. Jesti sveže pripremljenu hranu, jako raskuvanu sa što više povrca, zeleni, posebno divljeg zelja. Hranu pripremati na biljnoj masti ili biljnom ulju.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Khallu taj Pon Avg 15, 2011 12:10 pm

Zlato može da izazove alergije

Doktori Tomas Fuš i Johanes Gajer, iz nemačke Univerzitetske bolnice u Getingenu, dokazali su da su neki ljudi stvarno alergični na čisto zlato

Zlato kod pojedinih ljudi može da izazove alergijske reakcije, mada dermatolozi ovu tvrdnju pobijaju. Dermatolozi tvrde da alergije ne izaziva zlato, već nikl ili hrom, koji se nalaze u legurama zlata.

Međutim, doktori Tomas Fuš i Johanes Gajer, iz nemačke Univerzitetske bolnice u Getingenu, dokazali su da su neki ljudi stvarno alergični na čisto zlato. Do ovakvog zaključka oni su došli na osnovu sprovedenog istraživanja u 30 dermatoloških klinika i bolnica u Nemačkoj.

Alergije, najčešće u vidu ekcema, kod nekih ljudi javljaju se pri samom dodiru sa zlatnim predmetom, a kod drugih posle višegodišnjeg nošenja zlatnog nakita. Da bi se ovakva alergija izbegla treba birati nakit od što čistijeg zlata. A čistim zlatom smatra se ono od dvanaest karata pa naviše. Što je broj karata manji, to je veći sadržaj obojenih metala u zlatnom nakitu, da bi se zlato ojačalo.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Veca taj Ned Jun 24, 2012 9:58 pm

Ja sam danas dan provela vodeći mlađu kćerku u hitnu jer joj se pojavila koprivnjača, prvo na maloj površini pa su joj u hitnoj dali neku mast za oči ???, kao najblažu. Nakon mazanja time, osip se proširio po cijelom tijelu a ja sam zvala jednog prijatelja ljekara koji mi je rekao da je odmah vodim u hitnu da primi injekciju. U hitnoj se u međuvremenu promijenio dežurni ljekar pa se ovaj frapirao kad sam rekla šta su mi dali da mažem...dobila je injekciju, malo se smirilo, ne svrbi je, ali nije prošlo. E još kad bi se znao uzrok...
avatar
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Khallu taj Ned Jun 24, 2012 10:05 pm

e za uzrok Veco,tezi slucaj
to je ono najkomplikovanije kod alergija.moj tata npr godinama muku muci sa koprivnjacom,ogromnim plikovima po telu ali bogami i uzasnim otokom usne sto ni malo nije naivno,pa nista za sad.radio je alergo test jos davno,15 testera i nista.ni na sta od ponudjenog nije bio alergican.godinama pije Presing,da bi iole ublazio simptome kad se pojave i tako u krug...
zelim vam puno srece pa javi kad saznas nesto vise
It is our duty to beautify the world
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Veca taj Ned Jun 24, 2012 10:13 pm

Sutra ću otići do porodičnog ljekara pa ćemo vidjeti šta će reći. Bitno je da je sad OK, da provede mirno noć.
avatar
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Shade taj Ned Jun 24, 2012 10:22 pmStrašno, ovo je neki period u kome sam srela toliko dece sa alergijom, da je to zapanjujuće. Nadam se da će biti dobro Veco.

...
avatar
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Troja taj Pon Jun 25, 2012 10:40 am

Ja svratih da se pozalim kako opet patim od alergije na polen, i kada procitah sta ste vi napisale bas se zgrozih. Stvarno uzas! Nije fer da tako uzasne bolesti uopste postoje.
avatar
Troja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 13563
Pridružila/o se : 30.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Maja taj Pon Jun 25, 2012 9:11 pm

Sin je kao mali bio alergičan, ali je na sreću prerasao. I sada ima ponekad probeme ali ni od prilike kao pre. Njemu je od jednom počelo da curi iz nosa iz očiju, kihao je, težko je disao i imao je 37,5 temperaturu. Od ranog proleća do kasnog leta je bio na tabletama. Nikad nisu ustanovili na šta tačno je alergičan. Sama sam primetila da napad dobije (i danas ali sada brine) kada je u blizini cveta bagrema. A katastrofu smo imali kad je bio mali pa su se deca zavukla u seno.
Ćerka nikad nije od ničeg bolestna (da kucnem u drvu) ali je samo jednom dobila tako koprivnjaču, kad smo iši u šumu po prolećno sveće i je očigledno bila prevelika koncentracija. Sva je bila crvena i naduvena, od tableta joj prošlo i nikad više problema.
Nadam se, da će i tvoja ćerka to imati sad i nikad više. Opasno je samo ako se naduje pogotovo u lice i jezik. Sve ostalo prođe.
Držim palčeve da sve bude što pre ok
avatar
Maja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 4057
Pridružila/o se : 21.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Maja taj Pon Jun 25, 2012 9:13 pm

Sad sam videla anketu - ja sam alergična na sunce, odmah dobijem sitne crvene mehuriće po rukama. Krema tu ne pomaže. Zato sam obično moderno bela.
avatar
Maja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 4057
Pridružila/o se : 21.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Veca taj Pon Jun 25, 2012 10:35 pm

Kao izbrisani, plikovi su nestali i Neca je dobro, kasnije ćemo raditi alergo testove.
avatar
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Maja taj Uto Jun 26, 2012 6:33 pm

Nadam se, da se neće više pojavljivati. Sretno sa testovima (mada retko ustanove šta je glavni uzrok)
avatar
Maja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 4057
Pridružila/o se : 21.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Veca taj Čet Jul 05, 2012 8:13 pm

Moj porodični ljekar je mišljenja da ne treba da radimo alergo testove, osim ako se ne ponovi, pa poslušala sam. Moguće je da je unijela nešto hranom i kad je izbacila to iz organizma, a uz pomoć injekcije, plikovi su nestali.
avatar
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka : 12938
Pridružila/o se : 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od bub@mara taj Čet Jul 05, 2012 11:07 pm

i ja muku mučim par puta godišnje sa alerijom ,al ne znam na šta sam osetljiva.u pitanju su sitne bubuljičice po licu ,vratu dekolteu...ali sad sam našla lek, a to je morska so.ni jedan lek i krema nisu pomogli.
avatar
bub@mara
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Troja taj Pet Jul 06, 2012 10:16 am

Ja sam prije nekoliko godina imala reakciju koze na dodir sa papirom. Javljalo se crvenilo, i koza je bila malo grublja na dodir na zglobu desne ruke. Jedino sto mi je pomoglo bila je krema za lice doktora Saljica.
avatar
Troja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 13563
Pridružila/o se : 30.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od bub@mara taj Pet Nov 02, 2012 11:27 pm

Da li neko korristi EUCERIN proizvode? Preporučila mi je doktorka pa me zanima da li su zaista dobri proizvodi koliko i sama cena istih
avatar
bub@mara
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Shade taj Sub Nov 03, 2012 12:15 pm
Bubi, Eucerin kremu za ruke sam koristila davno, odlicna je.

Link, prelistaj, mozda nadjes informacije koje su ti potrebne.

...
avatar
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Khallu taj Sub Nov 03, 2012 11:16 pm

ama zasto se prica o pomenutom proizvodu nalazi na temi Alergije?
It is our duty to beautify the world
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od bub@mara taj Ned Nov 04, 2012 8:13 pm

Preporucili su mi te kremice bas zbog alergije jer imaju ureu u sebi.
avatar
bub@mara
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Khallu taj Ned Nov 04, 2012 9:05 pm

sorry bubi,nisi spomenula u prethodnom postu da je u pitanju alergija,zato nisam skapirala.
a kakvu alergiju imas?
It is our duty to beautify the world
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.darkbb.com/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Troja taj Pon Nov 05, 2012 9:16 am

Bas pogledah rezultate glasanja i fino me zabavi to sto niko od nas zena nije alergican na nakit . E to je stvarno smijesno.
avatar
Troja
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 13563
Pridružila/o se : 30.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Alergije

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu